Netcat Abikokk 2011-02-03 18:28:40 |
Jälle teemast mööda, aga kui see munavärk siin juba hargnema on sattunud:
http://www.maaleht.ee/news/maamajandus/maamajandusuudised/munasoda-joudis-euroopast-eestisse.d?id=39142015
Tsiteerin: "ELi uute nõueteni, mille kohaselt tuleb järgmise aasta alguseks kõik munakanade puurid uute, möbleeritute vastu välja vahetada.
Möbleeritud puuris peab kanadel olema siblimisala, küüneviil, õrs puhkamiseks ja eraldatud munemiskoht. "
Et saan ma õigesti aru, et 2012. aastaks meil polegi enam selliseid kanu, kes enda suuruses kastis istuvad ja õrrel sopsutada ei saa, ehk kõigist kanadest saavad õrrekanad?
Et mitte päris asjatult reostada Sadama turu teemat, mainiks et Kreeka toidu paviljonist lubati paksu kreeka jogurti müügile saabumist veebruaris. Ei tea, kas see on ka juba teoks saanud, pole veel jõudnud vaatamas käia. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-03 19:08:28 |
Netcat:
Munaküsimuse tõstsin ikka siia. :)
Seda Kreeka jogurtit tahan ma niiii väga. Ise liigun kesklinna praegu hirmus harva ja Kristjan ei ole viimasel paaril korral Stockmannis selle peale enam sattunud, nii et tuleb edaspidi hoopis Sadama turult seda ostmas käima hakata...
Et mitte päris asjatult reostada Sadama turu teemat, mainiks et Kreeka toidu paviljonist lubati paksu kreeka jogurti müügile saabumist veebruaris. Ei tea, kas see on ka juba teoks saanud, pole veel jõudnud vaatamas käia. |
|
Zoozi Abikokk 2011-02-03 19:26:37 |
Pille:
Täna oli küll Stockmannis suur valik kreeka jogurtit. Oli erineva rasvaprotsendiga, erinevate lisanditega ja ka poole kilone tops. :)
Sadamaturult olen ka korra ostnud, seda siis detsembris.
Netcat:
Munaküsimuse tõstsin ikka siia. :)
Seda Kreeka jogurtit tahan ma niiii väga. Ise liigun kesklinna praegu hirmus harva ja Kristjan ei ole viimasel paaril korral Stockmannis selle peale enam sattunud, nii et tuleb edaspidi hoopis Sadama turult seda ostmas käima hakata...Et mitte päris asjatult reostada Sadama turu teemat, mainiks et Kreeka toidu paviljonist lubati paksu kreeka jogurti müügile saabumist veebruaris. Ei tea, kas see on ka juba teoks saanud, pole veel jõudnud vaatamas käia. |
|
Links Kokaõpilane 2011-02-08 14:41:46 |
Netcat:
Netcat, käisin ja uurisin: Kreeka paviljoni kaubavalik on muutmisel. Senine Saksamaalt sisse ostetud jogurt jm sai läbi, veebruari viimasel nädalal saabub aga autentne kraam otse Kreekast: erinevas suuruses jogurtid, orgaaniline feta jms. Ootan ise ka huviga!
Et mitte päris asjatult reostada Sadama turu teemat, mainiks et Kreeka toidu paviljonist lubati paksu kreeka jogurti müügile saabumist veebruaris. Ei tea, kas see on ka juba teoks saanud, pole veel jõudnud vaatamas käia. |
|
Kodumeeskokk Kokaõpilane 2011-02-15 11:15:49 |
Lõpuks ometi sel pühapäeval jõudsime ka Sadama turule. Iseenesest mulle see koht meeldis ,kuid kuna viimasel ajal olen rohkem pagaritoodete spets , siis sai seda poolt jälgitud. Georgia pagar oli täpselt see mis sobis ideaalselt sinna turule - kohapeal tehtud toode. Edu neile !! Meeldis Märjamaa meeste lihalett ,kus sai ilusat lambaliha :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-06 19:02:22 |
Kiidan ja õhkan - eile saime turult Georgia pagarite hääd hatšapurit, Kreeka toidu poest väga head Kreeka jogurtit mõnusas suures topsis, Uus-Kongo tädi käest krehvtist peedi-küüslaugu-hapukapsasalatit... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-03-11 11:34:13 |
12. märtsil toimub Eesti Toidu Suur Turupäev Kallis toidurahvas! Mul on hea meel kutsuda teid laupäeval, 12. märtsil Eesti Toidu Suurele Turupäevale, mis toimub sümpaatsel Sadama Turul Admiraliteedi basseini ääres. Turupäev toob kokku kaupmehed erinevatest Eestimaa nurkadest, parimad kodumaised toorained, sõnakamad müüjad ning värskelt ilmunud raamatu "Sööme ära!" esitluse. "Sööme ära!" on raamat Eesti köögist, söögist ja sööjatest. Minu innustusel ja Mari Kodrese sulest sündinud teos võtab kokku Eesti maitse aegade hämarusest lennukate tulevikunägemusteni, Ida-Virumaalt Eesti läänerannikuni, regilaulust popkultuurini, kodulaua tagant tipprestoranideni, molekulidest filosoofiani. Mõned tagasihoidlikud retseptid on ka. Raamatu esitlus toimub keskpäeval, vahetult pärast seda pakuvad Eesti Kulinaaria Instituudi akadeemikud Angelica Udeküll, Rene Uusmees, Ants Uustalu ja Emmanuel Wille head ja paremat. See pole veel kõik - Eesti Kulinaaria Instituut esitleb esimest Eesti maitse suveniiri ja lastele pakub tegevust loovustuba Christina Lääne juhendamisel. Oma maitsva etteastega tulevad välja ka neli hakkajat toidublogijat Mari-Liis Ilover, Tuuli Mathiesen, Piret Hanson ja Priit Vahar. Pakume puhast kodumaist toitu nii vaimule kui kindlasti ka pikisilmi kevadet ootavatele kehadele! Lugupidamisega Dimitri Demjanov | |
Tiina Abikokk 2011-03-12 13:34:04 |
Käisin ka Sadama turul suurel turupäeval. Olin tark ja saabusin poole 12 paiku, sest kolmveerand tundi hiljem lahkudes oli parkla juba täitsa täis.
Väga tore oli, Nehi ja Clazzi ja veel mõne restorani esindajad pakkusid hõrgutisi, toidublogijad ka. Proovisin Clazzi šokolaadikooki ürditeega, aga blogijate kaubani ei jõudnudki, sest selleks ajaks oli rahakott sularahast täitsa tühi.
Dmitri Demjanov rääkis oma raamatust ja kohal suuremal hulgal fotograafe ja muid tegelasi. Ostsin Anneli Maksani Haldjaleiba, uustulnuk Pai Pagari tuuletaskuid Esko talu kohupiima täidisega, Uus-Kongo talu hapukapsast ja muidugi lavašši, Rahinge alles eile ahjust tulnud sinki ning tallekeelt, mida siin kiidetud, muidu poleks osanud seda vaadatagi. Ootan põnevusega, mis sellest saab :)
Aga seal oli veel väga suur kalavalik, silmud, igasugu talukapua ja palju muud. Kuidas me enne ilma Sadama turuta hakkama saime? :)
Ehk vaid selline tähelepanek, et kui toitu kohapeal söömiseks pakutakse, siis võiks prügikaste rohkem olla, kuhu oma topsid-papptaldrikud poetada. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Tiina Abikokk 2011-04-02 15:45:49 |
Täna Sadama turule ei saanudki :( See, mis toimus parkimisplatsil, oli lihtsalt uskumatu. Kõik kollased jooned, ülekäigurajad ja vahed olid täis pargitud ja ühte "tänavasse" ma sisse ei keeranudki, sest ei olnud kindel, et seal ühel hetkel nii kitsaks ei lähe, et välja tagurdama peab. Juba parklasse sissekeeramisega oli tegu, sest tarkpead olid ka sissesõiduteele parkinud :(
Tasuta parkimine turu külastajatele on ju väga tore idee, aga kuna see on vist ainuke tasuta plats kesklinna lähedal, siis on selle avastanud ka kõik teised. Igatahes teen ettepaneku muuta see plats tasuliseks, sest ma parem maksan parkimise eest, kui kulutan asjatult aega ja raha edasi-tagasi sõitmise peale. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau Abikokk 2011-04-02 21:09:26 |
:O :O :O Plaanis see kuu Tallinna minna, hea teada! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |