Elis
Abikokk 2010-02-27 21:05:30 |
Märtsis 2012 on see teema kooskokkamise teemaks: KOKKAME KOOS # 44.
---------------
Panin tähele, et foorumis pole ühtegi supiteemat (Pille tõsta mind ümber kui eksin) peale külmade suppide teema, ometi on supp meie toidulaual väga sage külaline.
Siin võiks jagada oma mõtteid ja ideid erinevatest suppidest, mida kodus valmistate ja komponentidest, mida tihedamini kasutate või üldse eriti kasutada ei taha? Ja muidugi, mis on kellelgi lemmiksupiks?
Teen algatuseks otsa lahti siis ka.
Mulle meeldivad nö paksud supid. Ikka sellised, et peaaegu nagu sousti sööks. Oluline on ka mingisuguse liha olemasolu kuna meespool kipub väga taimsete toitude peale kulmu kergitama.
Ei meeldi eriti suppide sisse ise liha keeta, näiteks seakooti hernesupi sisse, asendan selle tihti suitsusingiga, mis iseenesest maitsebki mulle rohkem. Ometi kanaliha keetmine ei ole seni tõrget veel tekitanud. Mingi isiklik kiiks vist, või siis suur laiskus.
Kiiretel aegadel eelistan püreesuppe, valmivad enamasti kiiresti ja saab maitsega palju mängida. Tavaliselt saab peale saumiksriga püreestamist ka kööki kõvasti küürida.
Lemmikud supid on hernesupp, mis on õige hää just siis kui ta hästi paksuks keenud on (vasakul). Püreesuppidest on hetke lemmik hernepüreesupp piparmündi ja peekoniga (paremal).
|
|
Dinnu
Kokaõpilane 2010-02-27 23:05:01 |
minul kahjuks ilusaid pilte oma lemmiksuppidest pole aga vaieldamatuks lemmiksupiks on saanud indiapärane tomati-läätsesupp, mille retsepti sain 2009 oktoobrikuu Oma Maitsest (Anu Samarüütli artikli juurest). Äärmiselt lihtne teha, ained on mul praktiliselt alati kodus olemas ja isegi mu väga lihausku abikaasa lepib selle lihata supiga. Paksud supid ja püreesupid on muidu minugi lemmikuteks aga vat abikaasa lemmiksupp on kodune frikadellisupp ja nii ma aeg-ajalt neid pisikesi frikadellikesi peos veeretangi :D. Ja mõeldes oma 3-aastasele, siis on aeg-ajalt menüüs ka hea kodune kanasupp makaronidega. | |
|
Martiina Abikokk 2010-02-28 09:59:21 |
Meie pere lemmik on kana-klimbisupp. Vaieldamatult. Ja paljude klimpidega!
Püreesuppe hakkan just enda jaoks avastama, vanasti need mulle ei maitsenud. Nüüd aga võiks pidevalt süüa suitsulõhepüreesuppi(pildil) või kartuli-sibula püreesuppi
|
|
Netcat
Abikokk 2010-02-28 14:04:47 |
Meil on popid püreesupid, enne nende avastamist tegin piimasuppe, nt šampinjonide, köögivilja või lõhega, aga nüüd pole enam ammu teinud. Talvisel ajal on meil suured lemmikud hapukapsasupp korraliku portsjoni kartulipudruga ja klimbisupp kanaga. Viimase sees peab meil alati käima pastinaak. Muidu pole see. Prantsuse sibulasupp on ka hea asi.
Mulle endale meeldib veel tomatisupp, aga seda saakski vaid endale teha, ja kuidagi ei tule ühe inimese kogus suppi välja, niiet pole aastaid enam teinud.
Kiirabisupid on meil frikadellisupp makaronidega ja purgist võetud põhjale tehtud borš. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Reglisse
Abikokk 2010-02-28 20:31:54 |
Meile l?hevad h?sti peale k?iksugu kerged p?reesupid. Erilised lemmikud on kressi-suvek?rvitsa, herne-piparm?ndi, tomati ja porgandi -k??mne supid. Supid k?ivad super blenderist l?bi ja v?id v?i kreemjuustu v?i koort ma neisse ei lisa. Samuti on head v?rtsikad l??tsesupid, kookospiimaga kanasupp ja itaalaste minestrone. | |
Kirsike
Abikokk 2010-02-28 21:19:47 |
Meie peamised supid on borš, guljašš, frikadellisupp, kana-nuudlisupp, värske ja hapukapsasupid ja igasugu köögiviljasupid, oasupid, hernesupp ja prantsuse sibulasupp. Püreesuppe eriti ei tee. Lastele teen piimasuppe. | |
Tziiki
Abikokk 2010-02-28 21:20:00 |
minu vaieldamatu lemmik on kana-klimbisupp...aga sellise väikse kiiksuga, et klimbitaigna teen vedela, et supp tuleks hägune ja tummine ja klimbid teen pisikesed (üldse ei meeldi kui peab supi sees klimpi poolitama hakkama). Ka piima-klimbisupp on hea-aga ainult mu vanaema tehtud (tema teeb tegelikult kohvikoore-klimbisuppi :) )
head borši sööks ka lõputult...
ja lapsepõlve kustumatu mälestus on mu vanaema talupojasupp, kus sees vaid kartul, kruup ja porgand...vahest ka kõrneid...pakun, et puljongina kasutas vanaema keeduliha tegemisest saadud leent...
püreesuppidega on lugu selline, et kui üle saja-aasta kätte võtan ja jälle teen, siis kirun iseennast, et miks ma ometi neid sagedamini ei tee...mulle meeldib just nende kergus (teen alati ainult köögiviljast ja reeglina ei lisa ei koort ega sulajuustu...)...parimad selles kategoorias on värsketest hernestest püreesupp ja suvikõrvitsa püreesupp
üleüldse olen ma tegelikult täielik supi-inimene, aga kahjuks on nii, et kui süüa vaja teha, siis tundub kartul/riis/makaron kuidagi alati lihtsam valik kui mõne klassikalise supi kokku keetmine...peaks end parandama! As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Berit
Abikokk 2010-03-01 22:54:28 |
Minu lemmikud on nn 15minuti tomatisupid :). Täna just tegingi, seekord värsketest tomatitest, kuid konservtomatitega saab ka väga maitsev (sel juhul saab kõht väga täis, sest kuna ma armastan need supid paksemad teha, siis 400g purgist saab 2inimese jagu, mis tuleb tavaliselt nii maitsev, et ei saa mitte jätta ühe korraga söömata). Maitsestan olenevalt tujust, ehkki enamasti leiab supist tšillit, pipart ja ürdisoola. Kohustuslik osa on Heinz ketšupil! Varem oli lemmikuks see püreesupp, kuid viimasel ajal unustusse vajunud.. | |
Tullia
Abikokk 2010-03-02 08:31:31 |
Meie pere kõige sagedasem supp on lihapallisupp. Lihapallid teen kord suuremad, et saab lusikaga poolitada ja mõnikord väiksemad. Talvel läheb supi sisse seda, mida sügavkülma olen pannud: herned, aedoad, porgandid. Kanasuppi keedan ka üsna sageli. Kui oleme lapsega kahekesi kodus siis teeme erinevaid püreesuppe, kõrvitsast, brokkolist, brokkolist ja lillkapsast, porgandist või mitmetest erinevatest köögiviljadest. | |
Silx
Abikokk 2010-03-02 08:56:19 |
Püreesuppe meil ei sööda. :D Miks peaks säärast titetoidu moodi pläga sööma? :D Supp peab olema selge ja arusaadav ning kohati näritav. :)
Lemmik suppideks on klassikalised: kana-klimbisupp (teeme natukene teistmoodi ehk laisalt - terve kana potti ja supi valmides suurele taldrikule.. igaüks sööb palju tahab), hapukapsasupp on teine suur lemmik ja siis kindlasti see hernesupp. Vahel harva teeme kiiret frikadellisuppi. Suvel on suur lemmik värskekapsasupp. :)
Igasugused riisisupid ja venepärased supid (peale borši) ei tule kõne allagi. :) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
| < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> | ||