AHJUD: praeahi (sh gaasiahi vs elektriahi)

Qsti
Abikokk
2009-03-18 17:55:16
Kui valida saaks, valiks iga kell gaasipliidi elektriahjuga. Olen elanud nii gaasipliidiga (kui süüa tegema ja küpsetama hakkasin) kui elektripliidiga (praegu) ja olen jõudnud väga sügava veendumuseni, et küpsetamiseks on parim elektriahi, söögitegemiseks aga elav tuli.
Blondie
Abikokk
2009-03-23 12:15:17
Kusjuures mul on olnud gaasiahi, millel oli ukse küljes termomeeter - täiesti töötav kusjuures. See tegi "köögibingo" kõvasti vähem huvitavaks muidugi :D
Seenekas
Abikokk
2009-03-24 10:43:54
Mina olen oma gaasiahjuga peale põhjalikku "tutvumist" üsna rahul. Kõige parem on see suurus - 90 cm lai. Aga...kuna kasutame balloonigaasi, siis iga uue ballooniga kaasneb "rõõm" taas asja uurida. Kvaliteet on nii kõikuv. Viimati saime teada, et natuke kallim gaas pidada ka parem olema, kuid mina küll vahet ei tähelda. Samas kahes eelmises elamises on mul olnud suht udupeened elektriahjud ja nendega oli tulemus reeglina kindlam ja alati teada täpne aeg ning temperatuurid. Üks oli veel taimeriga, nii et vahel sai koogisegu õhtul ahju pandud ja siis hommikuks ajastatud. Ja ega ma vist kõiki nippe kasutama ei õppinudki. Gaasipliit sai valitud maale elama asudes puht praktilistel kaalutlustel, et mitte sõltuda elektrikatkestustest. Algses ehitusaegses üürikas poleks niikuinii plaanis olnud eraldi gaasiauk ja elekrtipliit ära mahtunudki. Plusspoolelt veel niipalju, et gaas on osutunud ka oluliselt odavamaks valikuks. Gaasipliidil on küll termomeetrinäit, aga kasutan eraldi ahjutermomeetrit ja erinevus on u. 10 kraadi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-24 14:40:19
Pinnu 24.4.2009:
Plaan uus ahi osta. Aga olen kimbatuses. Silma jäi hetkel soodsa hinnaga Samsung millel funktsioone minu jaoks küll ja enamgi aga... Kas Teist kellelgi on kodus Samsungi ahju ja kas on ka hea? Kiitke laitke ja teistest markidest võib ka anda nõu. Aitäh, kes viitsib vastata!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2009-05-18 13:44:57
nii, mina nüüd probleemi ees-vaja uus pliit osta (tahan kombineeritud varianti gaasipliit elektriahjuga), aga kuna pole senini ühtegi pliiti ostnud, siis on kõik need kirjas olevad terminid mulle võõrad. Kas oskab keegi lahti seletada, mis põnevad funktsioonid ühel heal pliidil olemas olema peaksid või saab keegi oma isiklikku pliiti soovitada? oleksin niiiiii tänulik :D

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Ragne
Abikokk
2009-07-31 00:31:25
Loodetavasti postitan õigesse kohta :) Selline mure - ostsime umbes kuu aega tagasi uue pliidi, täpsemalt siis selle Electroluxi oma. Kas kellelgi on veel sellist? Mure selles, et pliidi paneel läheb tohutu kuumaks, samuti ka küljed (tavaliselt teen küpsetamise ajal kõrval oleva köögikapiukse lahti, muidu valitseb kapis täielik saun). Olen saanud juba päris mitmeid kordi kõrvetada. Last ei lase küpsetamise ajal köögi lähedalegi. Helistasime siis poodi ning sealt anti garantiiremondi number. Sealt anti korraldus ostutšekiga kohale tulla ning seejärel määratakse aeg, millal töömees koju vaatama tuleb. Kindlat aega ei antud aga lubati helistada ning täpsustada. Paar päeva tagasi helistaski töömees ja ütles, et tema ei tule pliiti vaatama, kuna see pidi normaalne selle pliidi puhul olema. 70 kraadi esipaneeli kuumust on normaalne lubatud nähtus ja see pidi ka pliidi passis sees olema. Sellist punkti me aga ei leidnud, ja ei pea eriti tark olema, et selline kuumus, mis selle pliidi paneelile tekib on tunduvalt suurem kui 70 kraadi. Täitsa vihale ajab, kui ostad poest eeldatavalt uue korras pliidi, ja selline asi siis. Tagatipuks ei tule garantii remondimees ka kohale. Kas kellelgi on selline pliit olemas või selline mure olnud?

www.kokkama.ee

Netcat
Abikokk
2009-07-31 02:14:26
70 kraadiga võib end juba edukalt kõrvetada tegelikult. Muud ei oska öelda, kui et hea, et hoiatasid. Mõõda termomeetriga ära, kas on 70 kraadi või rohkem. Kui on rohkem, kaeba tarbijakaitsesse?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2009-07-31 02:19:03
Ma küsiks omalt poolt. Kunagi haibiti kõvasti induktsioonpliiti kui keraamilise elektripliidi järeltulijat ja kui ma mõtlen "kunagi" siis juba aastaid tagasi. Millegipärast aga eriti neid laialdaselt müüa ei pakuta kusagil? Vaata kuhu kataloogi või poe reklaambrošüüri, ikka on needsamad "vanad head" keraamilised ruulimas ja sekka isegi veel metallplaatidega elektripliite pakutakse, mis juba võiks välja surnud olla. Kas sel tehnoloogial on mingid varjatud puudused, mis tema võidukäiku takistavad? Kusagil keegi kunagi mainis, et induktsioonplaadid pidid nii kuumenedes kui jahtudes mingit lärmi tegema?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Merilin
Abikokk
2009-07-31 03:11:22
Netcat:
Ma küsiks omalt poolt. Kunagi haibiti kõvasti induktsioonpliiti kui keraamilise elektripliidi järeltulijat ja kui ma mõtlen "kunagi" siis juba aastaid tagasi. Millegipärast aga eriti neid laialdaselt müüa ei pakuta kusagil? Vaata kuhu kataloogi või poe reklaambrošüüri, ikka on needsamad "vanad head" keraamilised ruulimas ja sekka isegi veel metallplaatidega elektripliite pakutakse, mis juba võiks välja surnud olla.
Inimesed ostavad rahakoti paksuse järgi? Seetõttu induktsiooni vähe ja malmplaadid ikka veel müügil? Ja kataloogist tellimisel pole ka miskit hullu. Me oleme näiteks puhta pöörased - induktsioon+gaas komboplaat sai soetatud...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kiilike
Abikokk
2009-07-31 09:55:08
Thredahlia:
Netcat:
Ma küsiks omalt poolt. Kunagi haibiti kõvasti induktsioonpliiti kui keraamilise elektripliidi järeltulijat ja kui ma mõtlen "kunagi" siis juba aastaid tagasi. Millegipärast aga eriti neid laialdaselt müüa ei pakuta kusagil? Vaata kuhu kataloogi või poe reklaambrošüüri, ikka on needsamad "vanad head" keraamilised ruulimas ja sekka isegi veel metallplaatidega elektripliite pakutakse, mis juba võiks välja surnud olla.
Inimesed ostavad rahakoti paksuse järgi? Seetõttu induktsiooni vähe ja malmplaadid ikka veel müügil? Ja kataloogist tellimisel pole ka miskit hullu. Me oleme näiteks puhta pöörased - induktsioon+gaas komboplaat sai soetatud...
Täpselt nii see ongi ... hind on ikka suht kõrge. Samas elekrit tarbib vähem, võib "unustada" ahjuvormi pliidiplaadile(jäin ühest suurest ja heast vormist keraamilise plaadiga kord ilma), lihtsam puhastada, sest üle ei kee naljalt miski, kuumuse reguleerimine kiirem. Ainuke miinus mida mina suudan oma pliidi puhul välja tuua - undab vaikselt(keraamiline seda ei teinud). Poodidest ja müügist - ega poes julgeta soovitada, sest müüjatelegi tundub hind liiga kõrge, samas uurides ja küsides siiski pakuvad. Parema info saamiseks tasub siiski nn esinduspoodidesse minna, sest nt Ülemiste Euronicsis infot küsides teatati et pliit tuleb ette tellida(AEG - aga sama asja saaks ju Mustamäe teelt kohe kätte)

kiilikese köögikatsetused

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>