Zoozi Abikokk 2008-12-15 14:57:27 |
Meie tugigrupi liikme Kai pehme piparkook - hea lihtne teha ja maitseb hea. Ka mulle maitses. KAI PEHME PIPARKOOK 400 ml kookoskoort 200-250 ml fruktoosi (panin 200ml) 6 dl riisijahu (kasutasin Risenta riisijahu) 1 tl soodat või 2 tl küpsetuspulbrit (panin küpsetuspulbrit) 3 tl jahvatatud kaneeli 1 tl jahvatatud nelki 1 tl jahvatatud kardemoni 150 g sulatatud kookosrasva 100-150 ml pohla vm keedist (mina panin pirnipüreed, mille ise tegin ilma suhkruta) natuke soola Kõik ained segada omavahel ja küpsetada 200-kraadises ahjus 40 minutit. | |
Zapxpxau Abikokk 2009-03-02 15:43:31 |
Täna amazonis sorides märkasin, et sel suvel ilmub selline raamat "The Kid-Friendly ADHD and Autism Cookbook: The Ultimate Guide to the Gluten-Free, Casein-Free Diet", 352 lk. Mõtlesin, et ehk oled sellest huvitatud. | |
Zoozi Abikokk 2009-03-02 22:56:50 |
Zapxpxau:
Tänan! Olen tõesti huvitatud :)
Täna amazonis sorides märkasin, et sel suvel ilmub selline raamat "The Kid-Friendly ADHD and Autism Cookbook: The Ultimate Guide to the Gluten-Free, Casein-Free Diet", 352 lk. Mõtlesin, et ehk oled sellest huvitatud. |
|
Käkimeister Kokaõpilane 2009-06-09 21:32:49 |
Minu lapsel enam vähem sama dieet, mis teemaalgatajal. Panin just eritoitumise pannkoogi teemasse omaleiutatud pannkookide retsepti. Olengi sunnitud peaagu kõik retseptid ise välja mõtlema, sest ka tatrajahu, maisijahu ja paljud muidu ohutumaks peetud asjad ei sobi lapsele. Nõu küsida pole ka kelleltki olnud, sest ei tea kedagi teist sarnase murega. Parajasti mässangi siin järjekordse Pavlova koogiga, mis peaks muidu igati sobima, ainult täidise jätan ära ja panen lihtsalt marjad. Millegipärast ei õnnestu see mul üldse, lähengi ja postitan õigesesse teemasse oma suure hunniku küsimusi ja kaebusi Pavlova aadressil. | |
Pakuk Kokaõpilane 2009-12-18 14:42:19 |
tere :) registreerisin ekstra ära, et selles teemas lobisejatele aitäh öelda :) otsisin just ükspäev, silmad krillis, piparkoogiretsepti, aga kõik tavaretseptid olid kahtlased. lõpuks kohandasin seda taimetoitlaste lehekülje oma http://www.veg.ee/retseptid/magustoidud#retsept-1231 , asendades sojapiima chufa piimaga jne jne, aga tulemus oli ikkagi kesine. üritan nüüd kuskilt seda palmirasva leida ja seda kasutada. kõik minu teele ette jäänud piimavabad margariinid on olnud sojabaasil ja meile ei sobi. meil on menüüst väljas kõik piimatooted, nisu, rukis, soja, mais, tsitruselised ja siis veel nipet-näpet, mis on kahtlased või mida poelgi veel julgenud anda, sest on tugevad allergeenid (igasugused pähklilised). teiste selle teema inimestega võrreldes on meil vist lausa lihtne, aga endal nuputamist pidevalt. zoozi, su poeg peaks ka hirsijahuga toitu süüa saama? väga hea inglisekeelne GFCF toidublogi on muuseas http://glutenfreegoddess.blogspot.com/2006/12/first-loaf-in-my-gluten-free-bread.html | |
Silx Abikokk 2009-12-18 15:12:03 |
Hei pakuk.. :) Ma tegin gluteenivabu piprakaid sellise retsepti järgi. Jahu siis tavaline gluteenivaba küpsetise jahu. Igatahes tulid väga head ja maitsvad. :) Natukene krõbedad/õrnad, mis iseenesest täiesti huvitav, sest sulasid suus.
Tegin hiljuti teise laari tainast ka, panin seekord kaks muna, et äkki ei ole siis nii krõbedad, sest tahan sellest taignast hoopis piparkoogipõhjalist kooki teha. Tulemus selgub hiljem.
Minu kogemus on selline, et tasub katsetada igasugu tavaretseptidega ja asendada seal jahud gluteenivaba jahuga või tatrajahuga. Siiani praktiliselt kõik hästi välja tulnud. :) Ma ise laktoositalumatu ja mees gluteenitalumatu, nii et testimist ja pusimist on küllaga olnud. :D Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Sandra Abikokk 2010-04-27 12:39:55 |
Mainin vaikselt, et korraldan 7.mai Tartus gluteeni/laktoosivabade toitude koolituse. Lähem info: www.taimetoit.ee | |
Villi Kokaõpilane 2010-07-28 11:31:45 |
Küsimus selline: kas keegi teeb või oskab soovitada gluteeni/kaseiinitalumatutele sügavkülmutatud magustoite, mis asendaksid jäätist? Näieks midagi riisipiimaga? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-28 11:36:13 |
Villi:
Aga tee parem sorbetti? Saad võtta ju just sellise marjapüree, mis meeldib.
See mango-kookospiimajäätis on gluteeni- ja kaseiini- ja laktoosivaba ja oli väga mõnus.
Küsimus selline: kas keegi teeb või oskab soovitada gluteeni/kaseiinitalumatutele sügavkülmutatud magustoite, mis asendaksid jäätist? Näieks midagi riisipiimaga? |
|
Villi Kokaõpilane 2010-07-28 15:02:57 |
Jäätisemasina ost jäi kevadel katki, kui selgus et meie "hüpikul" tuleb piim toidumenüüst välja jätta. Huvitav, kas saab ka ilma jäätisemasinata? Mitme tunni jooksul iga poole tunni tagant mikserdades ning siis veel mitmeks tunniks sügavkülma seisma, nii see vist käis? Vaatasin sorbette, eriti ahvatlev tundus tikrisorbett, aga sama asi, et jäätisemasinaga. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |