Kiilike Abikokk 2009-01-29 12:31:16 |
Läätsedest olen aeg-ajalt ikka suppi teinud kuigi jah, enamasti teen ikka tõeliselt paksu. Viimane kord sai sisse pandud tükeldatud paprikat, porgandit ja küüslauku. Mõnus oli aga pilti ei teinud - no pole midagi erilist ja lisaks õhtul ei ole ka nii korralikku valgust võtta :( | |
Maris Abikokk 2009-01-29 15:35:18 |
Teema on juba päris pikalt aktiivne olnud, aga mida aeg edasi, seda suurema kummarduse pean Pillele selle teema eest tegema. Ma poleks arvanud, et läätsedest nii palju erinevaid lihtsaid, tervislikke ja igati tänuväärseid roogi saab valmistada. Eile valmis meil modifitseeritud läätse-porgandikaste nuudlitega Apelsinimahla polnud, aga Santa Maria apelsinipipar aitas (ja vist tegi roa isegi paremaks), porgandit panin retseptiga võrreldes ka paar korda rohkem ja karripasta asendasin (allameetriseid sööjaid silmas pidades) Zanzibarilt kingiks toodud masalaga. Serveerisin vermicelli nuudlitega. See kaste sai imemaitsev, mida võib serveerida riisiga, naaniga, rukkileivaga või süüa iseseisvalt. Samast kohast inspiratsiooni saades ka üks magustoit läätsedest: 1 dl punaseid kiirkeedu läätsesid 0,75 +0,25kl aprikoosimahla (kasutasime ühte suhteliselt tugeva kontsentratsiooniga Valgevene päritoluga mahla) 0,75 kl vett 1 toru kohupiimapastat (gramme ei julge panna, sest alles hiljuti avastasin ehmatusega, et kunagisest 500-grammisest pakist on kuidagi 300 gr saanud.) astelpajumarju Keeda läätsed mahla/vee seguga pehmeks, püreeri. Kui segu on liiga paks, lisa mahla. Paku koos astelpajumarjadega vähese suhkruga segatud kohupiimapasta juurde. Üsna tervislik magustoit :) (Järgmine kord proovin maitsestada veidikese kaneeliga. Ei näe põhjust, miks see sobima ei peaks.) Kokkuvõttes tahan öelda, et olen selle teema käigus palju häid asju õppinud. Aitäh Pillele ja mu perele, kes õnneks veel ei ole kurtnud, et peale läätseroogade midagi muud enam kodus süüa ei saagi :D | |
Martiina Abikokk 2009-01-29 17:20:02 |
Saan minagi nüüd teema algatamise eest Pillet tänada, sest sain selle teema käigus proovida midagi minu jaoks täiesti uut ja saan nüüd ausalt öelda, et läätsed kõlbavadki süüa :D Tegin õhtusöögiks läätsehautise. Ei järginud otseselt ühtegi retsepti, vaid eespool kirjutanute kommentaare ja oma tunnet. Seega panin kokku porgandiribad, veidi porrut, sibulat, küüslauku, hautasin need pehmeks, lisasin keedetud läätsed, hautasin veel veidi ja maitsestasin ka. Kastmeks võtsime lihtsalt majoneesi. Söök sai hea, mees ka kiitis ja võttis teise portsu lisaks. :) Nii et veelkord aitäh, et olete pannud mind proovima midagi täiesti uut :) | |
Zoozi Abikokk 2009-01-29 19:28:46 |
Ei jõudnud nädalavahetuseni oodata ja katsetasin täna magusa läätsevormiga. Sõime seda maitsestamata jogurtiga ja meega. Oli huvitav ja täiesti söödav. Mees sõi isegi kaks portsu. Tema kommentaar oli, et täitsa hea :) Panin mandleid ja rosinaid ja datleid natuke rohkem. Ei ole retseptide väljamõtlemises andekas, seega kasutasin seda retsepti siin.Koguseid vähendasin kõvasti. | |
Kätrin Abikokk 2009-01-29 21:48:45 |
Minul ka elu esimene läätseroog tehtud. Rohelised läätsed ostsin Rimist ära juba paar nädalat tagasi aga seni olen mõtteid mõlgutanud, siinseid tulemusi jälginud ja alati on miski tuttav roog kah end õhtusöögiks isutanud. Täna siis tegin lõpuks ära. Ühtki retsepti ma ei jälginud, kuid võtsin arvesse maitseid ja segusid, mida siinsed kasutanud ja valmistanud on. Praadisin kergelt sibula, küüslaugu ja porgandi. Lisasin puljongit ja vett ning läätsed ja tomatipüree. Maitsestasin sörtsu veini, sidrunimahla ja soola-pipraga. Rooga serveerisin balsamico ja parmesani laastudega. Kõrvale haukasime juustumuffineid. Maitse sai hea ja kergelt hapukas. (meenutas nõks Creperie tomati suppi) Läätsed minul puruks ei keenud, kuigi haudusid 40minutit, täitsa oli tekstuuri tunda. Kasutan kindlasti ka edaspidi, just erinevates padades, et tummisemaks asja teha Pilt kah: | |
Merilin Abikokk 2009-01-30 09:06:48 |
Mul hetkel Tallinn-Tartu bussis pole ühtegi targemat raamatut appi võtta, aga mu meelest oli nii, et happelises keskkonnas (tomat, vein, äädikas, sidrun) keevad kaunviljad palju kauem, et pehmeks saada ja säilitavad oma kuju paremini. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Liiseli Abikokk 2009-01-30 10:15:15 |
Kui see kooskokkamise teema avati, siis mees arvas, et seekord võib vahele jätta :P Ega ma isegi vaimustuses polnud, olin teinud hautist-suppi roheliste läätsedega ning ei meeldinud see hernene maitse... Otsustasin siiski anda võimaluse punastele kiirläätsedele. Eile valmistasin Müller's Mühle läätsede paki peal olnud retsepti põhjal pastakastme läätsedest, sibulast ja tomatist, lisades toorjuustu ning peale raputades fetat. Poleks uskunud, et see nii mõnus tuleb! Väga kiire, lihtne ja toitev roog argipäevaks. | |
Ristl Kokaõpilane 2009-01-30 10:50:34 |
Tegin teise katse, seekord võtsin ette Kajaka blogist kanaga läätsehautise (mõjutas see, et KJ sõbralik retsept). Natuke muutsin, kuna koriandrit lihtsalt polnud kodus ja sibulat ning sidrunit sai vähem kui Kajakal (jälle jäi kodustest varudest puudu ja kuna olen vigastatud, ei saa ise poodi ka). Tšillikauna asendasin tšillihelvestega. Muus osas järgisin retsepti - et voila - väga maitsev oli! Ja kõhu sai ka täis. Sellest kogusest jagus täpselt meie 4-liikmelisele perele. Tütar ainsana tõdes peale sööki, et ta läätsesid siiski toiduks ei tarvitaks. Ablas miisu. |
|
Eva Abikokk 2009-01-30 12:15:42 |
Minagi olen selle kooskokkamise jooksul mitmeid läätsesuppe teinud, kõige populaarsem on olnud endiselt vürtsikas tomatine läätsesupp, mis koosneb tšillist, oliiviõlist, tomatipüreest, köömnetest ja läätsedest. See supp on läätsesuppidest ka minu lemmik ja kui on kiirkeeduläätsed, siis valmib väga kiiresti. Täna proovisin ka läätsesuppi spinati, porgandi ja tomatipüreega - see tuli ka maitsev. Kasutasin külmutatud spinatit. Lisaks olen Maru kokaraamatu ainetel proovinud kartuli-läätsesuppi, jällegi maitsev kraam. Fotosid ei ole teinud, sest ei supifotod ei ole mulle eriti inspireeriv teema :) | |
Seenekas Abikokk 2009-01-30 16:33:52 |
Tegin täna Maroko läästesuppi lambalihaga. Tegin veidi tummisema ja maitses hea. Ainuke, et sidrunumahl oli liiast või tuleks teda vähem panna. Retseptis oli ühe sidruni mahl, usun, et aitaks ka poolest. | |
<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> |