Aiahooaeg 2009 ja 2010

Seenekas
Abikokk
2009-05-06 19:27:05
Meil käis vaarikatimede ja veel mõne sõstrapõõsa istutamine. Meliss, taliküüslauk, murulauk, mugullauk, piparmünt kasvavad hoolega. Kasvuhooneehitus käib samuti, loodan, et nädalalõpus saab valmis. Väikeses kasvuhoones on tillid, salatid ja redis tärganud. Ette kasvatatud taimedest istutasin mõned suuremasse potti, sest õues pole veel piisavalt soe, et välja viia. Ja muidugi moodne umbrohi vohab meie hobusõnniku toel täiega. Millegipärast kipub rabarber kiduma, kuigi on saanud rammu ja korralikult kasta. Üldse oleks VÄGA ühte korralikku vihma vaja, mis maapinna korra läbi leotaks. Sadada võiks soovitavalt mõned tunnid sooja sahinal vihma ja seda loomulikult öösel.
Netcat
Abikokk
2009-05-06 20:11:51
Kodukana:
Ullike:
Jagan veidi oma kogemusi ka. Kõige kiiremaks maitsetaimede saagivõimaluseks suvekodus on osutunud pisike petukaup. Nimelt ostan poest värkete maitseainete riiulilt . Tõsi - igast poest ei saa - mõni pood paneb näiteks basiiliku külmletti. Aga basiilik on kõike muud kui külmalemb. Seega vaatan poe, kus pakikesed kenasti tavalisel riiulik ja kui tundub veel ka isuäratavalt värske olema - ostan. Viin suvekodusse ja istutan maha. No lähevad kasvama mis mühiseb. Ja kõige parem, et esimese "saagi" saad ju praktiliselt kohe ;). Praegu peenral juba suisa laiutav oregano on samuti selliselt oma elu alanud.
mul sama trikk põrus haledalt läbi tüümianiga. nädalaga oli surnud. kuigi sai ilusti hoolitsetud ta eest
Ehk hoolitsesid liiga hästi. Mina oma tüümiani kastsin näiteks surnuks. Praegu kasvatan veekruusi sees teist portsu rooma salatit, mis topsiga Rimist sai ostetud ja enne ärasöömist veel endal kodus külmkapis seisis mitu päeva. 3 ilusat uut puhmast on peale kasvanud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pulavik
Abikokk
2009-05-07 09:14:18
Mhm, mul õnnestunud poetaimedest kasvatada kasvuhoones ainult Rooma salatit, basiilikust ei saanud suurt asja- paar lehte sain ja rohkem ta neid juurde ei kasvatanud ja tüümian ka ei tahtnud edeneda, samas kui seemnest kasvatatud on juba nagu suur põõsas ja elas talvegi kenasti üle kasvukas. Nii et õnnestumine oleneb ilmselt mitmetest asjaoludest, aga kindluse mõttes sel aastal panen kõik taimed ise seemnest.
Zapxpxau
Abikokk
2009-05-21 18:06:40
Eile muuseas sattusin ühe Inglismaa aianduspoe lehele, langesin muidugi kohe ohvriks ja tellisin erkpunase rabarbi seemneid, kogumiku värviliste porgandite seemneid (punased, lillad, kollased), kogumiku värvilisi rediseid. Kahjuks maasik-rabarbrit oli müügil ainult istikutena, seda välismaale ei saadeta.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-21 18:30:19
Zapxpxau:
Eile muuseas sattusin ühe Inglismaa aianduspoe lehele, langesin muidugi kohe ohvriks ja tellisin erkpunase rabarbi seemneid, kogumiku värviliste porgandite seemneid (punased, lillad, kollased), kogumiku värvilisi rediseid. Kahjuks maasik-rabarbrit oli müügil ainult istikutena, seda välismaale ei saadeta.
Lahe :) Mis aianduspood see oli? Mul on mitu tükki favoriitidesse pandud, aga kuna tänavu vist ikka miskit maha panna ei saa :(, siis ei ole tellima hakanud...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2009-05-21 18:38:44
Thompson & Morgan

Zap*

Seenekas
Abikokk
2009-05-22 11:17:14
Pille:
Zapxpxau:
Lahe :) Mis aianduspood see oli? Mul on mitu tükki favoriitidesse pandud, aga kuna tänavu vist ikka miskit maha panna ei saa :(, siis ei ole tellima hakanud...
Pille, miks miskit maha panna ei saa? Ise lõpetasin hetk tagasi viimaste kasvuhoonetaimede istutamise - rõõm missugune. Mehe nõuandel läks iga taime alla toores räim, no selline rahvatarkus, meil maal küll seda ei propageeritud. Nüüd on jäänud veel kõrvitsalised ja kurgitaimed - mida on palju. Kallis mees on ka lõpuks hakanud täie hoo ja vaimustusega kaasa elama meie potipõllundusele ja kutsub mu aialappi suvilakooperatiiviks ja lööb kaasa raskemate tööde nagu mullakärutäite transamisel punktist A punkti B. Järgmiseks hakkan tegelema pisukese iluaiaga.
Nipitiri
Abikokk
2009-05-22 14:20:34
Tartu turul karulaugu taimed täna müügil.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-22 21:13:30
Seenekas:
Pille, miks miskit maha panna ei saa?
No meil sai projekteerija alles üleeile aiaeskiisi valmis. Eile käis esimene firma krunti üle vaatamas, homme tuleb järgmine. Kuni hinnapakkumised tulevad ja nad töödega alustavad ja lõpetavad. Meil on ees ikka täisvärk - pinnase koorimine ja tasandamine, drenaažisüsteemi rajamine, uue pinnase toomine, võsa harvendamine, terrassi ehitamine, sillutiste jt teede rajamine, muru tekitamine, sissesõiduteede rajamine, aia ja aiapostide ehitamine, kogu taimestiku istutustööd jne jne. Kuni minu kauaoodatud kõrgendatud köögiviljapeenrad valmis saavad, on aega vast vaid paari salati ja ürdi istutamiseks :( Aga see-eest järgmisel aastal ... ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-05-23 12:55:22
Pille, aga rõõmusta ennast madalakasvuliste tomatitega ja pane need potti kasvama, sama saab teha kurkidega. Tomatil oli 18 liitrit ja kurgil 12 liitrit mulda vaja. Mul enne kasvuhoone valmimist oli mitu aastat nii. Saab eest ära tõsta, kui vaja, ja dekoratiivsed on ka. Muidu jaksu tegutsemisel ja selle arvatavasti paraja segaduse talumisel. Ma pidasin ka siiani rohkem plaane ja siis tänavu on sedavõrra rohkem aiatoimetusi.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>