Frieda Abikokk 2012-02-19 16:02:20 |
Pille:
Aitäh, Pille, võimaluse eest lüüa kaasa sushikursusel!
Soovisin Lianni stuudio kursuste hulgast minna just sellele, kuna sushi on (või peaks nüüd juba ütlema oli? :)) minu jaoks üsna võõras teema - olin seda isegi söönud ainult loetud korrad ja polnud kunagi arvanud, et võiks seda ise tegema hakata. Aga võta näpust - pärast kursust andsin juba sõpradele teada, et järgmisel kulinaarsel kokkusaamisel minu juures on teemaks sushi ;).
Loomulikult oli 2-tunnine kursus ainult põgus sissevaade, aga andis entusiastliku õpetaja Evelin Petersoni juhendamisel põhilistest nippidest piisava ülevaate ja kõige tähtsama - teadmise, et sushi valmistamine pole mingi raketiteadus.
Olin algajate sushikatsetustest lugenud, kuidas rulli keeramine olla ikka väga keeruline ja esimese korraga midagi mõistlikku välja ei tule.
Üldsegi mitte, kõigi osalejate käe alt tulid välja muidugi mitte ideaalsed, aga siiski täiesti arvestatavad (igaühe oma maitse järgi valitud täidistega) futomakid ja uramakid (nö tagurpidi rull, kus norileht on seespool) ning keegi polnud ka pealaest jalatallani riisiga kaetud.
Lõpuks saime lühikese ülevaate söögirituaalidest ja proovisime rohelise tee kõrvale oma tehtud sushit.
Igati tore ja kasulikult veedetud õhtu oli!
Sushikursus Toimumise kellaaeg: 19:00-21:15 Kuupäev: 16. veebruar |
|
Tullia Abikokk 2012-02-19 20:27:06 |
Kirjutan ka paar sõna Liann Stuudio koolitusest. Tänu Pillele sain võimaluse osaleda Liann Stuudios Evelin Petersoni trühvlikoolitusel. Kes meist poleks trühvleid teinud!? Nende valmistamiseks on nii palju võimalusi, kui on olemas fantaasiat. Vaatamata sellele oli tegemist kasuliku kogemusega. Evelin jagas väikseid nippe, mis on lihtsad, kuid mille avastamine ei pruugi iseseisvalt nii libedalt minna: kuidas katta tumedat trühvlisisu valge šokolaadiga, kuidas saada kommile ilus šokolaadikate, kust poest tasub otsida kaunistusi (rukkilille kroonlehed, tšilliniidikesed), kuidas vormida käsi määrimata piklikke trühvleid ja kuidas kogu kogu see maiusehunnik imelihtsalt kuid võluvalt kingituseks pakkida . | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-02 09:18:55 |
JUBA NAISTEPÄEVAL! Leivaküpsetamise kursus Toimumise kellaaeg: 19:00-21:15 Kuupäev: 8. märts Õpetaja: Evelin Peterson Hind: 16 + km EUR Juuretisest rukkileiva küpsetamine on taas meie kodudes au sisse tõusnud. Jagame nüüd heal meelel seda oskust ja kogemust teiega. Räägime leivast ja selle tegemisest, maitseme juhendaja poolt valmis küpsetatud leiba. Teeme läbi kogu leivategemise protsessi. Igaüks saab kaasa oma juuretise. Siis saate perele juba omaküpsetatud leiba pakkuda! Räägime, kuidas juuretist hoida ja säilitada, kui oluline on leiva käärimine ja kui kaua hea hapu leib käärima peaks. Võrdleme erinevaid rukkijahusid ning anname kaasa ka leiva põhiretsepti. Valmistame koos kahte sorti leiba - nii lisanditeta tavalist rukkileiba kui ka seemnete ja pähklitega leiba. Maitseme üheskoos ning joome tassi kuuma teed kõrvale! Registreeru telefonil 7423447 või e-posti kaudu: kersti@liannistuudio.ee Kursus toimub kui osalejaid registreerub vähemalt 10. Registreerujatele saadame arve, mille palume maksta hiljemalt 2 päeva enne kursuse toimumist. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-09 13:11:47 |
VEINIKURSUS ALGAJATELE 19:00-21:30 Kuupäev: 29. märts 2012 Õpetaja: Joel Arumets, 75 cl Hind: 23 + km EUR Kirjeldus: Õdus veiniõhtu veinimaailma algtõdedega tutvumiseks koos erinevate veinide degusteerimisega, et hiljem juba kindlamalt veinimaailmas orienteeruda! Kursuse viib läbi veinitundja ja -kaupmees Joel Arumets /veinikauplus 75 CL/ Registreeru tel. 7423447 või kersti@liannistuudio.ee NB! Nami-Nami saadab kursusele samuti ühe esindaja, Triinpvr. | |
Triinpvr Abikokk 2012-04-18 19:58:45 |
Pille:
Sujuvalt läks meelest, et tuleks siia kah teada anda kuidas läks.
Hästi läks :)
Kuigi ma tean Lianni Stuudiot juba ammu ja olen kaalunud seal isegi ühe ürituse pidamist, ei olnud ma seal tegelikult kunagi käinud. Väga mõnusa õhkkonnaga tundus olevat.
Koolitus pakkus huvi, sest ma olen lugnud ühte väääga kiitvat arvustust veinipood 75cl kohta (siin lk 30-31)
Aga nagu stuudios ei ole ma siiani ka seal käinud. '
Joel Arumets on väga lobeda jutuga, koolitus oli selline lihtne. Rääkis natuke pudelist, korgist, avamisest, valamisest, temperatuuridest, piirkondadest (Prantsusmaa), kirjadest pudelil ja võib olla veel millestki. Kaasas oli 8 veini (4 valget-4 punast) + 2 mis tegelikult ei olnud nö joomiseks (aga ta avas need ning me saime kõik nuusutada-maitsta, milline vein olla ei tohiks, kaval trikk)
Ma arvan, et sellise koolituse võiks kindlasti läbida kõik noored teenindaja hakatised (6 inimest oli Noir'ist) ja muidu ka selline päris kena õhtu veetmise viis.
VEINIKURSUS ALGAJATELE . |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-18 20:49:15 |
Aitäh, Triin! Tulemas veel mitu kursust - täpsem info siin Kursus: Söö silmadega: fruktodisain suuremates vormides Toimumise kellaaeg: 18:00-20:00 Kuupäev: 8. mai Õpetaja: Aina Rüütel Hind: 16 + km EUR Mai on stuudios tervisekuu! Suvi on tulekul ning suviste pidude puhuks õpetab fruktodisaini meister Aina Rüütel seekord suuremaid vorme kaunistama. Kuidas kujundada kauniks arbuus või melon - tule kursusele ning omanda oskused! Kaunis, maitsev ja tervislik! Registreeru tel. 7423447 või info@liannistuudio.ee | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-08 08:53:43 |
Kursus: Sushikursus Toimumise kellaaeg: 19:00-21:15 Kuupäev: 17. mai Õpetaja: Evelin Peterson Hind: 22 + km EUR Sushi, mis tähendab jaapani keeles "haput", on ajalooliselt olnud hapendatud kala ja riisi segu, tänapäeval lisatakse äädikaga maitsestatud riisipallile erinevaid mereande. Niisuguse Tokyo-tüüpi sushi levikule üle maailma aitas kaasa külmikute kasutuselevõtmine ja nii ongi sushi valmistamine saanud sama populaarseks kui leivategu. Kel see veel proovimata, sel on nüüd hea võimalus nipid selgeks õppida. Ja nii avastategi, et igakordsed mured, mida külalistele pakkuda, ongi lahendatud! Tutvume sushiks vajalike materjalidega, riisikeetmise saladustega, Jaapani söögirituaalidega ning lõppeks maitseme tassi rohelise tee kõrvale omavalmistatud sushit. Põnev oskus koju kaasa! Tule koos sõbraga! Sõbrale kingi kinkekaart! Registreeru tel. 7423447 või e-posti teel: kersti@liannistuudio.ee | |
Triinpvr Abikokk 2012-05-14 20:13:33 |
Käisin ära. Ja kuigi mulle väga meeldib igasugune nikerdamine ja ka see 2 tundi oli kenasti veedetud, siis enese jaoks sain põhiliselt kinnitust kahtlusele, et fruktodisain on minu jaoks liiiiga kämp. Ma tõesti ei kujuta ette, et ma paneks lauale roosiks lõigatud kartuleid või kaunistaks mõnda liuda lilleks lõigatud fruktidega. No ei ole minu stiil. Aga kellegi teise jaoks võin melonile roosi küll lõigata :) | |
Tziiki Abikokk 2012-05-18 09:45:45 |
Minul oli siis võimalus osaleda sushi kursusel. Lianni stuudio oli väga kena ja hubane. Valmistasime futomakisid ja uramakisid, mis on algajate jaoks täiesti piisav minu meelest. Riisi keetmisest kahjuks ainult räägiti, aga see-eest pikalt ja põhjalikult. Tundus, et kursuse eesmärgiks oligi pigem aidata inimestel sellest kodus tegemise hirmust üle saada-sest tõepoolest oli rullide keeramine imelihtne :)
Veidi mõruda maigu jättis umbes poole grupi eht-eestlaslik käitumine, kui nad kibekiirelt oma rullid kokku pakkisid ja lahkusid. Mõned osalejad olid siiski lahkelt nõus oma rullid lahti lõikama ja neid kohapeal koos maitsva teega nautima.
Aitäh Pillele toreda kogemuse eest!
As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-25 17:12:43 |
Lianni Stuudio Laste Kokakool avab taas uksed 2.oktoobril kell 16.00. Kokakool hakkabki toimuma teisipäeviti alates kella 16.00st. 17. oktoobril Sushi avalik töötuba, mida viib läbi Margit Foht. 22.novembril tuleb Martsipanitordi valmistamise töötuba. Täpsem info peatselt. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |