Kärt Abikokk 2009-04-28 15:00:48 |
Kui mu isa kunagi ammu kodus veel elas, siis mäletan, et temale maitses jubedalt röövlipraad. Rohke pipraga hautatud liha malmpotis, mida söödi võimalikult väheste lisanditega. Kõlab küll nagu selline roog, mis igale isale maitseda võiks. | |
Spiidi Abikokk 2009-04-28 18:40:10 |
Pille:
Ohoh, aitäh Pille! See Jamie pirukas läheb käiku!
Spiidi 28.4.2009:
Tulemas on isa sünnipäev ja lubasin midagi lauale küpsetada. Mida te soovitaks? Mu esimene valik on kulebjaaka, kuid äkki oskate midagi kevadisemat ja huvitavamat soovitada. See võiks olla kindlasti soolane. Netcat 28.4.2009:
Spiidi, Su isa saab ca 50, eks? No mees parimais aastates siis. Kulebjaaka oleks kahtlemata hea valik, sest seda saab teha nii suure, kui vaja ja täidisesse (nt riisi sisse hakitult) annaks igasugu kevadist rohelist lisada.
Kulebjaakaga veidi samasse kanti on ilmselt ka see Jamie Oliveri ainetel valminud lehttaina-lõhepirukas, lisaks nägi see üsna uhke välja:
http://www.nami-nami.ee/recipe/image/9197salmonencrouteNAMINAMI.jpgIsade maitsed ja muud tingimused on ju väga erinevad. Minu omal on näiteks endal absoluutselt ükskõik, mida süüa ja kui ta ilma hooleks jätta, siis nii ta käitubki. Tegelikult on ta podagra tõttu aga eridieedil ja suht raske on talle toitu valmistada. |
|
Tziiki Abikokk 2009-11-08 21:32:48 |
Mina tegin isale täna ühe õige konjakise tiramisu
retsept Qsti blogist
kreemi jäi kuidagi kahtlaselt palju üle...ja järgmine kord teeks äärtega vormi, natuke kippus laiali valguma...aga eks hiljem isalt kuulen, kuidas oli (pakkisin selle talle kaasa :) )
As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kirsike Abikokk 2009-11-08 23:09:08 |
Selline oli siis meie isadepäevakook, selle retsepti järgi Väga hea kook tuli välja, pool tegin tavalise ja pool moosiga (kasutasin alõtsa-vanillimoosi ja ülihea kombinatsioon oli). Kõik jäid rahule ja kiitsid! | |
Jaanikaant Abikokk 2010-11-14 19:36:40 |
Isadepäevaks valmis sellel aastal hõrk ja suussulav kohupiimatort valge šokolaadiga | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-08 16:14:08 |
Amanda-Riin:
No asjalik aasta-ja-kaheksakuune saaks sellega kindlasti hakkama, nii et ega muud ei oskagi soovitada. Tavalise küpsisetordi ladumisega ei tohiks ka vist väga suuri probleeme olla?
Mõtlesin, et laps võiks isadepäevakingiks teha ise tordi. Tütar on 1a8kuune. Ainus mõte, mis pähe tuli on kaeraküpsistest, kirssidest, tumedast vängest ploomimoosist, kohupiimavahukoorekreemist kräsupea. Sellega peaks laps ise hakkama saama küll, kui piisavalt suur kumeram taldrik aluseks anda ja natuke juhendada kõrvalt. Pole ju vahet, mis järjekorras need sinna laduda. Enne kinkimist võib marjadega üle valada, et välimust tuunida. Kas on kellegil veel ideid või kogemusi? |
|
Liisi Abikokk 2011-11-16 09:37:19 |
Meie isadepäevalaual olid sel aastal liharullid, kartul ja ahjuköögiviljad. Magusaks luksuslik šokolaadi-beseetort | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-11-08 13:25:29 |
Soome ajakiri MAKU soovitab isadele iirise-viskikooki :) | |
Rebane Abikokk 2014-11-08 15:50:09 |
Mul läks just külmkappi kirju koer:
- 2 pakki Selga küpsiseid (üks kondenspiima, teine šokolaadi)
- 2 pakki Marmitoni marmelaadikuubikuid (? 150 g)
- 2 sl kakaopulbrit
- 200 g kondenspiima
- 50 ml piima
Jazzino. teen. naudin. |
|
Kaare Abikokk 2014-11-08 15:54:24 |
Nami-Nami Manhattani juustukoogi retseptist inspireeritud isedepäeva juustukook. Ja siis veel üks hästi mõnus tort. Porteri ja Merevaigu-kreemiga isadepäevatort! | |
<< < 1 | 2 > |