Aiahooaeg 2009 ja 2010

Seenekas
Abikokk
2009-07-11 21:02:45
Paistab, et pean siin monoloogi.:) Vahepeal on mitu uut satsi rediseid, rukolat ja tilli külvatud. Salat, mis ei pidanud mitte jääsalat olema, on täiesti sellise väljanägemisega ja maitseb ka vastavalt. Kurgid taas avamaal ei kavatsegi edeneda, millest on väääga kahju. Küll aga mühab pak-soi ja umbrohi. Viimase kitkumisega saan päris kenasti hakkama, aga muru on täiesti kontrolli alt väljas. Enda lõbuks panin ühele vabale peenraotsale hästi tihedalt herneid võrsete saamiseks, parema maitsega igatahes kui talvised toas kasvatatud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-11 21:54:15
No mina ei saa siin sekundeerima hakata, sest kahjuks/õnneks (oleneb, kelle poolt vaadata) pole majanduskriis kohalikke haljastusfirmasid veel mõjutanud. Palusime kuuelt firmalt hinnapakkumise, saime ühelt :( Õnneks tundub see asjalik firma olevat ja oleme nüüd nii kaugele jõudnud, et 20. juulil läheb kopp maasse :) Aga tänavu oma aia redist jms ei saa..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-07-11 23:51:45
Sekundeerin :) Kurk ei edene siiani, viimased uued taimed sain naabrinaise käest kaks nädalat!!! tagasi ja panin maha, näis... Herned õitsevad ilusti, aga pool peenart on väga ilus ja teine pool kidub, ei tea, mis viga. Suvikõrvitsal on õienupud peal, aga lehed küll väga väikesed (mitte et ma selle üle eriti kurta oskaks). Salatid vohavad, jääkapsas, nuikapsad ja rooskapsad ilusad, maasikad valmivad :) Arooniaid tuleb metsikult, aga õunu ei ole. Järelikult tuleb iga viimanegi aroonia siirupiks teha, sest õunamahla ei tule. Vaarikaid palju, aga kuna kaevasime pooled vaarikad välja, siis sel aastal moose nii palju ei tule kui tavaliselt (aga no neid oli ka liiga palju meie jaoks, 2/3 saagist korjasin ja viisin teistele). Redisest juba ma ei mäleta enam mitmes külv. Maitsetaimed ka enam vähem, aga on olnud paremaid aastaid. Aga need mis terassil pottides, śealt ikka saab ühtteist.

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-07-12 12:25:41
See kurkide kidumine on nagu mingi halb unenägu või anekdoot. Kõigepealt kasvatasin ise ette - KÕIK taimed tulid üles, kuid siis ei hakanud nad pärislehti kasvatama. Ajasid aga oma idulehti suuremaks ja suuremaks ja osad nüüd siis sellisena juba kuu ja rohkem peenras istuvad. Välja ka ei tõmba, kiusu pärast, tahaks näha, mis on nende edasine plaan. Siis ostsin mõned taimed, need vist kõik kasvavad, aga kui aeglaselt... Vahepeal otsustas mees, et tegelikult tuleb kurgipeenart hoopis NII teha ja siis tegi uue. Istutasin osa elusolevaid taimi sinna ümber. Tema nö. "naistega saunas" - oli tööl kolleegidega rääkinud - nõuannete järgi sai kümmekobd seemet eelidandatuna maha pandud nende suurte idulehtede kõrvale. Mitte ükski ei tulnud üles! Aga üllatus-üllatus, nädal tagasi rohima hakates, selgus, et siiski 6 taimekest täitsa olemas. Need nüüd lõpuks kasvavad nagu peab, einult tempo on olematu. Ainuke hea asi on, et kasvuhoonesse sai ka mõned taimed ja sealt saab varsti esimesed kurgid. Suvikõrvitsad ei voha samuti ja ajavad miskipärast ainut isasõisi, aga see oli mullu õitsemise alguses samamoodi. Üleeelmisel aastal jälle ei tahtnud sügiseks meie peres keegi isegi enam sõna suvikõrvits kuulda. Vaarikaid paistab meilgi palju tulevat, isegi koer käib suure ringiga mesilastest kubisevatest põõsastest mööda.
Netcat
Abikokk
2009-07-17 00:27:00
Sain natuke herneid. Maasikad juba ammu uputavad. Sel aastal on tublilt rohkem, kui neid hävitada jõuab. Salatist on ainsana sirgunud Rooma salat, ülejäänu meenutab nukuaeda rohkem. Aknalaual on vilja kandma hakanud kirsstomatid. Kurgid ja kõrvitsad _ei_ õitse. Ega vist sel aastal jälle neist õiget asja ei tule. Vaarikad on siis nüüd ma ei tea mitmendat aastat ilma ühegi marjata, kuid selle eest vallutavad oma võrsetega jõudsasti kõrvalolevaid peenraid. Väga rumal idee oli neid üldse maha panna.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Täpik
Abikokk
2009-07-17 22:24:47
Herned saab sis sel aastal täiega äpardunuks kuulutada. Paar kidurat taime on vaatamata kolmele külvile. Kahtlustan vesirotti, kelle huvi nüüd peale herne nahkapanekut, on peenra vastu vaibunud. Mustjuurt tekkis ka paki kohta nii 3-5 taime, nüüd on seal siis mustrõigas ja peet. Selle eest endiivia särab mis jõuab ja tihedlt sai ta ka. Kui keegi Tartu kandis sellest puudust tunneb, võin toetada.
Netcat
Abikokk
2009-07-18 01:32:32
Arbuusil on mingid jullad küljes, avastasin täna. Imelik, kas ta enne mitte õitsema poleks pidanud? Või õitses sel ajal ära, kui mind maal polnud. Kas redist võib veel järgmisel nädalal külvata või on juba liiga hilja sel aastal?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Seenekas
Abikokk
2009-07-18 10:19:22
Külva aga rediseid, neil ju suht lühike kasvuaeg. Me ka panime. Ainult see prantsuse hommikusöögi sort (frentsh breakfest, vist kirjutasin valesti, andestust, aga pakk ära visatud), mida väga kiidetakse, meil kasvada ei soovi. Puitub korraliku kastmise juures ja teeb kõike seda, mida tootetutvustuses lubatakse mitte tegevat. Aga mis "jullad" need seal arbuusil siis on? Äkki arbuusipojad? Meil suvikõrvitsal lõpuks ka paar piklikku jullat, samas mitte ainumastki patissonipoega.
Kiilike
Abikokk
2009-07-18 13:00:20
Eile sain oma kaks esimest tomatit, mõned kurgid olen saanud(kasvuhoonest). Avamaa kurgid on taimedena suht ok aga saagini läheb asjalikult aega veel. Pommud ja okrad õitsevad ilusasti, pisikesed okra pojad olemas :) Herned kasvavad- olen ostnud sel aastal mingid hiiglased - kõrgus kipub juba mind ületama ... Kollane aeduba ei tahtnud kevadel kasvama hakata - 3 külvi sai pandud aga nüüd on ilusad,lillad juba õitsevad. Porgandid ja punane peet on veidi nigelad aga loodaks siiski midagi saada. Suvikõrvits õitseb aga pisikesi poegasid pole nagu eriti, samas patissonil ammu pisikesed ufod küljes. Kevadel külvasin kasvuhoonesse rosmariiniseemet mille säilivus jäi aastasse 1997 või oli veel varasem ... aga kasvama läksid ja nüüd on rohkem kui 5 taime mis vajavad ümberistutamist/ ära viskamist ... Prantsuse estragoni saime kevadel Luige laadalt .. lõpuks! Panime kasvuhoonesse, hetkel tundub talle seal meeldivat st hakkab tihedamaks muutua. Viinamarjad kipuvad sel aastal kiduma. Aga paari taime saab siiski pügada ja siis saab hulgi dolmasid teha :P Päevaliilia õisi pean kaitsma .... kahejalgsed kipuvad need ära sööma :D Tikrid on loobunud marjade kandmisest , arvavad vist et on ilupõõsad. Musti sõstraid on natuke, punased ei ole kuulnudki midagi sellest et peaks saaki andma ... juba teist aastat :( Õunu sel aastal pole ... õnneks :). Koogi jaoks saab õnneks ämmalt(vist) Ploome ja kreeke tundub sel aastal tulevat rohkem kui vaja läheb . Aa, ja avastasin meie aprikoosipuul ühe vilja :P Maasikad kõrghetk on möödas aga 4l kausiga saab veel nädala jagu peenras käia. Vaarikad valmivad aga kõrghetkeni läheb veel mõned päevad(loodaks et siis ei saja - taimed on minust kõrgemad). Ja ma ei saa aru miks peavad kõik taimed minema minu roosipeenras kasvama - murakas ei läinud kuskil kasvama, kidus ja kuivas igalpool aga rooside vahel paljuneb lausa silmnähtavalt :rolleyes: (mehe must huumor )

kiilikese köögikatsetused

Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-07-18 19:26:27
Meie aias on lood järgmised. Maasikasaak hakkab lõppema. Vaarikasaagil on kõrgaeg. Väga ilusad, ühtlased, suured marjad ja neid on rohkem kui kunagi varem! Õunapuud kubisevad pisikestest õuntest. Tuleb õunamoosine sügis. Esimese portsu rukolat ja mizunat panid teod nahka, uus külv on nüüd sellises suuruses, et kõlbas juba hommikul võileva täienduseks. Kurgitaimed õitsevad ja mõni kurk on juba täiesti kurgi moodi. Mõtlesin, et äkki ülehomme on söömissuuruses. Suvikõrvitsad õitsevad ja kasvatavad esimesi vilju. Suurim on u20cm pikkune. Aedoad hakkavad õitsema. Veel on mul üsna kena tihe rida aed-harakputke. Kahjuks ei oska ma teda eriti kasutada. Aga üle kõige hindan ikka seda, et saan aiast varast kartulit, see on minu jaoks suvel parim asi. Talvel ma kartulist eriti ei hooli, aga suvine on lausa maiuspala.
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>