Head isu: lõuna- ja õhtusöök vol. 2009

Kätrin
Abikokk
2009-01-14 20:20:57
Lõunaks sõin eilseid seesaminuudleid juurviljadega. Täna tegin õhtul kartuliputru ja seenekastet. Ja peagi saab mannavahtu.

Kätrini kokkamispäevik

Zoozi
Abikokk
2009-01-14 20:43:58
Lõunaks banaan ja mõned mandariinid. Õhtuks pasta kõrvitsakastmes ja kapparitega (Maru uuest raamatust) - väga hea!!! Kindlasti pane suuri varrega kappareid ka! Magusaks üks väga lihtne, mahlakas ja maitsev keeks (sain ühe pooliku moosipurgi jälle tühjaks :)).

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-14 20:53:19
Zoozi:
Õhtuks pasta kõrvitsakastmes ja kapparitega (Maru uuest raamatust) - väga hea!!! Kindlasti pane suuri varrega kappareid ka!
Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :) Vt ka kokandussõnastikku. Ja ma sõin vahepeal paar kommi ka ära. Ups..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-01-14 20:56:32
Pille:
Zoozi:
Õhtuks pasta kõrvitsakastmes ja kapparitega (Maru uuest raamatust) - väga hea!!! Kindlasti pane suuri varrega kappareid ka!
Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :) Vt ka kokandussõnastikku.
Tänud, Pille! Jätan meelde :)

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-14 21:00:35
Zoozi:
Pille:
Ma lihtsalt selgitan, et need väikesed varreta on kapparid (ingl k capers; kapparipõõsa avanemata õienupud; mida väiksemad, seda paremaks neid peetakse; soolas hoitud kappareid peetakse paremaks, kui äädikavees); suured varrega asjad on aga kapparipõõsa valminud kapparimarjad (ingl k caperberries). Et tegemist on kahe erineva asjaga, mitte sama asja eri suurusnumbritega (=suured kapparid ja väikesed kapparid) :) Vt ka kokandussõnastikku.
No me võime selle ju meelde jätta, poes väidavad müüjad ikka, et need on suured ja väikesed kapparid :D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2009-01-14 21:05:04
Pille:
Zoozi:
Pille:
No me võime selle ju meelde jätta, poes väidavad müüjad ikka, et need on suured ja väikesed kapparid :D :D :D
Vaatasin oma purgilt, seal kirjas, et kapparid :D :D :D

Zoozi tegemised

Juc
Abikokk
2009-01-14 21:46:14
Sain ka nüüd kappari-teadlikuks inimeseks :), aitähh Pille. Aga meie sõime täna ahjupraadi - kartul, küüslauk, tüümian, seened, porgandid ja searibi.

http://jucjaco.blogspot.com/

Leenilii
Abikokk
2009-01-14 22:26:35
Praadisin Poolast toodud kvaliteetses searasvapalukeses toorevorste lambasooles ning eile ahjus valminud odratanguputru. Tuleb öelda, et väga hea toit tuli! Praetud tangupuder, mis on eelnevalt ahjus küpsetatud, on ikka jube hea. Kõrvale marineeritud kurke ja koduleiba (tütar sõi ainult koorikuid) ja kitsepiima. Laste hinnagul oli väga super söök. Igasugu huvitavate imeroogade kohta nad kahjuks seda ei ütle...
Amööb
Abikokk
2009-01-15 10:21:54
Üle pika aja jälle õnnestus mul voolida sushit.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Nipitiri
Abikokk
2009-01-15 11:03:49
Eile õhtuks ahjupraad sea välisfileest, keedetud kartulid, hautatud hapukapsas riivitud õuna ja siidriga, peedisalat (keedupeet, köömned, palsamäädikas).
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>