mikser vrs köögikombain

Zapxpxau
Abikokk
2009-10-20 16:30:45
Erx:
minu hinnangul on võimsus küll rohkem kliendi hullutamiseks kui otstarbekas. Mikseri jaoks on 300W küll ja ülegi.
Mina rääkisin küll kombainist, aga miksri puhul soovitavad pagarid nii umbes 600W kui on tahtmist korraga suurem kogus pitsa- või saiatainast teha. Mida mina ka teen... Aga kui mul oleks võimalik (lugege: palju raha), siis ostaks selle uue vinge super-hüper Kenwoodi :D Kenwood Major Cooking Chef KM070 Ei mingit munakollaste kloppimist vesivannil! No more I say! Powerful 1500W Planetary Mixing 1100W Induction Cooking System cooks directly in the mixing bowl :O I want! Accurate temperature setting from 20°C to 140°C Display featuring 3 hour timer and temperature setting 8 Mixing Speeds 3 Cooking Stir settings Steaming basket ...

Zap*

Erx
Kokaõpilane
2009-10-20 16:40:48
pole küll kuulnud, et kellelgi oleks KA jõudlusest puudu tulnud - k.a. pagarid
Zapxpxau:
Erx:
minu hinnangul on võimsus küll rohkem kliendi hullutamiseks kui otstarbekas. Mikseri jaoks on 300W küll ja ülegi.
Mina rääkisin küll kombainist, aga miksri puhul soovitavad pagarid nii umbes 600W kui on tahtmist korraga suurem kogus pitsa- või saiatainast teha. Mida mina ka teen...
Netcat
Abikokk
2009-10-20 17:03:15
Zapxpxau:
Aga kui mul oleks võimalik (lugege: palju raha), siis ostaks selle uue vinge super-hüper Kenwoodi
KM070 on ainult poolteist korda kallim kui KA.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 17:32:21
Netcat:
Pille:
Kannmikseriga teen puuvilja- ja jäätisekokteile (sh nn smuutid), püreestan suppe.
Kas seda poleks mugavam sauseguriga otse supipotis teha? Ma ei kujutaks küll ette, et peaks tulist suppi valama kannmikserisse ja tagasi ja siis veel pesema mikseri kannu. Arvatavasti ei teeks ma kunagi püreesuppi, kui mul sausegurit ei oleks.
Saumikseriga saab kahtlemata püreesuppi teha, AGA ma tahan tõeliselt sametist püreesuppi ja seda ma saumikseriga ei saa.
Netcat:
Pille:
Köögikombain - samuti kasutuses paar korda nädalas. Sellega teen hakkimist vajavad tainad (muretainad).
Kas muretainast KA abil teha ei saa? Mina teen käsitsi, aga arvasin oma rumaluses, et kui KA juba hankida, siis selline masin peaks enam vähem suutma kõike :)
Kui nüüd täiesti klassikalist muretainast teha, siis seal tuleb külm või hakkida jahuga. KA päris seda teha ei suuda, pigem hõõrub toasooja või jahuga ühtlaseks. Liivataina tegemiseks on see-eest KA ideaalne.
Netcat:
Peenestamised, püreerimised, segamised ja vahustamised ma teen sauseguriga nagunii. Pärmitaigna sõtkun käsitsi. Niiet siis minul KA-st õigupoolest abiks ei olekski?
Mina sõtkusin ka "vanasti" pärmitaina käsitsi, aga nüüd kasutan KA mikserit ja tundub mugavam. Aga jah, kui Sa peenestad-püreestad-segad-vahustad sauseguriga, siis tundub tõesti, et Sinu köögis selle riistapuu järele tungivat vajadust hetkel pole :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 17:34:33
Zapxpxau:
Aga kui mul oleks võimalik (lugege: palju raha), siis ostaks selle uue vinge super-hüper Kenwoodi :D
No ja siis on muidugi veel Thermomix :D :D :D

Netcat
Abikokk
2009-10-20 18:51:05
Pille:
Netcat:
Pille:
Kannmikseriga teen puuvilja- ja jäätisekokteile (sh nn smuutid), püreestan suppe.
Kas seda poleks mugavam sauseguriga otse supipotis teha? Ma ei kujutaks küll ette, et peaks tulist suppi valama kannmikserisse ja tagasi ja siis veel pesema mikseri kannu. Arvatavasti ei teeks ma kunagi püreesuppi, kui mul sausegurit ei oleks.
Saumikseriga saab kahtlemata püreesuppi teha, AGA ma tahan tõeliselt sametist püreesuppi ja seda ma saumikseriga ei saa.
Miks mitte? Ühesugused lõiketerad ju mõlemal. Hoolsam tuleb muidugi olla.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-20 19:05:18
Netcat:
Pille:
Netcat:
Miks mitte? Ühesugused lõiketerad ju mõlemal. Hoolsam tuleb muidugi olla.
Lõiketerad on ehk sarnased, aga see KA kannmikser töötab ka šeikerina, mis lisab sametist kohevust :) Mul on küll punane KA kannmikser, aga siit on ehk need alumised nupud näha: Vasakult siis jääpurustaja, hakkija, vispeldaja, püreestaja, šeiker. Ja ma teen suppi just nii suures potis, et supp parasjagu ära mahub. Sedasi nuimikseriga püreestada, et kogu köök ja kokk supipritsmeid täis poleks, ma veel ei oska. :D

Fre
Abikokk
2009-10-20 22:08:07
Minul on (vanuse järjekorras): Moulinexi pisem kombain aastast 1994 - selle kasutamine on toimunud täiesti vahelduva eduga, vahepeal mitu aastat pausi ja siis jälle intensiivsem kasutus. Kasutan riivi ja siis seda hakkmisnuga. Philipsi saumikser aastast 1998 - kingiti esimese lapse puhul ja esimese viie aasta jooksul tõmbasin nii ca 3 korda käima. Nüüd imestan kuidas nii elada sai. Pisematele lastele olen sellega süüa teinud, samuti teen püreesuppe ja siis igasuguseid smuutisid ja marjajooke. Philipsi väike käsimikser - pärineb käesoleva sajandi algusaastatest. Tema tööks on nüüd valdavalt vahukoor ja pean ka tunnistama et viimasel ajal taas biskviit sest mul õnnestus 2x järjest KAga ka valgeid ja kollaseid koos vahustades üle vahustada niiet biskviit küpses lögaseks. No ja siis tänavune lisand KA. Olen teda päris palju kasutanud aga pean veel veidi harjutama. Viimati proovisin miskit muretaina moodi asja (kas muretainas on see kus on või ja jahu ja suhkur? - ma pole nime kunagi teadnud). Mulle tundus, et selle segamislabaga segades pidi millegipärast oluliselt rohkem jahu panema kui käsitsi segades ja pärast tuli selline kõva nõuka aegset tüüpi koogipõhi. Kasutan veel KA hakklihamasinat - superrahul sellega, ja jäätisekaussi. Ostsin ka selle riiv + viilutaja värgennduse aga selle määrimine ei õigusta ennast tavaliselt. Kusjuures kõik asjad on täiesti vajalikud ja üksteist täiendavad.
Fre
Abikokk
2009-10-25 21:48:22
Pille:
Ja ma teen suppi just nii suures potis, et supp parasjagu ära mahub. Sedasi nuimikseriga püreestada, et kogu köök ja kokk supipritsmeid täis poleks, ma veel ei oska. :D
Mul tuli see täna meelde kui punaste läätsede püreesuppi tegin. No ma ei tea. Mul küll ei õnnestunud mitte kuidagi pritsmeid tekitada - vbl kui oleks saumikseri supi seest õhku tõstnud.... Vbl muidugi kui väiksemale kollektiivile vaaitada siis on oht et mikserdamine toimub kusagil pinna lähedal. Näh, targutan niisama aega surnuks...
Netcat
Abikokk
2009-10-26 16:44:34
Mina vaaritan väikesele kollektiivile ja mul ka ei ole õnnestunud, aga noh, olen harjunud õigete kausside puuduses tainast supitaldriku sügavuses kausis segama ja muid perversseid trikke tegema. Ainus kord, jah, oli kui võtsin töötava vispli hajameelsusest mingi sitke olluse seest välja... aga siis ei olnud enam jutt pritsmetest, vaid kauss oli tühi ning pool toitu tuli köögi seintelt kokku korjata.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>