SADAMA TURG, TALLINN

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-07 16:02:48
Kolhoositar:
Merit:
Natuke tunnen puudust suuremast juurikate valikust, mida on vist kogu turu peale ainult kaks väiksemat letti? Ja ma ei leidnud, vabaltpeetavata kanade mune, mis ei tähenda muidugi et neid seal ei müüda (tol laupäeval oli palju rahvast, ehk ei märganud)..
Mina tahaks ka väga vabapidamise kanade mune. Kui ma millalgi detsembri alguses Sadama turgu külastasin, siis üks paarike müüs seal mune. Kui küsisin, et kas rõõmsate kanade munad, siis rõkkasid nad, et jaa-jaa, ikka ikka! munadel oli aga tempel, mis algas 3-ga. seega pettumus kahekordne - inimesed ei tea, mida nad müüvad ja rõõmsate kanade mune kah ei saanud.
Mina ka esmapilgul vabade-rõõmsate kanade mune ei näinud (meil õnneks endil kanad ja õnneks saan kodukülast Kikerikii mune lisaks osta), aga Marjul õnnestus millalgi nr 1 algavaid mune osta Sadama turult!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lepakas
Kokaõpilane
2011-01-08 18:37:11
Kiidan ka! Kui juurikavalik laieneb, ei ole minul vähemalt enam toidupoodi asja. Kuna valmistooteid ei tarbi (vähemalt üritan vältida), siis saab Sadama turult kõik vajaliku kätte - liha/kala, leib-sai, piimatooted, värske värk, veinid, peenem kraam nagu hea oliivõli, kreeka jogurt või maitseained. Uus-Kongo talu kapsas ja salatid oleks selge lisaboonus, loodetavasti saadakse taluga kokkuleppele. Ahjaa, õnnelike kanade munad kuluks ka ära. Reeglina saan neid Hiiumaalt, aga talveperioodil ei jõua maale nii tihti kui tahaks.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-10 12:19:02
Sadama turg annab teada: Ilmselt on see üsna tavapärane, et uus aasta algab väga paljudel meist lubadusega tervislikele eluviisidele rohkem tähelepanu pöörata. Sadama turg tuleb appi ja aitab sel lubadusel sarvist haarata. Laupäeval, 15.jaanuaril kl 10-17 toimub Sadama turul Terviselaat. Esindatud on kõik, mis kesktalvist tervist turgutada aitab: astelpajutooted, meesegud, mahetooted kodumaalt ja piiri tagant. Kohal on Karepa ürdiaia esindajad ja Ristemäe talu küüslaugumüüjad. Proovida saab tatrapatju ja tutvuda uue eestimaise looduskosmeetikasarjaga Green Nature. Tule ja turguta ennast Sadama turu Terviselaadal!

Kodumeeskokk
Kokaõpilane
2011-01-11 21:09:26
See "rõõmsate kanade" munade asi ajab mind kui maapoissi naerma. Kanad on kogu aeg püüdnud inimeste eest mune peita ja siis on inimesed neid kanade käest varastanud. Pigem on see selles ,et vabapidamisega kana saab rohkem liikuda ja läbi liikumise on ta tervem ja tervemal linnul on tervemad munad....aga see rõõmsate jutt :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-11 21:24:06
Kodumeeskokk:
See "rõõmsate kanade" munade asi ajab mind kui maapoissi naerma. Kanad on kogu aeg püüdnud inimeste eest mune peita ja siis on inimesed neid kanade käest varastanud. Pigem on see selles ,et vabapidamisega kana saab rohkem liikuda ja läbi liikumise on ta tervem ja tervemal linnul on tervemad munad....aga see rõõmsate jutt :)
Kodumeeskokk - ma ka suved kõik maal vanavanemate talus veetnud. Asi ei ole nimetuses - talumunad oleks ehk parem nimi, aga kahjuks müüakse selle nime all suurtööstuste vabrikumune. Ja on väga suur vahe, kas kana on saanud ringi siblida või istub see munakana aasta ja kaks kuud metallpuuris kinni täiesti ebainimlikes (ebaloomalikes) tingimustes. Pille, kel hetkel igapäevaselt toita-hooldada neli munakana. Seda nii-öelda linnakodus..

Links
Kokaõpilane
2011-01-13 09:08:54
Parkimisega on meil endiselt hästi: ka jaanuaris saab tasuta parkida. Sadam on meie vastu väga sõbralik olnud ning käivitusperioodil suurt vastutulekut üles näidanud. Need 3-ga munad - ma tean, mida te räägite. Läksin ise ka õnge, kodus hakkasin templit lähemalt uurima. Ilmselt on turukaubandusse teatud bluff alati sisse kirjutatud, aga see on komme, mis siit majast välja rookida tuleb! Võimalik muidugi, et müüjad esiotsa veel isegi ei teadnud, mis on mis, aga ühesõnaga oleme teadlikud ja jälgime olukorda :) Mis õnnelikke kanu puudutab, siis nimeta kuidas tahad, mõte jääb samaks - oma elupäevad vabalt mööda õue kaarutanud ja ussikesi nokkinud kana rõõm annab munale ikka erilise lisandväärtuse :) Nii et miks mitte neid rõõmsateks munadeks nimetada.

Aglio e Olio\nSadama turg

Netcat
Abikokk
2011-01-13 10:08:24
Ma usun küll, et kui vanaema pidas käputäit kanu ja need sõbralikus üksmeeles mööda hoovi ringi hulkusid, siis olid nad rõõmsad (kui kull või rebane just kallale ei tunginud). Aga kui kanafarmis on tuhandeid vabapidamisel kanu? Kanad pidid suurte hulkadena üsna kiuslikud olema üksteise vastu. Ma arvan, et seal on metsikut vägivalda ja toidu pärast kaklemist.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kodumeeskokk
Kokaõpilane
2011-01-16 09:47:39
Links:
Need 3-ga munad - ma tean, mida te räägite. Läksin ise ka õnge, kodus hakkasin templit lähemalt uurima. Ilmselt on turukaubandusse teatud bluff alati sisse kirjutatud, aga see on komme, mis siit majast välja rookida tuleb! Võimalik muidugi, et müüjad esiotsa veel isegi ei teadnud, mis on mis, aga ühesõnaga oleme teadlikud ja jälgime olukorda :) Mis õnnelikke kanu puudutab, siis nimeta kuidas tahad, mõte jääb samaks - oma elupäevad vabalt mööda õue kaarutanud ja ussikesi nokkinud kana rõõm annab munale ikka erilise lisandväärtuse :) Nii et miks mitte neid rõõmsateks munadeks nimetada.
Vaatame aknast õue ja mõtleme kus need kanad praegu "rõõmsalt " lumehunnikutes möllavad. Linnainimesed :)))
Kirsike
Abikokk
2011-01-17 10:53:08
Help needed!!! Terviselaadal oli üks lett ungari maitseainete, letšode ja muu sellisega. Müüjal ei olnud mulle kontakte anda, näitas ainult oma internetilehe nime/logo. Mul aga vana pea ja googeldamine ei andnud tulemust. Kas keegi teab, kellega võis tegemist olla?

Lindude toitmine

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-17 11:33:41
Kodumeeskokk:
Links:
Need 3-ga munad - ma tean, mida te räägite. Läksin ise ka õnge, kodus hakkasin templit lähemalt uurima. Ilmselt on turukaubandusse teatud bluff alati sisse kirjutatud, aga see on komme, mis siit majast välja rookida tuleb! Võimalik muidugi, et müüjad esiotsa veel isegi ei teadnud, mis on mis, aga ühesõnaga oleme teadlikud ja jälgime olukorda :) Mis õnnelikke kanu puudutab, siis nimeta kuidas tahad, mõte jääb samaks - oma elupäevad vabalt mööda õue kaarutanud ja ussikesi nokkinud kana rõõm annab munale ikka erilise lisandväärtuse :) Nii et miks mitte neid rõõmsateks munadeks nimetada.
Vaatame aknast õue ja mõtleme kus need kanad praegu "rõõmsalt " lumehunnikutes möllavad. Linnainimesed :)))
Kulla Kodumeeskokk - need templijäljendi nr 1, 2 ja 3 on kindla ja reglementeeritud tähendusega, mis seotud kanadele ettenähtud ruumi suuruse ja toiduga ja liikumisvabadusega. Mul on tunne, et Sa pole üldse asjale pihta saanud, millest siin siiski juttu käib. Kana ei peagi talvel saama lumehunnikus möllata (me omad küll aeg-ajalt üritavad kuudipuhastuse ajal lumme uudistama põigata). Jutt on kanadest, kes on kitsasse puuri aheldatud vs kanadest, kes vähemalt sobiva ilma puhul saavad ringi siblida. Ei ole vaja siin oma üleolekut vms demonstreerida, tuleks vist hoopis konkreetseid reglemente lugema hakata...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>