RETSEPTIVÕISTLUS "TORT ISAMAALE 2010"

Kuuki
Kokaõpilane
2010-02-26 23:42:42
Siinsed tordid on ikka täielikud kunstiteosed, ainult vaata ja ohheta :D Meie pere peolauale sai iseseisvuspäeval selline lumetupsu-rulltort :)
Colliemamma
Kokaõpilane
2010-02-27 12:46:41
Olen selles foorumis veel täiesti noviis. Kõik tordid on vahvad. Siit saab palju häid ideid; veskid, kaardid, leib, postmargid, kaevud ja mida iganes. Panin mitu head ideed kõrva taha :) Minu tordi retsept: 1 purk (maitsestamata või apelsiniga) toorjuustu 1,5 kotikest Daimi (üks kotike kaalub u. 50g) 2 pakki Flora Vispit* 3 tl zelatiinipulbrit 0,25 dl apelsinimahla. Koor vahustada, toorjuust pehmeks sõtkuda ja lisada vahustatud koorele + lisada veel osaliselt purustatud Daim- graanulid (või sokolaad). Kuumutada metallnõus apelsinimahl ja lisada zelatiinipulber. Segada kuni täieliku lahustumiseni ja siis õhukese nirena lisada koore+juustumassile. Pane segu hetkeks külmikusse, seniks kuni lõikad lahti ja niisutad alumise tordipõhjakihi. Ise olen teinud nii, sest siis see mass jõuab tsipakene külmutuskapis hüübida ja seda on palju kergem tordi põhjale määrida. Tordi kõik kolm põhja on niisutatud vaniljapiimaga (piim+suhkur+vaniljasuhkur maitse järgi) ja kaks alumist põhja on kaetud hästi õhukese maasikamoosikihiga. Võib ka muud panna. Mida kodus parasjagu juhtub olema. Väga hästi lähevad peale ka laste marjamöksid (purkides). Tort on kaetud sinise ja valge martsipaniga (värvid Squires Kitchen). Parimad nõuanded marmoripinna tegemise kohta leiate Kinuskikissa blogist. Kirjutage Kinuskikissa lk otsingumootorisse "marmorointi". Seal pole vaja lugedagi midagi, pilt pildi haaval avaneb vaatepilt, kuidas tehakse marmoripinda. *Lugesin toidutarest, et Flora Vispit saab ka Eestis poodidest. Minu arust sada korda parem variant kui vahukoor. Rasvasisaldus on ainult 20% ja ajab täiesti sama asja ära kui vahukoor. Suvel kuuma ilmaga ei valgu nii ruttu tordi pealt maha, rääkimata sellest, et võiks vahustamisel võiks muutuda). Eesti zelatiini ma kasutanud ei ole. Ei ole kindel, kas seda valmistatakse ette sama moodi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-27 12:54:59
Jälle on mitu ilusat tordiideed laekunud ja seda isegi lähivälismaalt :) !! Aitäh!
Colliemamma:
et Flora Vispit saab ka Eestis poodidest. Minu arust sada korda parem variant kui vahukoor. Rasvasisaldus on ainult 20% ja ajab täiesti sama asja ära kui vahukoor. Suvel kuuma ilmaga ei valgu nii ruttu tordi pealt maha, rääkimata sellest, et võiks vahustamisel võiks muutuda).
Vastan sellele punktile siin teemas.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Koogi Kata
Abikokk
2010-02-27 16:46:52
Siin on lõpuks ka minu isamaaline tort. Tegemist on hapupiima-shokolaadi tordiga maasikamoosiga. Lilled ja sõlg on tehtud võikreemist. Hakkasin juba mõtlema, et jääbki tort tegemata, sest olin eile 18 tundi ilma elektrita. Tainaretsepti aluseks on Ina Garteni “Beatty’s Chocolate Cake” retsept, mida olen oma käe järgi pisut mugandanud. http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/beattys-chocolate-cake-recipe/index.html 4,2 dl jahu, 4,8 dl suhkrut, 1,8 dl kakaopulbrit, 2 tl soodat, 1 tl küpsetuspulbrit, 1 tl soola, 2,4 dl hapupiima, 1,2 dl toiduõli, 3 muna, 1 tl vaniljeekstrakti, 1,2 dl kuuma kanget kohvi Kata kaks 20 cm või 23 cm koogipanni küpsetuspaberiga. Küpsetuspaberi peale määri võid. Ühes kausis sega jahu, suhkur, kakaopulber, sooda, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis sega hapupiim, õli, munad ja vanilje. Lisa märjad ained kuivadele ja mikserda seni, kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud. Lisa kuum kohv ja mikserda veel pisut. (Tainas on väga vedel). Jaga tainas kahe panni vahel ja küpseta 35 kuni 40 minutit 175 kraadi juures. Jahutatud koogipõhjade vahele panna kas maasika- või vaarikamoosi. Kook katta vahukoore või võikreemiga.
Mari-Liis
Abikokk
2010-02-27 16:57:01
Koogi Kata:
Siin on lõpuks ka minu isamaaline tort. Tegemist on hapupiima-shokolaadi tordiga maasikamoosiga. Lilled ja sõlg on tehtud võikreemist.
Kaunis :) Millega sa võikreemi värviliseks said?

Siit nurgast ja sealt nurgast

Colliemamma
Kokaõpilane
2010-02-28 09:35:12
Koogi Kata tort on super! Kuidas sa tegid vöikreemist söle? Mötlesin, et oled selle valmistanud martsipanist vöi suhkrumassist :D
Koogi Kata
Abikokk
2010-02-28 12:08:08
Mari-Liis:
Koogi Kata:
Siin on lõpuks ka minu isamaaline tort. Tegemist on hapupiima-shokolaadi tordiga maasikamoosiga. Lilled ja sõlg on tehtud võikreemist.
Kaunis :) Millega sa võikreemi värviliseks said?
Olen viimasel ajal kasutanud nii Wiltoni kui ka Ateco geeltoiduvärve. Wiltoni geelvärvid on saadaval ka Koogimeistri kaudu http://koogimeister.prestabox.com/search.php?tag=wilton Ateco kuuene värvipakk on küll USAst poest ostetud, aga mulle tundub, et nende käest saab ka interneti kaudu osta. https://www.atecousa.net/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=1106&Category_Code=osets&Product_Count=3
Koogi Kata
Abikokk
2010-02-28 12:17:55
Colliemamma:
Koogi Kata tort on super! Kuidas sa tegid vöikreemist söle? Mötlesin, et oled selle valmistanud martsipanist vöi suhkrumassist :D
Oleksin pidanud selgitama, et sõle all on tagurpidi muffin, mille ma siis võikreemiga katsin. Kuigi teoreetiliselt saaks sama effekti ka ainult võikreemiga. Sel juhul tuleks paberist muffinivorm panna väikesesse kaussi, põhi täita kreemiga ja panna see sügavkülma. Pärast tuleks siis paberist vorm eemaldada ja külmutatud mass katta võikreemiga, et muffinivormitriipudest lahti saada. Aga vaevalt, et keegi nii paksu võikreemikihti tahaks süüa. :)
Andra
Kokaõpilane
2010-02-28 13:13:49
Sain ka lõpuks oma idee teostatud (lähemalt siin) Inspiratsiooni sain Tarvastu tanust ehk mulgirätikust. Tordi sisuks on küpsised, hapukoor, martsipan, suhkur ja kama. Imemaitsev sai! Ja kaetud on martsipaniga, kaunistatud võikreemiga. Lipsud on tehtud Perenaiste õnneküpsiste taignast. Teekond tulemuseni on olnud vägagi künklik. Nädal aega proovisin ja mõtlesin, et kuidas ikka seda lipsukest tordile saada. Tahtsin teha martsipanist, aga see oli nii mure kui mure, ei aidanud ka munavalgega töötlemine. Õnneks eile õhtul meenusid mulle Perenaiste õnneküpsised, mida saab ju vormida!

http://pliiditaga.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2010-02-28 14:20:32
Imekaunid tordid. Tõeliselt lennukad ideed ja kui palju näputööd. Zoozi ehitas ju lausa tüki vanalinna. Nii kihvt! :) Lisaks on ka leivapäts hingel - tõeliselt Eestimaine ja praeguse leivaküpsetusbuumiajal väga in! Kui kopsud terved, siis on järgmisteks küpsetamistuhinateks-pidudeks tordiideed olemas.

Kätrini kokkamispäevik

<< 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 >>