Kas on olemas taastäidetavaid maitseainetopsikuid?

JM
Abikokk
2009-02-07 16:10:11
Mhm, nende santamariadega on nii ja naa, vahel natuke peab tõesti küünte ja hammastega kribima, et seda plastmassist sõela sealt topsi pealt kätte saada. Aga tagasi lähevad suht kuulekalt.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Spidur
Abikokk
2009-02-07 16:10:35
neid veskites SM maitseaineid saab ka uuesti täita, kuni veski veel kestab....

Elina tegemised

Nipitiri
Abikokk
2009-02-07 17:30:02
Spidur:
neid veskites SM maitseaineid saab ka uuesti täita, kuni veski veel kestab....
Olen edukalt täitnud, aga veskiosa pidas vastu vaid 2 täit.
Fre
Abikokk
2009-02-07 20:55:23
Ma unistaks tegelikult ka mingitest ühesugustest mitte-brändi purkidest, aga siiani on maitseaineriiuli välimus valdavalt Santa Maria nägu. Mingil ajal oli mul lausa "mure" et sisu poolest meeldis Meira rohkem aga SM purgid olid juba intensiivset kogunemist alustanud. Minumeelest ei saa SM purkidel silte kuigi hästi maha (Mc Cormickil tuleb palju paremini) ja vahest harva häirib mind see, et ei saa üldse aru et kas sees on veel sama maitseaine mille kohta silt purgil ütleb et parim enne 1999 või on purki peale seda ka taastäidetud.
Reglisse
Abikokk
2009-02-07 22:41:41
Sildid leotan lahti kuumas vees, ja liimijäägid saab ära värvieemaldajaga (Tärpentin). Ja selle sõelakese eemaldamiseks aitan natuke terava noaga.
Martiina
Abikokk
2009-02-08 10:36:05
Mina tahaks ka mingeid muid topsikuid, kui need standartsed SM omad... ehk tuleb mingeid poodepidi käima hakata, et kuskil ehk leidub. Aga muidu on siiamaani need SM topsikud ilusti taastäita lasnud end.
Zapxpxau
Abikokk
2009-02-08 14:51:02
Maitseainetopse on saadaval pea igast materjalist ja igasuguse kujuga. Portselanist, klaasist, metallist, plastikust, tuleb lihtsalt silmad lahti hoida ja natuke otsida. Eelistatavad on õhukindlalt suletavad topsid/purgid. SM omad (need sinised) ei sulgu pärast pikemat kasutamist enam õhukindlalt, arvatavasti plastik väsib. Mõned lahedamad variandid: Kui ka poest ei leia sellist, mis kohe väga meeldiks, siis netis on valik veelgi suurem. Mulle endale meeldivad ka näiteks vanas stiilis apteegipudelid, sellised raske klaaskorgiga, mõned olen saanud ka osta ja need korgid peavad üllatavalt hästi. Vaniljekaunadele sobivad näiteks väga hästi need pikad torud, mul on kolm sellist metalltoru keeratava korgiga (nagu need klaastorud alumisel pildil), kaneelile sobiks need ka.

Zap*

Merilin
Abikokk
2009-02-08 15:01:36
Need klaastorud alumisel pildil on katseklaasid laborialuses - päris tore mõte :) Peale sulgemise võiks silmas pidada veel seda, et enamus maitseaineid ei salli valgust ja paljud neist on reaktiivsed. Seega peaks nõud olema mitteläbipaistvad ja inertsed (klaas ja keraamika, mitte plastik või mitmed metallid).

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Grumpy
Kokaõpilane
2009-02-09 20:33:50
Mul on pakkuda pisikesi Tupperware topsikuid. Üpris õige suurusega, sinna saab sisse panna nii aroomisoola kui ka näiteks teed. Topsikud on hermeetilised, hästi sulguvad ning hoiavad värskust :) Kui huvi on, siis kirjuta rozetta@hot.ee
Netcat
Abikokk
2009-02-09 21:30:49
Thredahlia:
Need klaastorud alumisel pildil on katseklaasid laborialuses - päris tore mõte :)
See on tore mõte juhul, kui suudad meeles pidada kõigi nendes torudes sisalduvate maitseainete nimed ja säilivusajad, sest silte seal ju ei ole... ja kättesaamisega on vist kah tükk tegu.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>