Gluteenivaba ja kaseiinivaba dieet

Zapxpxau
Abikokk
2008-09-22 18:06:27
Nii mõtlesin pisut täna ja meelde tuli veel üks gluteenivaba teravili - amarant. Ise olen ökopoest ostnud amarantist tehtud hommikusöögihelbeid, täitsa nagu Kellogs corn flakes. Ja amarantist tehakse ka saia ja muid küpsetisi. Ehk müüakse Eestis ka amarantijahu? Aga riisijahu sobiks? (kas amarant - amarandi või amarant - amaranti? anyone? keeleveeb ei tea) Aga üldiselt, millistest retseptidest rohkem puudus on? Hommikusöök, magustoidud, küpsetised, maiustused..? Oleks lihtsam soovitada. PS. Eestis kasvatab amaranti Orapera talu, Mikitamäe vallas, Põlvamaal

Zap*

Zoozi
Abikokk
2008-09-23 07:33:11
Suured tänud abi eest. Puudust tunneme leibadest-saiadest ja ka maiustustest.

Zoozi tegemised

Ussicke
Abikokk
2008-09-23 10:26:29
Zoozi:
Või asemel kasutame kas kookosrasva või siis Sunnuntai piimavaba margariini.
Kookosrasva leidsin (muretaignast küll välja ei peili, et millegi "erilisega" tehtud on, eile katsetasin sõstrakoogiga) - aga milline see piimavaba margariin on?
Zoozi
Abikokk
2008-09-23 11:21:28
Ussicke:
Zoozi:
Või asemel kasutame kas kookosrasva või siis Sunnuntai piimavaba margariini.
Kookosrasva leidsin (muretaignast küll välja ei peili, et millegi "erilisega" tehtud on, eile katsetasin sõstrakoogiga) - aga milline see piimavaba margariin on?
Olen siiani saanud ainult Stockmannist, Sunnuntai 500g pakk hõbedases paberis, kirjas on, et laktoosita, piimata ja kolesteroolita. Hinda täpselt ei mäleta, kuna asju, mis vaja, ostan olenemata hinnast, aga kui ei eksi siis miskit 36.-

Zoozi tegemised

Ussicke
Abikokk
2008-09-23 11:22:20
Tänud - lähen millalgi hiilima :) Kuidas see imeasi maitselt ja konsistentsilt on?
Zoozi
Abikokk
2008-09-23 11:26:09
:) maitsesin just. Maitseb nagu margariin, välja näeb ka nagu margariin. Arvan, et kui mul hädasti vaja oleks, paneksin leivale ka. Poiss mul õnneks/õnnetuseks võileibu ei söö.

Zoozi tegemised

Ussicke
Abikokk
2008-09-23 11:30:09
Selge - siis vaja majja muretseda. Leiaks nüüd hapukoorele ka mingi piimavaba aseaine, oleks täitsa võimalik elada ilma 180-kraadist pööret tegemata ja sellest tingitud stressita.
Zoozi
Abikokk
2008-09-23 11:52:21
Ussicke:
Selge - siis vaja majja muretseda. Leiaks nüüd hapukoorele ka mingi piimavaba aseaine, oleks täitsa võimalik elada ilma 180-kraadist pööret tegemata ja sellest tingitud stressita.
Kas sa mõtled piimavaba all kaseiinivaba või lihtsalt laktoosivaba?

Zoozi tegemised

Ussicke
Abikokk
2008-09-23 12:01:03
Piimavaba. Ilma piimata, piimatoodeteta, piimapulbrita. Taimed ja liha võivad jääda :) Aa, kanaliha saadan kah pikalt, vähemalt kombinaadikanaliha.
Zoozi
Abikokk
2008-09-23 12:06:19
Ussicke:
Piimavaba. Ilma piimata, piimatoodeteta, piimapulbrita. Taimed ja liha võivad jääda :) Aa, kanaliha saadan kah pikalt, vähemalt kombinaadikanaliha.
Selge. Püüan uurida seda asja. Mul endal poiss ei söö seda, siis pole põhjust olnud asendada. Aga nö kohupiimakreemiretsept ilma piimata on mul kuskil olemas küll. Et kui soovi on siis võin üles otsida.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>