Zoozi![]() Abikokk 2009-05-09 21:54:15 |
Meil täna kartulipuder karulauguga (ema ja abikaasa), friikartulid lastele ja toorsalat - kõik, mis leidsin (kurk, kirsstomatid, murulauk, roheline sibul, till, karulauk, lehtsalat, tammelehesalat, hernevõrsed, vesikress, redis) koos Provanssaali kana 40 küüslauguküünega. Kui ahjupoti kanaga välja võtsin ja kaane pealt võtsin, siis hetkeks ehmatasin, samuti vaatasid ka kõik teised sööjad hirmunult -olime harjunud krõbeda kanaga, aga seda see pole. Kuid... oli niiiiiii maitsev. Kasutasin ka rosmariini ja salveid. Mees ütles, et selle roa kohta tuleks terve ood kirjutada :) Kana kadus laualt kibekiirelt, isegi mu lapsed sõid ja kiitsid. Mulle meeldis veel see ka, et ka kana rinnaliha oli pehme ja mahlane, mitte kuiv nagu tavaliselt kipub olema. Küüslauguküüned jagasime ka sõbralikult ära ja hea saiaga sõime veel kanaleent. Nämmmm!!!! :D
![]() ![]() |
|
Kirsike![]() Abikokk 2009-05-09 22:23:25 |
Meil oli täna itaaliapärased kanakintsud (Kodukirja parimad palad 2007 ainetel). Magusaks puuviljad veini-mee-apelsini jogurtiga. | |
Juc![]() Abikokk 2009-05-09 23:56:49 |
Meie lõunatasime perega täna Tartus itaalia restoranis La Dolce Vita. Minu meelest Tartu parim söögikoht - mina võtsin tagliatelle lõhega ja abikaasa lasanje. Eriti maitsev oli pasta (eelmisel korral sõin rucola ja parmesaniga pitsat, see viis samuti keele alla). Restoran oli rahvast pungil täis, saime viimased kohad. Heal asjal on alati nõudlust!
Õhtu veetsin ema juures oma ärasõidu puhul ühte eriti head rabarberikooki tehes. Varsti kirjutan sellest ka rohkem. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-05-10 19:33:05 |
Eile õhtul käisime sõprade juures suurel grillipeol, kus lisandiks olid kõiksugu isetehtud hõrgutised - adžika, pesto, sinep, erinevad salatid jne. Täna õhtul olid laual kitsejuustuga polenta ja röstitud tallekarree. Magusaks puuviljad. | |
Martiina Abikokk 2009-05-10 20:58:03 |
Täna sai väljas veidi grillitud. Liha kõrvale ahjus küpsetatud kartulid ja roheline salat kõigest, mida leida oli. Magustoiduks jäätist. | |
Zoozi![]() Abikokk 2009-05-10 21:20:00 |
Lõunaks praadisin kurreleid. Maitsesid väga, kergelt pähklise maitsega. Ei olnud rahast kahju (100.- pool kilo).
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-05-10 21:30:53 |
Kiire lõuna väga hilja - väljas nii palju teha. Ehk siis, mida leidus külmkapist - mõned keedetud porgandid ja kartulid läksid pannile, järelejäänud karulaugust ja kirsstomatitest sai salat, ricottast murulaugu, küüslaugupealsete ja majoneesi-hapukoorega kaste. Ühesaõnaga mõnus taimetoit. Magusaks sõime banaane. | |
Kirsike![]() Abikokk 2009-05-10 23:39:38 |
Meil ka väljas palju teha praegu, nii et väga suurelt ei tahtnud emadepäeva pidulikke sööke ette võtta. Tegin ahjus grilliga lõhet ja kõrvale Oma Maitse gazpacho-salatit. Magusaks oli minu elu esimene isetehtud Pavlova. Besee jäi seest toores, st oli nagu lumepallisupi lumepallid, mitte nätske, kuigi ahjus oli ta mul peaaegu 2 h, ilmselt tuli ta ikkagi liiga kõrge. Aga vaatamata sellele pole ükski kook meie majas veel nii kiiresti otsa saanud :)
![]() |
|
Maris![]() Abikokk 2009-05-11 08:56:05 |
Laupäevaõhtune pearoog oli Nasi Goreng kanaga
Asendasin retseptis nimetatud seened lisakoguse köögiviljadega. Juurde pakkusin eestipäraseid köögivilju, karulaugupestot (sobis väga hästi) ja suts vürtsikat Sambal oelekit.
![]() |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-05-11 19:44:54 |
Lõunaks vürtsikas lõhesupp. Nüüd hakkan homseks valmistama nõgese-hakklihakotlette ja kartuli-lillkapsaputru, et perel oleks mu äraolekul miskit head. Magusaks ostsin Türilt juubeli saia. Selline iga päev ise Eesti kandis nädal. | |
<< < 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 > >> |