LÄÄTSED ja nende kasutamine köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-02 19:38:04
Netcat:
Algaja, nagu ma selle pildistamise asjus olen, ma tegelt vist pole hästi aru saanud mida selleks tegema peab, et nad foorumist retseptide juurde "läheksid".
Ma jõudumööda tõstan :) Aga siin vahepeal oli kuidagi kiire ja tähelepanu mujal, nii et jäi kahe silma vahele. Sorri :) (Ja kuna vähemalt nädalakese olen veel siin mittekodusel režiimil, siis võib ikka viivitusi esineda)..
Netcat:
Also, kas on mingi konkreetne pildi suurus vajalik? Ma vaatan, et siin foorumis kõiguvad piltide mõõtmed küllaltki, panin ise kah kuidagi silma järgi pikslite arvu paika.
Retseptide juures on fotod enamasti 240x160 pikslit (või siis 160x240). Foorumisse vist mahuvad maksimaalselt 500-pikslilised, suuremad ei mahu ja neid lihtsalt ei kuvata..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Aurora
Abikokk
2009-02-03 21:36:36
Kuna kapis ootasid oma aega Pariisist Bastille´turult (mu üks lemmikturgusid) soetatud ilusad mustad läätsed, siis valmis neist nüüd Maru retsepti järgi kartuli-läätsesupp. Retsept pärineb eelmise aasta märtsikuu Eesti Naisest. Koostisosadest jätsin välja vaid pronks-lutiklille lehed - neid polnd lihtsalt võtta. Aga ka ilma selle idamaise maitseaineta maitses supp ülihää.
Põrnikas
Abikokk
2009-02-04 00:22:32
avastasin raamatust Little Red Gooseberries: Organic Recipes from Penrhos ühe põneva läätsesalati retsepti: vürtsikas läätse ja avokaado salat. Põnevaks muudab retsepti see, et kasutatud on idandatud läätsi. Algretsept nägi ette idandatud läätsede segamist tomatikuubikute, rohelise sibula, küüslaugu, sidrunimahla, oliiviõli, karripulbri, vürstköömnete ja cayenni pipraga ning selle segu serveerimist avokaadopoolikutel. Et korralikke värskeid tomateid hetkel kuskilt võtta pole, kasutasin ära eelmisel päeval purgitomatitest tehtud tomatikastme, millele siis lisasin vajalikke vürtse juurde. Tulemus oli igati mõnus, seda hoolimata sellest, et idandatud läätsed iseeneses mulle erilist muljet ei jätnud, olen hulga mõnusamaid idandeid söönud. Väga mõnusaks osutus see salat ka pannkoogitäidisena (avokaado siis tükeldatud).
Maris
Abikokk
2009-02-04 08:40:13
Veebruarikuu (2009) Eesti Naises on Marul läätsesupp hernestega.
Põrnikas:
[...]Põnevaks muudab retsepti see, et kasutatud on idandatud läätsi. [...]
Kas läätsi saab ise idandada või ostetakse nad juba idandatult poest? Ei tea, kas idandatud kujul on neil teistsugune toiteväärtus?
Põrnikas
Abikokk
2009-02-04 16:04:43
Maris:
Põrnikas:
[...]Põnevaks muudab retsepti see, et kasutatud on idandatud läätsi. [...]
Kas läätsi saab ise idandada või ostetakse nad juba idandatult poest? Ei tea, kas idandatud kujul on neil teistsugune toiteväärtus?
ikka ise idandasin. toiteväärtuse kohta ei oska midagi öelda. aga idandid ju peaksid igati kasulikud olema :)
Dee
Abikokk
2009-02-05 01:16:09
Avastasin kapist pooliku paki Pardina läätsi ja tegingi siis täna läätsesuppi. Viimasel ajal on lemmikuks saanud lihtne, aga maitsekas pasta- ja läätsesupp raamatust "Itaalia köök". Olen seda retsepti enda jaoks kohendanud. :) Kuna selles raamatus on kõik kogused antud tassides, siis kasutan mõõtmiseks 250 ml tassi. 0,5 tassi läätsi 3 sl oliivõli peotäis singikuubikuid või delikatesspeekonikuubikuid 0,5 sibulat 0,5 tassi varssellerit 1 porgand 5 tassi puljongit 1/2 tl kuivatet salveid 1/2 tl kuivatet tüümiani soola, pipart 0,5 tassi väikest pastat Haki köögivili (sibul ja seller peenelt, porgand veidi suuremalt) Pese ja nõruta läätsed. Prae potis oliivõliga sinki 2-3 minutit. Lisa sibul ja hauta pehmeks. Sega hulka seller ja porgand. Hauta paar minutit, pidevalt segades. Lisa läätsed ja sega, kuni need on õlised. Vala juurde puljong ja lisa ürdid. Lase supp keema ja keeda, kuni läätsed on pehmed. (oleneb läätsesordist, näiteks Pardina läätsed keesid mul 30 min). Lisa pasta ja keeda kuni pasta on al dente. Lase supil 5 min "hingata" ja serveeri.
Tripsakas
Abikokk
2009-02-06 10:42:40
Meie pere läätsehautisse käib porgandi-sibula-paprika-tomati kõrval ka alati suitsutatud metssearibi, mida tuttava jahimehe käest saame.
Hexy
Abikokk
2009-02-06 21:32:49
Sai proovitud Jamie Oliveri spinati läätsesuppi. väga hea oli ja kõht sai kiiresti täis.

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-08 22:14:41
Nii, aeg välja loosida need Victorinoxi väikesed kööginoad :) Otsustasin, et kõik kuus nuga reisivad erinevate nami-namikate juurde. Ja et "loosi" lähevad kõik, kes teema käigus midagi kokkasid. Osalejaid oli 47 (st neid, kes midagi kokkasid ja mitte lihtsalt sõna ei võtnud), panin nad algusest lihtsalt kirja osalemise-sõnavõtu järjekorras (Adonayga alustads ja Tripsakaga lõpetades). Kasutasin taas Research Randomizeri abi, kus palusin kuute numbrit vahemikust 1-47. Sain sellise numbrirea: 18, 3, 31, 9, 27, 16. Olin enne otsustanud, et annangi selles järjekorras välja, alustades sellest kartulikoorimisnoast. Ilmselgelt soosib see Research Randomizer teatud nami-namikaid. Kui Vandiste oleks ka sel korral auhinna saanud, oleks asi juba lõbusaks läinud :D :D Victorinoxi väikesed kööginoad saavad: Zoozi (ühepoolne kartulikoorimisnuga) Põrnikas (koorimisnuga) Spidur (koorimisnuga) Fre (nn tomatinuga) Kika (lainelise servaga koorimisnuga) Ragne (lainelise servaga koorimisnuga) Pille PS Tunnistajateks Kristjan ja magav pisipiiga :) PS Olen endiselt Pelgus (homme lootus koju saada) ja ilmselgelt lähipäevadel postkontorisse ei jõua. Mitte-tallinlastel palun siis mu meilile oma aadress saata (info@nami-nami.ee). Tallinlaste noad jätan kesklinna kokkulepitud kohta - infot annan meilitsi :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-02-08 22:19:19
Parem hilja, kui mitte kunagi said ära proovitud läätsed pommuga. Oleksin seda juba palju varem teinud, aga normaalses seisukorras pommusid andis meie kaubandusvõrgust päris otsida... Roheliste asemel kasutasin beluga läätsi, kuna taipasin viimasel hetkel, et need läätsed, mis alguses roheliste pähe ostsin, on hoopis pruunid läätsed. Kõiksugu katsetuste suhtes kriitilise kaassööja hinnangul oli väga maitsev =)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>