Aiahooaeg 2009 ja 2010

Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-08-04 13:19:45
Kurkidega on tõesti nii nagu ta on. Tillukesi kurgialgeid on tänaseks palju näha, aga kui söögiks vaja, siis otsi lausa tikutulega, et oleks mõni normaalmõõdus kurk. Esimene tomat sai kasvuhoones punaseks.
Kirsike
Abikokk
2009-08-04 13:41:28
Seenekas:
Meil vihmase nädalaga tegid teod totaalset hävitustööd kahe sordi salatiga ja hernelehtedega.
Sama siin, salatit ei loodagi saada enam. Lisaks tigudele hakkasid salati alumised lehed ka vihmadega mädanema. Aga neli esimest suvikõrvitsat on ilusti söödud, nende värske maitse on imeline :D

Lindude toitmine

Mari-Liis
Abikokk
2009-08-14 23:50:05
Mul on selles suhtes vedanud, et tigusid aias pole. Salatilehed seega kasvavad ilusasti ja keegi peale meie neid ei puutu :). Mingisugused satikad söövad ainult rukolalehed auguliseks :( Rõõmu teeb see, et mul õnnestus rooma salati kasvatamine-kasvas avamaal, u 45 päeva pärast külvamist sai tarvitamiskõlblikuks ja nüüd olen juba mitu-mitu korda omakasvatatud rooma salati lehtedest caesarit teinud.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Netcat
Abikokk
2009-08-15 11:35:53
Rooma salat õnnestus minul ka hästi, see oligi ainus salat, mida sel suvel sai, teised mittekasvasid totaalselt. Aga nüüd on ta läbi Suvikõrvitsauputus kestab. Nördima paneb ainult, et kuigi külvatud sai igasuguseid tumedaid ja triibulisi, on suureks sirguda otsustanud just enamalt jaolt tavalised heledad. Nuikapsad ja porgandid on söödavas suuruses. Nüüd avastan, et nuikapsaid on ikka liiga palju külvatud. Aga viljavahelduse mõttes ei olnud midagi muud võimalik neile peenardele panna.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Täpik
Abikokk
2009-08-16 15:45:47
Portulak söödavas suuruses. Ei tea mis head temaga veel võiks tehA? Raamat ütleb, et kuivatada ja külmutada ei tasu. Kas kellelgi on veel seda taime ja mis teie temaga teete?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-16 16:08:24
Täpik:
Portulak söödavas suuruses. Ei tea mis head temaga veel võiks tehA? Raamat ütleb, et kuivatada ja külmutada ei tasu. Kas kellelgi on veel seda taime ja mis teie temaga teete?
Mina olen portulakki aknalaual kasvatanud, siis näksisin neid niisama. Siin on valik retsepte ingliskeelsetes toidublogides.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-08-25 10:40:17
Kui kurgid on kibedad, hoolimata sellest, et sordi järgi peaksid üldse mitte kibedad olema, siis mis kamm on? Veepuuduses nad sellel suvel igatahes olnud ei ole :O

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-25 10:59:09
Netcat:
Kui kurgid on kibedad, hoolimata sellest, et sordi järgi peaksid üldse mitte kibedad olema, siis mis kamm on? Veepuuduses nad sellel suvel igatahes olnud ei ole :O
Maaleht kirjutab: Miks kurk on mõru - Mõnikord juhtub, et kuigi külvasite kvaliteetse seemne, on kurgid kibedad. Põhjuseks on glükosiidid, mis kogunevad viljadesse ebasoodsate kasvutingimuste tõttu. Halvasti mõjub kõik see, mis kuidagi pidurdab viljade kasvu: kuivus, vähene valgus, toitainete nappus mullas, pikemat aega valitsev madal temperatuur, mulla liigniiskus, järsud temperatuurikõikumised. Eriti mõruks muutuvad kurgid siis, kui temperatuur on kõrge, aga niiskust napib ja taimed jäävad pikemaks ajaks kuiva kätte. Nõnda võib ühelt taimelt eri ajal noppida nii väga maitsvaid kui ka söögiks täiesti kõlbmatuid kurke. Eelnevast ei maksa siiski kohkuda, sest lühiajalised ebasobivad tingimused maitset ei riku. - Sorte valides eelistage uuemaid partenokarpseid ehk iseviljuvaid hübriidsorte, sest nende viljad ei muutu kibedaks ka tugeva põuaga.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-08-25 13:28:24
Pille:
- Sorte valides eelistage uuemaid partenokarpseid ehk iseviljuvaid hübriidsorte, sest nende viljad ei muutu kibedaks ka tugeva põuaga.
Selle lubaduse õnge ma läksingi. On ikka mõrud. Ju siis madal öine temperatuur on süüdi. Sel aastal praktiliselt polegi olnud sooje sumedaid suveöid, igal öösel mingi märtsikuu temperatuur...

Seenekas
Abikokk
2009-08-25 14:35:02
Netcat:
Pille:
- Sorte valides eelistage uuemaid partenokarpseid ehk iseviljuvaid hübriidsorte, sest nende viljad ei muutu kibedaks ka tugeva põuaga.
Selle lubaduse õnge ma läksingi. On ikka mõrud. Ju siis madal öine temperatuur on süüdi. Sel aastal praktiliselt polegi olnud sooje sumedaid suveöid, igal öösel mingi märtsikuu temperatuur...
Mulle pole need ööd küll nii külmad tundunud. Me kasutame katteloori alati, kui lubab alla +10. Ja nüüd on alles viimane seitse-kaheksa ööd vaja olnud. Sellest, et nad peenral kiratsevad ja lihtsalt ei kasva, ma parem ei räägi. Meil on kehva muld ka, liiga savikas. See-eest kasvuhoones on neid juba sedavõrd, et esimest nädalat ei pidanud vähemalt juurde ostma. Ma olen kohutav kurgisöödik, 10 kurki on päeva miinimumnorm. Kõrvitsaid saame hoolimata maha pandud kolmest sordist ja kokku kusagil viieteistkümnest taimest parimal juhul mõned. Suvikõrvitsat on õnnestunud natuke saada, aga patissonid on kõik kümme taime kokku leppinud ainult isasõisi kasvatada - teeb pahaseks küll...
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>