Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-03 16:13:34 |
Meil ka täna pitsapäev, tegin lõunaks pepperoni ja mozzarella'ga pannipitsat :) | |
Karima Abikokk 2011-10-03 21:53:52 |
Pizza americanas on taiesti tavaline parmitaignast pohjad sinna toodi fazerist suured ja vaikesed taigna pallid kylmutatun amida me pisime siis kylmkappi kerkima ja sulama panema ning siis need labi masina sai rullitud oigeks panni suuruseks :) | |
Jaanikaant Abikokk 2011-11-07 08:57:58 |
Kana- suitsujuustu pitsa | |
Fre Abikokk 2012-01-11 20:59:38 |
Mul on kaks konkreetset pizzaküsimust peale seda, kui täna üle saja aasta kodus ise pizzat tegime. Kasutasime tomatikastmeks mingit tuubis püreed aga see oli väga paks, millist kastet konkreetselt võiks kasutada? Ja teine küsimus puudutab juustu - mitte ainult seoses pizzaga aga ka nt (laste)pastade või soojade juustusaiade puhul sulab valdav osa juuste kuidagi imelikult, st jääb suht sama kujuga kui riivituna ja ei valgu laiali, venima hakkamisest rääkimata. Korra sattus meile mingi selline juust mis ilusasti laiali sulas ja venis, aga kahjuks jäi toohetk tähele panemata et mis juust see oli. Hiljem pole peale sattunud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-11 21:16:11 |
Fre:
Fre, kõige lihtsam on ikka ise teha - nt seda Hazani kastet, aga võid maitseks lisada punet ja basiilikut. Kui ei viitsi, siis mina olen Barilla tomatikastmetega rahule jäänud. Kahjuks on meil müügil vaid nende suured purgid. "Minu välismaal" (ehk siis Šotimaal) leidus ka väiksemaid kastmepurke, mis sisaldasid ka terveid kirsstomateid.
Mul on kaks konkreetset pizzaküsimust peale seda, kui täna üle saja aasta kodus ise pizzat tegime. Kasutasime tomatikastmeks mingit tuubis püreed aga see oli väga paks, millist kastet konkreetselt võiks kasutada? Fre:
Mozzarella ei olnud? Pitsat teen ise vaid sellega..
Ja teine küsimus puudutab juustu - mitte ainult seoses pizzaga aga ka nt (laste)pastade või soojade juustusaiade puhul sulab valdav osa juuste kuidagi imelikult, st jääb suht sama kujuga kui riivituna ja ei valgu laiali, venima hakkamisest rääkimata. Korra sattus meile mingi selline juust mis ilusasti laiali sulas ja venis, aga kahjuks jäi toohetk tähele panemata et mis juust see oli. Hiljem pole peale sattunud. |
|
Tiina Abikokk 2012-01-11 22:23:23 |
Fre:
Mina olen lihtsuse pärast kasutanud tetrapakis müüdavat tomatipüreed, nt Pomi, mis on pisikeses 200 g pakis. Sinna lisan maitserohelist ja kui on, siis pestot. Mul on kaks konkreetset pizzaküsimust peale seda, kui täna üle saja aasta kodus ise pizzat tegime. Kasutasime tomatikastmeks mingit tuubis püreed aga see oli väga paks, millist kastet konkreetselt võiks kasutada? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-01-12 10:30:28 |
'Tuubis püree' on kontsentreeritud tomatipasta, selline paks ja tummine, pannakse umbes lusikatäis kastmete hulka või nii. Olen ka tihti seda Pomi pakki kasutanud, piisavalt väike, aga seda on vaja maitsestada. Juustudest on palju sorte mis sobivad, aga vähemalt poole panen ikka mozzarellat ja siis maitseks juurde kas pecorinot vms. | |
Karnivoor Abikokk 2012-01-12 20:30:04 |
Mina ka selle pakis Pomi tomatipüree usku. Olen korduvalt ka ise teinud, aga ausalt öeldes on pizza meil kodus kiirtoit, et ma lihtsalt tavaliselt ei viitsi jamada. Viimane kord nt nõrutasin sõelal purustatud tomatite konservist vedeliku välja ja jäi ka väga mõnus ja mahlane :) Viimasel ajal teeme muudkui järjest oma "gurmee" pizzat: serrano sink (mehe lemmik), artišokisüdamed (minu lemmik), mustad kalamata oliivid (kividega loomulikult) ning mozzarella :) Peale värske ruccola. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-09-01 20:40:33 |
Why mozzarella and gruyere are the perfect pizza cheeses :) Food scientists say that the most perfect-looking pizzas are created using a mix of cheeses [i][/i] By Lauren Sedgwick 22 Aug 2014 Does worry over the appearance of your cheese-covered pizza keep you up at night? Have you always struggled to achieve that perfectly toasted golden glaze and sustain that tricky oil-to-cheese ratio? Well, your days of strife may finally be over. A new study by food scientists at the University of Auckland claims to have found the solution to the perfect cheesy pizza topping. Read: Inventors develop knife that grates butter before spreading In the mouth-watering study, scientists evaluated the way different cheeses, from traditional favourite mozzarella to the less-exotic cheddar, baked when on top of pizza. Aiming to crack the secret of the most aesthetically-pleasing pizza topping, scientists evaluated how the properties of the cheese affected the look of the final baked good. They found that elasticity of the cheese, the amount of oil the cheese produced, oven temperature and moisture on the pizza base all contributed to the success of the finished product. The findings showed that low on the list of ideal pizza coatings were cheddar, Colby and Edam due to their limited elasticity, which left them unable to blister and bubble properly. At the top of the list sits Gruyere, Provolone and Emmental, as they produce a sufficient amount of oil preventing all their moisture from evaporating in the oven. This leaves them less likely to burn, unlike the easily blistering mozzarella. However, the secret behind the perfect-looking pizza apparently lies in a combination of one of the high-ranking cheeses with its traditional mozzarella cousin. Mozzarella is often chosen as a pizza topper due to its elasticity, although it is problematic as its high water content means it burns easily. To solve this problem, scientists suggest combining mozzarella and a cheese such as gruyere which doesn't brown as quickly, giving the pizza a less burnt burnt appearance. The study, which is published in the Journal of Food Science, suggests that these "gourmet" hybrids should be used by pizza manufacturers to create the best-looking pizza of them all. Sadly, whether these pizzas will taste better than their counterparts is another matter. The study is unique as it did not rely on the human taste-test but instead used a machine "vision technique" to analyse how good the pizzas looked. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-11-21 21:23:43 |
Päris andekas reklaam, autoriks Pizza Hut: Pizza Hut Asked a Bunch of Old Italian People to Judge Its Pizza (videolõik on artiklis) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |