|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-26 20:11:14 |
Mina ja tütreke sõitsime täna keskpäeval kolme lifti/rongiga kõrgele-kõrgele mäkke, et koos Kristjaniga 2884 m kõrgusel Der Gipfelis lõunat süüa. Vaated olid üsna võimsad, ent neid jätkus vaid esimeseks pooltunniks. Siis algas tihe lumesadu, alla tulles ei näinud enam miskit ja nüüdseks on ka seni täiesti kevadiselt tundunud all-linn paksu lume all :D Aga söögist ka. Mina võtsin Rösti mit Davoser Bergkäse und Spiegelei, Kristjan hautatud veisepõse safranipolentaga. Magusaks õunastruudel mulle ja trühvlimeega serveeritud Brie-juust Kristjanile. Õhtul välja ei lähe, sööme niisama puuvilju ja jäätist. | |
Liisi
Abikokk 2010-03-26 20:12:57 |
Nädalalõpuks polnud lihakraamist muud järel kui sügavkülmast mõned verivorstid, kõrvale ahjukartulid. Ise sõin sooja tomati-fetajuustusalatit. Magusaks apelsinikeeks. | |
|
Martiina Abikokk 2010-03-26 20:18:23 |
Täna õhtuks makaronid juustuga. Oli selline mitte-üldse-söögitegemise päev :) | |
Kirsike
Abikokk 2010-03-26 21:06:53 |
Bruschettad tomatikattega. Itaaliapärane oa-kruubisupp. Magusaks pähklitäidisega rugelach-küpsised (tegin Pille blogi retsepti järgi 150 g jahuga ja väga kehv oli rullida ja sarvekesi teha, järgmine kord teen 200 g jahuga, nagu siin kirjas). Ülihead küpsised!!! Mees kiitis parimateks, mida ta kunagi saanud on! | |
Zoozi
Abikokk 2010-03-26 21:24:53 |
Lõunaks üritasin teha raamatust Vene köök sõrnikuid, aga ei tulnud selle retsepti järgi mul küll välja. (Ma veel tükk aega mõtlesin, et kas teen oma moodi või retsepti järgi. Otsustasin, et siis ikka proovin ja näed sa...) Tegin siis hoopis kohupiimapannkooke :)
Õhtul sõime kalasuppi ja seisma jäänud juustulõppudest hatšapuri tainast juustupiruka. Väga hea tuli.
Magustoiduks mustika-banaanikook vanillikastmega. Banaan andis koogile huvitava nüansi. Väga mõnus kook :)
|
|
Vandiste
Abikokk 2010-03-26 21:38:14 |
Eile õhtul sõime hakkliha-juurviljasuppi. Täna olen olude sunnil toitunud ainult saiakestest. Lihtsalt kohutav! Homme see-eest panen lamba seljatükki ahju :) | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-26 21:43:02 |
Kirsike:
Kirsike, mul on mõlemas rugelachi retseptis 200 g jahu :) (Ma ei anna pead, et 2008 sügisel tegin alguses 150 g jahuga, aga hiljem olen 200 g teinud ja retseptis ammu-ammu vastava paranduse teinud).
Magusaks pähklitäidisega rugelach-küpsised (tegin Pille blogi retsepti järgi 150 g jahuga ja väga kehv oli rullida ja sarvekesi teha, järgmine kord teen 200 g jahuga, nagu siin kirjas). Ülihead küpsised!!! Mees kiitis parimateks, mida ta kunagi saanud on! Zoozi:
Kurb, et ka korüfeede raamatusse apsakaid satub :( Muidu tore raamat, aga meile tegi üsna palju nalja pasha retsept. Isegi siis, kui sisse (välja?) arvestada pasha nõrgumine, on retsepti järgi ette nähtud ca 500 g magustatud kohupiimamassi sööja kohta :)
Lõunaks üritasin teha raamatust Vene köök sõrnikuid, aga ei tulnud selle retsepti järgi mul küll välja. (Ma veel tükk aega mõtlesin, et kas teen oma moodi või retsepti järgi. Otsustasin, et siis ikka proovin ja näed sa...) Tegin siis hoopis kohupiimapannkooke :) |
|
Kirsike
Abikokk 2010-03-26 23:55:29 |
Pille:
:) Mul seisis see retsept juba ammu väljatrükina ToDoListis, väljatrükil kahjuks kuupäeva peal ei ole. Võib olla et ongi juba pea poolteist aastat :O :O
Aga sellegi poolest ülihead küpsetised :D
Kirsike, mul on mõlemas rugelachi retseptis 200 g jahu :) (Ma ei anna pead, et 2008 sügisel tegin alguses 150 g jahuga, aga hiljem olen 200 g teinud ja retseptis ammu-ammu vastava paranduse teinud). |
|
Kätrin
Abikokk 2010-03-27 01:03:32 |
Mina olen pikalt olnud riisi ja kalatoiduline. Hulka mõni tempura ja yakitori-vardad. Esimene suurem elamus oli varahommikune sushi Tsukiji kalamarketil (suur kalaturg Tokyos). Ja kuna olime seal varakult kohal, siis kell 10 söödud sushi oli juba hiline lõuna. (turg avatakse kell 3 öösel) Väga maitsev sushi oli - suurim elamus oli rasvane-tuun, mis sõnaotsesmõttes sulas suus. Eile oli ka esimene etteplaneeritud restoranikülastus Kyotos, kus sõime traditsioonilist jaapani sushit - saba-suhit (ehk hapendatud makrell) ja vormitud-sushit, kus lauda tuuakse 10X15cm ruut ja peal on siis justkui kalamosaiik ning see suur ruut on lõigatud väikesteks ruutudeks vastavalt nii, et erinevad kalad teineteist täiustaksid ja moodustaksid uusi maitsekombinatsioone. Väga huvitav ja täitsa hea. Saba-sushi oli oluliselt parem, kui värske makrelliga sushi - mahedam ja pehmem. Tänaseks õhtuks on plaanitud tonkatsu restorani külastus, mis on põhimõtteliselt jaapanipärane šnitsel - tehakse nende kuulsast marmorlihast, paneeritakse pankos ja peal on paks misopastast tehtud kaste. Ootan juba põnevusega :) | |
Nef
Kokaõpilane 2010-03-27 09:12:51 |
Eile lõunasöögiks kartuligratääni ja tüümianikana ülejäägid :) õhtusöök Rucolas | |
| << < 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 > >> | ||