Aiahooaeg 2009 ja 2010

Vandiste
Abikokk
2009-05-23 22:17:38
Lapse lõunaune aegu võtsin istutustöö käsile - panin pottidesse virkliisusid ja hõbepaelu. Potid paigutasin ühele vahvale puust välja raiutud alusele. Peenrasse istutasin punaseid ja rohelisi basiilikuid - ei teagi, kas sai natuke vara, aga eks seda siis ole näha ;). Jääsalat igatahes on peenras vapralt vastu pidanud ja till on ka vohama hakanud.
Profa
Abikokk
2009-05-23 22:31:03
Rukola kannatab juba peenralt korjata, suurepärane salatilisa.

Profa köögipool

Kirsike
Abikokk
2009-05-24 21:58:13
Mul nüüd lõpuks kõik ettekasvatatud taimed aeda peenrasse istutatud ja seemed ka maas. Ja ruumi jäi üle :) Panen nuikapsast vist natuke juurde, see meil kõigi lemmik. Peenralt veel midagi peale murulaugu ei saa ja rabarber peaaegu otsas juba, see aasta ei jätkunud isegi kisseliks ega sügavkülma, küpsetasin natuke rohkem kui tavaliselt. Aga sain hea idee ja istutan mõned tomatid vanadesse plekkämbritesse, mis muidu garaazis vedelevad.

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-05-25 18:18:43
Vihjeks, kui tomatid pottides, siis peaks liigset vihma vältima, viljad lähevad muidu pruuniplekiliseks (no ei tea selle haiguse nime). Täna tõin veel ühe kollase ploomtomati ja natuke on veel kasvuhoones ruumi, aga see on planeeritud paarile kurgitaimele. Väikeses kasvuhoones kress ja rukola täiesti arvestatavad juba, redist peaks harvendam, aga till meie juures kasvada ei taha - on selline niru. Tõin täna ühte teist seemet, vaatame, mis sellet tuleb. Sidrunkoriander on ka väga ilusad tõusmed ajanud, ootan põnevusega, pildil oli veidi erinev tavalisest. Ja kohe lähen õue ettekasvatatud tokkroose maha istutama, mullused peaks tänavu õitsema hakkama ja kuuldavasti peale ilusa väljanägemise ka söödav taim.
Mann
Abikokk
2009-05-25 22:01:58
meil on asjad nõnnakaugele jõudnud, et redis, leht-mangold, rukola, spinat ja kõiksugu salatilised vohavad, sibulad erinevad ka kaunid. maitsetaimedest esimene sats kuivama pandud estragonist, tüümianist, punest, salveist, meliss ja piparmünt lisaks. tomatitaimi panin maha 32 ja sel korral kõik kenasti ellu jäänud. kapsad, parpikad, peedid, porknad on sellised 7 cm peenra peal. laps sai esimese aedmaasika täna.
Seenekas
Abikokk
2009-05-27 09:33:27
Mann, meie siis niipalju siin kevade/suvega taga, et esimesed aiamaasikad õitsevad. Metsmaaasikad õitsevad meil juba ammu. Rukolat ja kressi saab ka, tomatid ka kõik elus. Täna istutan kurgid ära, hommikul oli enne kuut +15 - seega suvi.
Mari-Liis
Abikokk
2009-06-02 19:01:28
Minul saab saagiks korjata spinatit, redist, rukolat, tilli, peterselli ja koriandrit. Salvei ja piparmünt ka täitsa söögikõlbulikult suured.Kõik avamaal, Murulauk on sügavkülma pandud, paar karpi rabarberit ka. Metsmaasikad õitsevad. Mann-assamait, 32 tomatitaime! :)

Siit nurgast ja sealt nurgast

Mann
Abikokk
2009-06-02 20:20:54
Meil kuidagi kulub tomateid suvehooajal palju. Aga ma ei saa aru, miks kurk aeglaselt mul kasvab, ja vägisi hakkab tunduma, et suvikõrvitsat pole keegi maha pannud, või siis suvikõrvitsa pähe on hulgim muid kõrvitsalisi pandud. Ja rabarber kiratseb endiselt peenras. Tee või tina.
Seenekas
Abikokk
2009-06-03 11:10:05
Mann:
Meil kuidagi kulub tomateid suvehooajal palju. Aga ma ei saa aru, miks kurk aeglaselt mul kasvab, ja vägisi hakkab tunduma, et suvikõrvitsat pole keegi maha pannud, või siis suvikõrvitsa pähe on hulgim muid kõrvitsalisi pandud. Ja rabarber kiratseb endiselt peenras. Tee või tina.
Sama lugu - tomateid kulub palju ja lugesin taimed huvi pärast üle- sain 25. Kurk ei võta hoogu sisse ja rabarber kidub. Nüüd kui olen rabarberit kõvasti kastnud ja hobusõnnikuleotisega väetanud, hakkab asi jumet võtma. Ja muid kõrvitsalisi on ka hirmpalju maha saanud, kuidas need hoo sisse saavad on hiljem näha. Teil muidugi kõik üle kuu aja ees, mis aegajalt hästi natuke kadedaks teeb.
Kirsike
Abikokk
2009-06-03 20:01:30
Mul ka kurk ei võta kuidagi vedu ja mingi jama oli, nii et pooled taimed läksid välja :( Käisin täna turul ja tõin uued taimed asemele. Muud asjad ilusti kasvavad ja rabarber peaaegu juba otsas.

Lindude toitmine

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>