Kirsike Abikokk 2010-12-13 11:08:46 |
Uus-Kongo proua ütles mulle reedel, et uuest aastast on ta Sadama turul. Aga jah, kui minu adžikatädi (ma arvan, et sama kes Pillel) ka Sadama turule läheks, siis mul poleks keskturule enam asja :) | |
Eva Abikokk 2010-12-13 11:16:25 |
Pille:
Ma natuke tasakaalustan seda Nõmmiku jogurti teemat - nende maitsestamata jogurt on ainuke, mida ise tarbin, lisades sinna meelepäraseid maitseid (moosi, marju). Tõeliselt tervitatav, et on jogurtitootjaid, kes ilma želatiini või tärkliseta jogurteid vaevaks teha võtavad.
* Tore oli näha Nopri, Pajumäe jt maheda(ma)id piimatooteid ja juustusid ühes kohas. (Nõmmiku kohupiim on hea, nende jogurt mind absoluutselt ei ahvatle - moos on saja lisaainega ja jogurt oli vedel kui supp. Siinses halva kogemuse teemas on keegi veel kurtnud tolle jogurti üle, aga võib-olla tuunivad toodet veel paremaks). Nopri ferta ja muud uudisjuustud tegid rõõmu. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-13 12:12:49 |
Eva:
Eva, aga ma tegin selle vea, et ostsin nende maitsestatud jogurtit prooviks (Viimsi Lihapoes on nende tooted müügil). Enam seda viga ei tee. See ON tore, et ilma želatiini ja tärkliseta jogurteid tehakse, aga mulle teeks väga rõõmu, kui mõni eesti tootja suudaks teha jogurtit, mida on võimalik süüa, ilma et see lusikalt maha tilguks. Kreeklased suudavad, Soomes-Rootsis mitu firmat, aga meil pole kahjuks kedagi, kes seda nn bulgaaria jogurtibakterit kasutaks. Eks ma aeg-ajalt ostan edasi kodumaist Nopri või Pajumäe maitsestamata jogurtit (Nõmmiku suur pakend on minu jaoks lihtsalt liiga suur).
Vabandan, see tegelikult jogurtiteema teema..
Pille:
Ma natuke tasakaalustan seda Nõmmiku jogurti teemat - nende maitsestamata jogurt on ainuke, mida ise tarbin, lisades sinna meelepäraseid maitseid (moosi, marju). Tõeliselt tervitatav, et on jogurtitootjaid, kes ilma želatiini või tärkliseta jogurteid vaevaks teha võtavad.(Nõmmiku kohupiim on hea, nende jogurt mind absoluutselt ei ahvatle - moos on saja lisaainega ja jogurt oli vedel kui supp. Siinses halva kogemuse teemas on keegi veel kurtnud tolle jogurti üle, aga võib-olla tuunivad toodet veel paremaks). Nopri ferta ja muud uudisjuustud tegid rõõmu. |
|
Kätrin Abikokk 2010-12-13 14:06:11 |
Kirsike:
See on küll tore uudis, et Kongo ka sinna tuleb - mul oli sama mure hetkel, et kõike veel Sadama turult ei saa, mida harjunud turult ostma.
Mina olen käinud ise mitmeid kordi (osalt ka seetõttu, et olen seal kaubmehena kirjas - pakun müügiks isa mett) aga olen käinud ka täitsa lihtsalt ostmas-piilumas-hingamas. Meeldib väga - mõnus sõbralik suhtumine kõikjal ja Georgia Pagari leti ees saab ju täitsa etendust jälgida. Sealt olen koju tassinud veel ahjukuumasid saaduseid omajagu.
Kreeka letist mõnusaid soolaseid ampse, Saaremaa lihaletist südant ja muud head kraami ning meie üleleti tädidelt hääd-paremat Saaremaa kodukraami.
Lehmakomme on ka mõned pakid läinud juba :) Kalavalik on võimas, sealtki paar pisemat ostu sooritatud.
Uus-Kongo proua ütles mulle reedel, et uuest aastast on ta Sadama turul. Aga jah, kui minu adžikatädi (ma arvan, et sama kes Pillel) ka Sadama turule läheks, siis mul poleks keskturule enam asja :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-13 14:47:13 |
Sadama turul on nüüd ka oma blogi. | |
Links Kokaõpilane 2010-12-15 20:13:33 |
Nii, Kirsike ja teised magusad marjad :) Andke märku, milline see tädi on, kelle me keskturult kaaperdama peame! Uus-Kongo asjus pean ma aus olema ja täpsustama, et U-K lõpetab uuest aastast tõesti tegevuse Keskturul. Ei ole seal keset tuult ja külma passimist midagi sellist, mida üks heas eas proua peaks igapäevaselt tegema. Paraku lõpeb sellega seoses ka nende jaetegevus, keskendudes edaspidi hulgi- ja otsemüügile. Ei ole minul õigust seda teemat avalikustada ega kommenteerida, küll aga teeme me praegu väga kõvasti tööd selles suunas, et uuel aastal Sadama turul ise üht köögiviljaletti pidama hakata, ühtlasi pakkuda seal perenaise rolli Uus-Kongo proua Ainole ning ühtlasi hakata edasi müüma nende absoluutselt üle-Eesti mainega hapukapsast. Kätrin, sinu hää mesi on mul poole peal ja ei saa öelda muud, kui ainult kiidusõnu! Kreeklased panid tänasest müüki ka kreeka salati, väga heade oliivide ja fetaga. Georgia pagar paigutas täna aga oma kioski ette väikesed lauad-toolid, edaspidi saate seal jalgu puhata, hatšapurit süüa ja kioski sees toimuvat protsessi jälgida. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-15 20:26:20 |
Links:
Liina, "minu" adžikatädi figureerib siin postituses 4. ja 5. fotol (ja kitsemamplimamsel 6. pildil). Aga kahtlen, kas ta Teie turu jaoks sobib - keeleoskus nõrgavõitu (ja kuigi minu vene keele oskus on nullilähedane, siis me saame kenasti suheldud :)) ja ta müüb ilmselgelt ainult vahendajate kaupa. Adžikat teeb ise, aga seda müüb ta tihti leti alt, et püsiklientidele ikka jätkuks :D
Nii, Kirsike ja teised magusad marjad :) Andke märku, milline see tädi on, kelle me keskturult kaaperdama peame! |
|
Kirsike Abikokk 2010-12-16 12:22:02 |
Ehhee :) Minu adžika-karulaugu-maitsetaimede jpm tädi on tegelikult Pille kitsemamplitädi :) Ma kiidan kitsemamplitädi adžikasid ka väga!! Ja tema muud kraami ka, ta vähemalt väidab, et ta kasvatab ise oma müüdavat kraami. Koguste järgi võiks seda täitsa uskuda. | |
Tiina Abikokk 2010-12-18 16:48:27 |
Käisin täna kõik Tallinna kesklinna turud läbi - Raekoja platsi ja Rotermani jõuluturud ja suundusin siis Sadama turule. Lähenesin Norde Centrumi poolt ja ühtäkki oli minu ja turu vahel 20 meetrit lagedat vett :D Eks pidi siis ringi tegema.
Rotermanni turult ostsin kodumaist mustika-mustsõstra glögi kaasa, väga mõnus oli.
Aga Sadama turust olen küll vaimustuses. Käin turul üsna harva ja siis kah Balti jaama turul, nii tore oli kohata majatäit sõbralikke, naeratavaid ja huvitatud kauplejaid. Nii palju põnevat kaupa ühes kohas koos. Tulin välja suure kotiga ja vähemalt pooled asjad, mida oleks ka ju osta võinud, jätsin järgmisteks kordadeks. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Roller Kokaõpilane 2010-12-18 23:41:29 |
Pille:
Väärt leid, loodab, et ainult algul ei postitata aktiivselt, vaid ka jätkatakse selle projektiga järjepidevalt. Sadama turul on nüüd ka oma blogi. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |