Ostan-müün-vahetan söödavaid taimi

Netcat
Abikokk
2010-08-27 16:11:15
Seenekas:
Miks hilja? Mul ka plaanis oma maasikaid uuendada ja mullu tegin vist ka alle septembri keskel seda tööd. Juurdusid küll ja kandsid tänavu üllatavalt hästi.
No ma eitea, nii külmaks on läinud. Üldiselt soovitatakse augustis see asi ära teha... Aga kui siin juba on maasikakasvatajad koos, öelge kas ma väetada veel võin praegu oma vanu maasikaid, kui see saagikoristuse järel tegemata jäi?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Liilia
Abikokk
2010-08-27 17:14:53
Netcat:
Aga kui siin juba on maasikakasvatajad koos, öelge kas ma väetada veel võin praegu oma vanu maasikaid, kui see saagikoristuse järel tegemata jäi?
ikka võid, aga siis sellise nn. sügisväetisega kus on lämmastiku (N) osakaal väike ja rohkem on kaaliumi (K).

Köögitoimkond

Zapxpxau
Abikokk
2010-08-27 21:46:30
Polka on maitsev aga Bounty mitte. Meil on praegu kolme sorti, haigused tulevad lihtsamini kui liiga kaua ühel kohal on maasikad olnud ja kui lehed maha ulatuvad ning niiskusega mädanema hakkavad või hallitama jne. Tean, et üks onu põletab lehed suve lõpul ära, otse peenra peal :0 pidi hästi mõjuma, aga ise küll ei ole julgenud nii teha. Paneme kuivanud adru ja muud looduslikku väetist,

Zap*

ErleS
Abikokk
2010-08-27 22:08:44
Ei ole maasikakasvatuses asjatundja ja pead oma soovituste eest ei julge anda, aga mu vend, kes kunagi käis ülikooli kõrvalt Inglismaal maasikaid korjamas, ütleb, et seal lausa niideti sügisel taimedel pealsed maha. On olnud jutuks, et teeme sel aastal prooviks sama, vähemalt osade taimedega. Lisaks oleme vastavalt tema õpetustele maasikapõõsaid kõvasti harvendanud. St murdnud taimi väiksemaks ja hõredamaks. Ei oska seda täpselt kirjeldada, aga varte kinnituskohtadelt on võimalik taimi hõredamaks murda. Seda tuleks teha siis kevadel või sügisel, ise oleme mõlemat pidi proovinud, vastavalt viitsimisele. Põõsad kasvavad hoolimata sellest väga suureks ja kannavad hästi. Ise arvame, et seetõttu saab ka päike marjadele paremini ligi ja maasikad ei mädane tihedate ja niiskete puhmaste sisse ära.
Kiilike
Abikokk
2010-08-28 00:49:11
Mu teise poole vanaema oli ka see kes suve lõpus maasika pealsed ära põletas ja taimed olevat hästi kandnud ... ise ei julge teha. Eelmisel aastal lõikasin ühes peenras maasika pealsed ära ja teises peenras mitte. Sel aastal sain asjaliku saagi sellest teisest peenrast mitte esimesest :( ... enam ei katseta ja kõik varred-lehed jäävad taimedele alles. Ps. hilissügiseks oli maasikal lehepuhmas ilusam ja suurem kui kunagi varem aga kevadel jid need lõigatud kiratsema .. Ei oska ise midagi mõelda.

kiilikese köögikatsetused

Silx
Abikokk
2010-08-28 08:45:29
Liilia:
Silx:
Kus saaks osta maasikataimi? :)
ma võin ära anda Honeoye taimi, pean hakkama neid võrsetest puhastama (ilmselt on enamus pikkade juurtetea, sest kasvavad mul peenravaibal). Istutasin eelmisel kevadel frigo-taimedena ja pole minu meelest haiged. Asuvad põlvamaal, aga saan tuua ka näiteks Tartusse või saata cargobussiga ka mujale.
Ohoh.. Oleksin huvitatud küll. :) Tartusse kahjuks ise järgi tulla ei saaks.. Aga kas variant cargoga Rakverre sobiks?

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Seenekas
Abikokk
2010-08-28 09:04:02
Mina korjan sügisel ära KÕIK vanad lehed. Põletama ei hakka, üle riisuda/kraapida ka peenart ei tasu. Aga see toimub alles vahetult enne külma. Mullu lugesin kuskilt, et piisava lume puudusel tasub maasikate peale lund juurde visata. Tahtsin siis tänavu vajadusel proovida, aga oli teadagi milline talv... Maal meil igatahes midagi erilist maasikatega ei tehtud, lihtsalt puhastati sügisel käsitsi peenrad (ei mingeid rehasid, kõplaid jne.).
Liilia
Abikokk
2010-08-28 09:14:33
Silx:
Liilia:
Silx:
Kus saaks osta maasikataimi? :)
ma võin ära anda Honeoye taimi, pean hakkama neid võrsetest puhastama (ilmselt on enamus pikkade juurtetea, sest kasvavad mul peenravaibal). Istutasin eelmisel kevadel frigo-taimedena ja pole minu meelest haiged. Asuvad põlvamaal, aga saan tuua ka näiteks Tartusse või saata cargobussiga ka mujale.
Ohoh.. Oleksin huvitatud küll. :) Tartusse kahjuks ise järgi tulla ei saaks.. Aga kas variant cargoga Rakverre sobiks?
Kui palju taimi soovid? Arvan, et saan need ehk teisipäeval Tartust ära saata. Saada mulle meilile oma kontaktandmed ka :)

Köögitoimkond

Vandiste
Abikokk
2010-08-28 10:39:59
Me ka lõikame juuli lõpus-augusti algul maasikatelt kõik lehed pealt ära. Komposti ei pane, lähevad põletamisse. Uute taimede istuatamisel äi "keedab" (oli vist 42 kraadi juures) taimi teatud aja. See pidi ka mingeid haigustekitajaid hävitama. Maasikasaagi üle siiani kurtma ei ole pidanud. Kas keegi teab kedagi, kel oleks selline vana (läti ?) sort 'Venta'? Mäletan lapsepõlvest, et sel maasikal olid heledad ja imemagusad marjad. Hea meelega prooviks uuesti.
Netcat
Abikokk
2011-05-01 01:21:49
Oleks ka huviline, kui kellelgi on Venta kohta infot.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>