PIZZA / PITSA: pitsapõhi, pitsakatted,

Siirik
Kokaõpilane
2009-04-22 12:23:36
Teen täna uue katse. Taigna retseptiks võtan Jamie Oliveri pitsataigna, kuid vähendan koguseid poole võrra. Küpsemiseks peaks piisama 200 kraadi juures 20 minutit? (väga paksu põhjaga ei tee ja katteks ka väga palju asju ei lao)
Zapxpxau
Abikokk
2009-04-22 12:37:34
Fre :D oleksin pidanud ehk selgemalt väljenduma! Siirik, 20 minutit? Noh mina teen õhukest pitsat nii 250 kraadi ja alla 10min, nii 6-7 min. Ma arvan, et 20min on ka paksema pitsa jaoks palju, kui sa just tervet ahjuplaaditäit ei tee. Soovitan peale 12min julgelt piiluma hakata. Suska kahvli või millegagi, et oleks küpsenud, aga veel pehme.

Zap*

Kätrin
Abikokk
2009-04-22 13:57:41
Mina küpsetasin oma plaadipizzat 12mintsa, 180kraadi õhupöörikuga ahjus (siis vist tegelikult kraad pea 20pügala võrra kõrgem- on kuskilt meelde jäänud?!) ja seejärel lülitasin ahju välja ning lasin veel nõks olla rahus. Jäi mõnus pehme paksupõhjaga pizza. (peal oli katet neli kihti- kui see ka mõjutab)

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-22 14:09:22
K2trin:
Mina küpsetasin oma plaadipizzat 12mintsa, 180kraadi õhupöörikuga ahjus (siis vist tegelikult kraad pea 20pügala võrra kõrgem- on kuskilt meelde jäänud?!) ja seejärel lülitasin ahju välja ning lasin veel nõks olla rahus.
Just, tavaahjus tähendab see siis ca 200-kraadist temperatuuri.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Siirik
Kokaõpilane
2009-04-22 21:06:03
Ära proovitud. Väga hea sai. läks 13 minutit 180 kraadi pöördõhuga ahjus. Põhi jäi mõnus pehme. Pilti kahjuks ei ole, kuna jäin pildistamisega veidi hiljaks.. :D
Heleen
Abikokk
2009-04-22 22:35:48
Mul on juba teist korda olnud probleemiks kõva pitsapõhi. Mõtlesin ka, et ehk liiga palju jahu, kuid siiski selle kraesse ei ajaks, sest taigen tuli minu arvates küll täpselt õige. Liiga vedelaks ei saa ju jätta, et pärast vormida ei õnnestu. Vaatasin teie pitsa küpsemise aegu ja julgen arvata, et mina olen olnud see üleküpsetaja (ma kohe küpsetamisega ei koonerda). Järgmisel korral lasen vähem. Millised on teie lemmikud pitsakatted muidu? Mis teie arvates pitsale ei sobi? Kas kasutate valmis pitsamaitseainet või panete maitse järgi enda kuivatatud basiilikut, oreganot jne..? Mul on kindel see, et juust teeb pitsast pitsa, ja juustude suhtes valiv ei ole. Basiilik meeldib mulle ka väga, kuid mida mina pitsadel eriti näha ei soovi on ananass. Kannatab süüa, kuid ilma on parem. Maitsestamisel olen kasutanud nii valmis segu kui ka enda kuivatatud maitsetaimi.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Tziiki
Abikokk
2009-04-23 09:34:56
Heleen:
Millised on teie lemmikud pitsakatted muidu? Mis teie arvates pitsale ei sobi? Kas kasutate valmis pitsamaitseainet või panete maitse järgi enda kuivatatud basiilikut, oreganot jne..?
mina olen klassikalise pitsa margherita austaja ja ühel õigel pitsal on ikka mozzarella peal, mitte nö tavaline juust veel meeldivad oliivid ja kooslus kana+aprikoos

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Kätrin
Abikokk
2009-04-23 10:59:55
Heleen:
Millised on teie lemmikud pitsakatted muidu? Mis teie arvates pitsale ei sobi? Kas kasutate valmis pitsamaitseainet või panete maitse järgi enda kuivatatud basiilikut, oreganot jne..?
Minule meeldib pizza peal just ananass väga. Ma olen üldse selliste magusate toitude austada- ka soolased road sisaldavad tihti nõks suhkrut, mahla jms, et maitsel ka magus nüanss juures oleks. Mustad ploomid ja kana on super kooslus. Juust sobib igasugune. Kodus tegemisel avastasin, et Felixi tex-mex kaste lisab just paraja annuse vürtsi juurde pizzale. Üldiselt käivad mul pizzad ikka kanaliha, mitte hakklihaga :)

Kätrini kokkamispäevik

Zapxpxau
Abikokk
2009-04-23 13:29:29
Pitsa peale panen kindlasti värsket tüümiani ja oreganot. Mozzarella on kindel valik, aga tihti "vürtsitan" juustuvalikut paari riivitõmbega mõne tugevama juustuga, parmesan, pecorino, gruyere, cheddar etc. Vorstidest chorizo, lihaeelistus jamón ibérico de bellota. Alati imeõhukeselt. Aga võin ka väga lihtsalt teha, juust ja riivitud küüslauk näiteks.

Zap*

Pisi-Pisi
Abikokk
2009-04-23 13:49:55
Mis kujul te kanaliha pitsa peale panete? Toorelt või praetult või...?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>