LIANNI STUUDIO kokanduskursused Tartus

Meringue
Abikokk
2011-05-16 13:37:47
Kirjutaksin ka oma muljetest Prantsuse desserdid II koolitusest. Ütlen kohe ära, et üldmulje koolitusest oli positiivne. Koolitaja, Maris Arulepp, oli väga meeldiv ja tore inimene - oli näha, et ta ise on südamega teemas. Koht, Lianni stuudio oli ka üks meeldiv üllatus, väga avar ja kaunis. Olgugi, et ta polnud väga sobiv kokanduskoolituste jaoks (nagu ka Aniitram oma 1. osa muljetes mainis), siis kogu puuduv tehnika oli ikka kohale veetud ning kõik vajalik toimetamiseks oli olemas. Kursusele eelnevalt saadeti osalejatele laiali fotograafia-alased materjalid, kus oli peamiselt juttu valgustamisest. Materjalid olid üpriski informatiivsed ning sisaldasid ka huvitavaid konkreetseid pildi-näiteid. Kui natukene vinguda, siis ehk oleks võinud autor lasta korra ka mõnel filoloogil tekstile pilgu peale visata, et asi oleks ehk veidike kergemini hoomatav... Aga õnneks see väga suur probleem siiski polnud. :) Kohapeal valmistasime kolme maitsvat rooga: šokolaadi sufleed, apelsini-mee madeleine'sid ja creme brulee'd. Suflee ja madeleine'ide valmistamiseks jaotati meid aja säästmiseks kahte gruppi. Ühelt poolt andis see rohkem aega hiljem pildistamiseks, teisalt aga tähendas see, et kõik ei saanud osaleda kõige valmistamises. Mind see õnneks ei häirinud, kuna plaan oli niikuinii antud retseptid ka kodus rahulikult läbi teha. Valmistamisega polnud ka mingit kiirustamist ega ranget tööjaotust, mis tõttu oli alati võimalik ka teise poole tegemisi vaadelda. Kui Aniitrami 1. osa kirjeldusest jäi kõlama, et pildistamiseks oli natuke vähe aega jäänud, siis 2. osal oli kindlasti seda arvesse võetud ja parandatud. Koolitusel jagati näpunäiteid kompositsiooni ja valgustuse osas (ning ka osalejatel oli kõigil võimalus sõna sekka öelda). Maris oli ka valmis pidistamise käigus inimeste küsimustele vastama. Natukene arusaamatuks jäi ainult koolitusele eelnenud soovitus tutvuda kaamera manuaalrežiimiga, kuna need pildid oleksin sama hästi saanud tehtud ka oma harjumuspärase P-programmiga. Kokkuvõtteks ütlen, et koolitus ei eelda tugevaid kokandus-, ega fotograafia-alaseid teadmisi, vaid piisab lihtsalt huvist. See 2 tundi ei ole kindlasti, ega peagi olema, piisav aeg mõlema teema põhjalikuks katmiseks, kuid hea ülevaate saab sealt kindlasti. Mina igal-juhul sain seal nii mõnegi idee ning kolm uut väga maitsvat retsepti. Siinkohal tänan väga Pillet, tänu kellele oli mul ka võimalus seal osaleda! :)

Köögikatsed

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-05-16 14:27:41
Meringue:
Kirjutaksin ka oma muljetest Prantsuse desserdid II koolitusest.
Aitäh muljetamise eest, Meringue, ja tore, et koolitusest abi oli! Tuletan meelde, et ülalmainitud kursustele on võimalik minna ka Nami-Nami esindajatele. Sweedie avaldas soovi osaleda Napoleoni tordi koolitusel, aga juba sel neljapäeval toimuvale India köögi kursusele ning paari nädala pärast toimuvale fruktodisaini koolitusele on veel koht vaba. Sooviavaldused palun saata mulle meili peale (info@nami-nami.ee)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2011-05-16 15:18:42
Pille:
Tuletan meelde, et ülalmainitud kursustele on võimalik minna ka Nami-Nami esindajatele. Sweedie avaldas soovi osaleda Napoleoni tordi koolitusel, aga juba sel neljapäeval toimuvale India köögi kursusele ning paari nädala pärast toimuvale fruktodisaini koolitusele on veel koht vaba. Sooviavaldused palun saata mulle meili peale (info@nami-nami.ee)
Lianni Stuudio kodukal on üleval info, et india toitude kursus lükkub sügisesse. ?

Liisi Blogi

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-05-16 16:20:35
Liisi:
Pille:
Tuletan meelde, et ülalmainitud kursustele on võimalik minna ka Nami-Nami esindajatele. Sweedie avaldas soovi osaleda Napoleoni tordi koolitusel, aga juba sel neljapäeval toimuvale India köögi kursusele ning paari nädala pärast toimuvale fruktodisaini koolitusele on veel koht vaba. Sooviavaldused palun saata mulle meili peale (info@nami-nami.ee)
Lianni Stuudio kodukal on üleval info, et india toitude kursus lükkub sügisesse. ?
Mulle unustati kahjuks see info edasi anda :( Napoleoni koogi kursus on paar päeva varasemaks toodud, aga Sweedie juba teab seda. No siis on pakkuda üks fruktodisaini koht, kui see ikka toimub :)

Jaanikaant
Abikokk
2011-05-17 12:35:01
Suur- suur aitäh Pillele võimaluse eest osaleda Prantsuse dessertide meisterdamise ja pildistamise kursustel :) Mulle meeldis, eriti just see fotonduse osa, sain palju kasulikke nippe selgeks. Varsti jagan blogis ka muljeid ja fotosid.

Maitse asi

Jaanikaant
Abikokk
2011-05-20 11:49:03
Mõned pildid Prantuses dessertide valmistamise ja pildistamise kursustest. Juttu siin. Esimese pildi tegi Marre, ülejäänud mina ise.

Maitse asi

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-05-21 09:14:23
Nagu öeldud, siis Napoleoni koogi tegemise nippe läheb nami-namikate esindajana õppima Sweedie, fruktodisaini saladustesse läheb süüvima aga Koopatibi. India köögi koolitus lükkus neil sügisesse, nii et sinna kedagi vees esialgu määrama ei hakka.. Aitäh muljete eest, Jaanikaant!

Kaare
Abikokk
2011-05-29 09:45:12
Lianni Stuudios toimunud fruktodisaini koolitust viis läbi Tartu Kutsehariduskeskuse õpetaja Aina Rüütel. Tema säravad silmad ja nobedad näpud on võimelised korda saatma imesid! Aina juhendamisel muutusid värsked ja mahlased õunad luikedeks, paprikad moonideks, porgandid liiliateks, redised käbideks ja suvikõrvitsad lehekesteks. Ja seda kõike vaid kahe tunni jooksul. Paras aeg, et saada ülevaade põhivõtetest, katsetada spetsiaalseid nugasid ja vaimustuda kaasatoodud raamatutest. Pikemalt blogis! Aitäh, Pille! Väga kihvt koolitus oli!

Koopatibi küpsetab...

Sweedie
Kokaõpilane
2011-06-03 14:03:26
Nii, minult poolt ka suured tänud kursuselkäigu eest :) Kursust viis läbi Lianni stuudio omanik Margit Kulbin, kes juba ise on niivõrd soe ja tore inimene, et see andis samuti kursusele lisaväärtuse! Napoleoni koogi retsept oli pärit Margiti kaugest sugupuust, arvatavasti oli selle originaal tulnud kuskilt Gruusiast. Koolitusel kohapeal valmistasime igaüks endale pool kogust tainast ning Margiti valmistatud tainast saime ka kohapeal ühe koogikese tehtud. Kuna kook aga tahab tükk aega seista, oli hilisemaks maitsmiseks eelmisel päeval tehtud kook. Napoleoni põhjad valmisid üsna lihtsast taignast kuid nende nipp seisnes taignaplaadi imeõhukeseks rullimises, nii et lauaplaat ilusasti läbi kumas. Samuti tuli plaate küpsetada väga vähe kõrgel kuumusel. Koogi sisu ehk kreemi aga kulub palju. Hirmuga juba mõtlengi, et kui tahan sama suurt kooki teha kui meil seal valmis, siis pean korralikult piima ja mune varuma. Margit ise rõhutas samamoodi, et kreemiga ei tohi koonerdada - kreemi peab korralikult vahele panema. Ikka südamega! Ning ülejäänud põhjad saab juba peale pudistada. Ega napoleoni koogis muud keerulist polegi, kuid vaid on vaja varuda tükk aega plaatide rullimiseks-küpsetamiseks ning samuti ka keedukreemi jahutamiseks. Napoleoni koogi sõbrad ning kokkamishuvilised tunneksid kindlasti rõõmu selle koolituse läbimisest, täpselt nii nagu mina. Samuti soovitan stuudio koolitustel silma peal hoida - sügisel-talvel lubas Evelin (kes näiteks oma pulmalaua toidud kokkas kõik ise(!!!) ning on lapsest saadik sellega tegelenud) õpetada oma oskusi edasi, k.a. ciabatta küpsetamist!

Minu hõrgutised: http://retseptikatel.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-24 15:50:14
Lianni Stuudios alustab sügisel laste kokakool, kus õpetajateks tublid blogijad ja nami-namikad Koopatibi ja Aniitram. Täpsem info siin, lahtiste uste päev on juba järgmisel nädalal!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>