Lemmiksöögid Eesti ja maailma köögist

Kiilike
Postitusi: 1100
Abikokk
2009-08-12 17:02:21
eesti köögist: kuivatatud lest tomati ja leivaga, mulgikapsad, verivorstid, piparkoogid, must leib. mujalt: kevadrullid, lasanje, grünkohl novembris, spargel sinkidega(aga seal kuskil Hollandi - Saksa piirialadel ainult) ja nii mõnigi küpsetis veel :)

kiilikese köögikatsetused

Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2009-08-12 22:42:04
nimetatud ja veel metsandussöögid. murakad mustikad jne . mujal pole sellist sööki kui ÄMBRITÄIS ehtsaid mustikaid /pohli / murakaid sest 100 gr maksab hingematvalt palju. mu sõbrannad havail ja austraalias oigavad et miks elu on ebaõiglane kui oma praegustest mustikahommikueinetest räägin. rukkileivast toitvamat ja kasulikumat sööki pole. ja muudest rukkitoitudest... kõik muu ONGI leivakõrvane. eesti supid. lihtsalt oma aedviljast tehtud mis pole kaugelt toodud. igasugu värske kraam ja sellest tehtu on parim omamaise ja võimalikult lihtsana. soolatill ruulib üle pestode ja muu kräpi. suve esimesed värsked mahedad hapukurgid kamavaht vaarikatega eestlaste harjumus hommikuti putru ja mitte külmi kiisukrõbuskeid larpida maksab kulda. kui teil ik on too harjumus. soe seisab paremini sees, mingi fiti shitiga olete 10ks nälges. vürtsikilu. punkt. eesti toekas teraline kohupiim millest 1000 asja saab mulgipuder (aint mulle pekita palun). üks soome tuttav maitses ja ütles et parem kui karjala piirakka ja kõik sämpylät kokku. meite moodi KRÕBEDAD kuivatet õunad. mulle lihtsalt need nätsked limuskid mis väljamaalased teevad ei istu !
Cashmir
Postitusi: 134
Abikokk
2009-11-10 21:40:52
Eestis: kiluvõileib, kukeseenekaste esimeste kartulitega, puravikud, metsmaasikad otse metsas, metsvaarikatega mannakreem, maksakaste, marineeritud riisikad, mulgikapsas, maasink, põdravorst, herned otse peenralt :) Mujalt: Belgia croissandid, cevapči, Türgi hommikusöök (lõhnavad tomativeerandid, fetajuust, mustad oliivid, krõbedad värsked saiakesed ja kange must tee), Serbia kreekapähklikook, Austria struudel, Liguuria trühvlipasta, Mehhiko huarached, tostadad, rajas con crema, sopa azteca, tlacoyod, austrid Rockefelleri moodi jne; Inglismaa kressivõileivad, Argentiina alfahorid (alfajores), .. Kõht läks tühjaks :)
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2009-11-10 21:51:07
eesti räimerullid, rukkileib, eesti kohupiim, kassipildiga glasuurkohuke, kama. hetkel rohkem meelde ei tulegi, mida siin elades ei saaks. isegi kohupiim meile suht hea tekkinud. mujalt nagu polegi midagi, mida kohutavalt igatseks.
Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-11-10 22:57:34
kindlasti jogurt! vot mujal ilmas mulle jogurt ei meeldi...maitsestamata variant veel, aga välismaised maitsega jogurtid on ilmselged suhkru ja maitseainete pommid...meie hapupiim ja keefir-vot nendest hakkaks kindlasti mujal puudust tundma...ja ka eelnevalt mainitud kohupiimast... heeringas ja vürtsikilu on ka suured lemmikud ja keedupeet... aga muu maailma köökidega on selline lugu, et väga palju nüüd käinud ei ole...aga parim asi, mis eales söönud olen, on kindlasti tindikala pasta Sitsiilias...siinse kogemuse järgi võiksin olla ka aasia köögi austaja... Eestis tunnen kindlasti puudust värskest kalast ja mereandidest

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2009-11-11 09:02:48
Kõige rohkem meeldivad siiski rukkileib (see päris õige ja pärmita) ning tavaline Eesti ühepajatoit sealihaga. Hakkliha kapsa hautis. Ja supid, mis ei ole püreesupid. Ahhhmmm :) Samuti ei saa üle ega ümber mulgikapsastest, praekapsastest ja seapraest (maitsestatud vaid soola ja pipraga ja lastud tunde ahjus küpseda). Vürtsikilu ja suitsuangerjas. Sült ja kama. Kohupiimad. :) Keefir.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Ullike
Postitusi: 335
Abikokk
2009-11-11 10:34:02
Lemmiksöök Eestist: Mundris kartulid munasousti ja praetud soolalihaga. Ahh - ainuüksi mõte ajab ila jooksma! Toit pärit lapsepõlvest vanatädi juurest maalt ja linnalapsena pole enam seda saanud. No ei tule siinsetest toiduainetest kunagi sellist asja välja. Küll pole õige soolaliha ega munad ja puudub ka puu-pliit. :O Ilmselge nostalgia :)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Triin
Postitusi: 324
Abikokk
2009-11-11 10:47:02
Eesti köögist ilma igasuguse kahtluseta: heeringas - klassikaline. Koore ja sibulaga. Ja värske kartul kõrvale. Oh. Ja mujalt. Süürias söödud lihtne hummus ilma eriliste lisadeta. See on mu nõrkus täiesti ja teen seda ka ise ja nüüdseks saan päris õige maitse juba :). Ja väga armastan sushit ka.
Katsumõmmi
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2010-05-01 19:04:39
No eesti köögist on suurem osa lemmikuid juba nimetatud - ahjupraad ahjukartulitega, ühepajatoit, sült, hapukapsas, kukeseene kaste, murakamoos, hakkliha-kapsahautis, rukkileiv ehtsa taluvõiga ja palju teisi. Mujalt maailmast - Ungari guljašš, Inglismaalt sai lemmikuks sealne english breakfast, chilli con carne, pasta bolognese, mõned leiab veel kui natuke mälusopis uurgitseda.
Meringue
Postitusi: 175
Abikokk
2010-05-02 00:37:11
Eesti köögist meeldib eranditult kõige rohkem kohupiim ja kõik temaga seotud - kreemid, koogid, kohukesed. Ka kohalikud jogurtid on mõnusad, eriti just hommikusöögiks. Veel meeldivad ka Eesti suured ja mahlased hapukurgid. Maasikatest ja muudest marjadest ei maksa muidugi rääkidagi. Välismaisest toidust istuvad mulle hästi kõiksugu idamaised vokid ja karrid, kus parajalt vürtsikas kastmes on mõnusad suured, värsked ja krõmpsud köögiviljad. Mainimata ei saa jätta ka kõiki Prantsusmaa küpsetisi, alustates lihtsatest croissant'dest kuni macaron'de ja tarte au citron meringuee'ni välja. :)

Köögikatsed

<< 1 | 2 | 3 >>