Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-02 19:39:36
Lõuna ajal käis sõbranna oma neljanädalast pisitütart esitlemas. Tegin viigimarja-kitsejuustusalatit, magusaks röstitud virsikud basiilikuga ning riivõunakook karamellikastmega. Leiba küpsetasin ka täna, seda sõime küüslauguse sibulamarmelaadiga. Leivad valmisid sel ajal, kui Juri-nimeline meesterahvas meile uut nõudepesumasinat paigaldas. Ta oli üsna üllatunud, et keegi kodus musta leiba küpsetab ja et see nii hästi maitses :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-10-03 09:10:50
Õhtuks kalkun sinepikastme ja kapparitega, kartulipuder. Väga hea oli. Õunapirukas sinihallitusjuustuga. Retsepti enam nami-namist ei leidnud. Mäletan, et seal oli jahukogusega mingi jama. Tegin nüüd mõningad muudatused - jahu läks 3dl ja lisasin muna, suhkrut peaks panema poole vähem(muidu liiga magus). Tulemus oli huvitav, kuid väga maitsev pirukas, mida teeks teinekordki.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-03 09:15:28
Zoozi:
Õunapirukas sinihallitusjuustuga. Retsepti enam nami-namist ei leidnud. Mäletan, et seal oli jahukogusega mingi jama. Tegin nüüd mõningad muudatused - jahu läks 3dl ja lisasin muna, suhkrut peaks panema poole vähem(muidu liiga magus). Tulemus oli huvitav, kuid väga maitsev pirukas, mida teeks teinekordki.
Juustu-õunapirukas Kodukiri 9/1996 6 portsjonit Tainas: 100 g margariini 1 dl suhkrut 1 dl nisujahu 0.75 tl küpsetuspulbrit Kate: 4 magusat õuna 1 tl jahvatatud kardemoni 100 kuni 150 g sinihallitusjuustu Valmistamine Valmista tainas: vahusta toasoe margariin suhkruga kohevaks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas võitatud ahjuvormi põhjale ja servadesse. Valmista täidis: koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Laota õunaviilud tainale. Puista peale kardemoni ja laota peale õhukesed juustuviilud. Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit. Jutt oli sellest retseptist. Kuna ma ei suutnud seda iidvana Kodukirja kuskilt enam välja kaevata, siis ei saanud ka kontrollida, kas tegemist oli retseptiveaga või minu sisestusveaga. Kustutasin igaks juhuks retsepti ära (aga vanas kohas oli veel olemas).

Zoozi
Abikokk
2009-10-03 09:56:51
Pille:
Zoozi:
Õunapirukas sinihallitusjuustuga. Retsepti enam nami-namist ei leidnud. Mäletan, et seal oli jahukogusega mingi jama. Tegin nüüd mõningad muudatused - jahu läks 3dl ja lisasin muna, suhkrut peaks panema poole vähem(muidu liiga magus). Tulemus oli huvitav, kuid väga maitsev pirukas, mida teeks teinekordki.
Juustu-õunapirukas Kodukiri 9/1996 6 portsjonit Tainas: 100 g margariini 1 dl suhkrut 1 dl nisujahu 0.75 tl küpsetuspulbrit Kate: 4 magusat õuna 1 tl jahvatatud kardemoni 100 kuni 150 g sinihallitusjuustu Valmistamine Valmista tainas: vahusta toasoe margariin suhkruga kohevaks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas võitatud ahjuvormi põhjale ja servadesse. Valmista täidis: koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Laota õunaviilud tainale. Puista peale kardemoni ja laota peale õhukesed juustuviilud. Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit. Jutt oli sellest retseptist. Kuna ma ei suutnud seda iidvana Kodukirja kuskilt enam välja kaevata, siis ei saanud ka kontrollida, kas tegemist oli retseptiveaga või minu sisestusveaga. Kustutasin igaks juhuks retsepti ära (aga vanas kohas oli veel olemas).
Just see oligi. Mul oli paberil kirjas, et NN pärit ja et jahukogus vale :) Muide, küpsetasin 200-kraadises ahjus u 30 minutit. 225 kraadi tundus liiga palju olevat.

Zoozi tegemised

Eva
Abikokk
2009-10-03 10:20:16
Zoozi, see õuna-sinihallitusjuustupirukas on huvitav leid! Kas oled teinud pirni-sinihallitusjuustupirukat ka? Kui jaa, kas maitse nendel kahel koogil midagi sarnast?

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-03 21:36:29
Lõuna ajal sõime leiba. Õhtul oli laual vürtsikas läätsesupp ingveri ja laimiga ning eelnevast jutuajamisest inspireeritud väga mõnus õuna-sinihallitusjuustu-pähklipirukas.
Eva:
Zoozi, see õuna-sinihallitusjuustupirukas on huvitav leid! Kas oled teinud pirni-sinihallitusjuustupirukat ka? Kui jaa, kas maitse nendel kahel koogil midagi sarnast?
Mina oskan võrrelda vaid selle pirni-sinihallitusjuustupirukaga. Põnevad soolase-magusa kooslused olid mõlemad (ja mõlemad sobiks nii veini kui ka kohvi kõrvale), aga õunapirukas oli veidi jõulisem - oli ju pirnipirukal lisaks juustule ja pirnile veel ka muna-kooresegu peal. Meile Kristjaniga maitses pirukas väga, kaks külalist olid veidi reserveeritumad (aga võtsid mõlemad siiski ka lisatüki :))

Zoozi
Abikokk
2009-10-03 21:38:39
Eva:
Eva, olen pirni-sinihallitusjuustupirukat ka teinud, aga see oli vääääga ammu. Ausalt öeldes ma enam ei mäletagi mis maitsega see oli. Aga õunaga oli küll maitsev. Mees veel nüüd õhtulgi mainis, et väga hea oli. Ega ta ikka päris sama pole. On ju küpsetatud pirn ikkagist teise maitsega kui õun, arvan ma :) Lõunaks võtsin Bonaparte bistroos brüleekoogi ja caffe latte. Õhtul tegin viigimarjadest pitsa.Täitsa hea oli.
Pille:
Lõuna ajal sõime leiba. Õhtul oli laual vürtsikas läätsesupp ingveri ja laimiga ning eelnevast jutuajamisest inspireeritud väga mõnus õuna-sinihallitusjuustu-pähklipirukas (retsept ja fotod homme).
Pille, ma ka arvasin, et pähklid sobiks. Aga nagu kiuste olid otsas :)

Zoozi tegemised

Uniquegirl
Abikokk
2009-10-03 22:04:13
mina tegin täna (kui imelik ja naljakas mõnele ka ei tundu) esimest korda viinerikastet. Täitsa nämma tuli. Kastme "alla" panin keedu kartuli
Kiilike
Abikokk
2009-10-03 22:14:11
Meil oli õhtuks lõhemedaljonid ja tilliga maitsestatud aedoad (korjasin nädala keskel viimased ära aiast)

kiilikese köögikatsetused

Kairit
Abikokk
2009-10-04 12:17:54
Meil oli eile sõpradega kala ja mereanni õhtu. Sõime kiirsoolalõhet röstsaiaga, lõhe-muna-ingveri salatit, kiluvõileibu, mereandidest paellat. Magusaks toorjuustukookide kuningat.
<< 236 | 237 | 238 | 239 | 240 | 241 | 242 | 243 | 244 >>