Kätrin
Abikokk 2009-01-14 20:20:57 |
Lõunaks sõin eilseid seesaminuudleid juurviljadega. Täna tegin õhtul kartuliputru ja seenekastet. Ja peagi saab mannavahtu. | |
Zoozi
Abikokk 2009-01-14 20:43:58 |
Lõunaks banaan ja mõned mandariinid.
Õhtuks pasta kõrvitsakastmes ja kapparitega (Maru uuest raamatust) - väga hea!!! Kindlasti pane suuri varrega kappareid ka!
Magusaks üks väga lihtne, mahlakas ja maitsev keeks (sain ühe pooliku moosipurgi jälle tühjaks :)).
|
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-14 20:53:19 |
Zoozi:
Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :)
Vt ka kokandussõnastikku.
Ja ma sõin vahepeal paar kommi ka ära. Ups..
Õhtuks pasta kõrvitsakastmes ja kapparitega (Maru uuest raamatust) - väga hea!!! Kindlasti pane suuri varrega kappareid ka! |
|
Zoozi
Abikokk 2009-01-14 20:56:32 |
Pille:
Tänud, Pille! Jätan meelde :)
Zoozi:
Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :)
Vt ka kokandussõnastikku.Õhtuks pasta kõrvitsakastmes ja kapparitega (Maru uuest raamatust) - väga hea!!! Kindlasti pane suuri varrega kappareid ka! |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-01-14 21:00:35 |
Zoozi:
No me võime selle ju meelde jätta, poes väidavad müüjad ikka, et need on suured ja väikesed kapparid :D :D :D
Pille:
Tänud, Pille! Jätan meelde :)Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :) Vt ka kokandussõnastikku. |
|
Zoozi
Abikokk 2009-01-14 21:05:04 |
Pille:
Vaatasin oma purgilt, seal kirjas, et kapparid :D :D :D
Zoozi:
No me võime selle ju meelde jätta, poes väidavad müüjad ikka, et need on suured ja väikesed kapparid :D :D :DPille:
Tänud, Pille! Jätan meelde :)Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :) Vt ka kokandussõnastikku. |
|
Juc
Abikokk 2009-01-14 21:46:14 |
Sain ka nüüd kappari-teadlikuks inimeseks :), aitähh Pille.
Aga meie sõime täna ahjupraadi - kartul, küüslauk, tüümian, seened, porgandid ja searibi. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Leenilii
Abikokk 2009-01-14 22:26:35 |
Praadisin Poolast toodud kvaliteetses searasvapalukeses toorevorste lambasooles ning eile ahjus valminud odratanguputru. Tuleb öelda, et väga hea toit tuli! Praetud tangupuder, mis on eelnevalt ahjus küpsetatud, on ikka jube hea. Kõrvale marineeritud kurke ja koduleiba (tütar sõi ainult koorikuid) ja kitsepiima. Laste hinnagul oli väga super söök. Igasugu huvitavate imeroogade kohta nad kahjuks seda ei ütle... | |
Amööb
Abikokk 2009-01-15 10:21:54 |
Üle pika aja jälle õnnestus mul voolida sushit. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Nipitiri
Abikokk 2009-01-15 11:03:49 |
Eile õhtuks ahjupraad sea välisfileest, keedetud kartulid, hautatud hapukapsas riivitud õuna ja siidriga, peedisalat (keedupeet, köömned, palsamäädikas). | |
| << < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 > >> | ||