Või, isetehtud

Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2009-04-16 15:57:32
Zapxpxau:
Jah, maitse on parem kui tavalisel poevõil, aga Normandia või on siiski veel parem... kreemjam. Siit ka küsimus, kas tõeliselt kreemist võid saab ainult hapukoort või cr?me fra?che kasutades?
Täieliku võhikuna võitegemises usun, et suurimat rolli või maitses mängib siiski selle piima maitse, millest koor/hapukoor saadud on.
Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2009-04-16 18:00:43
Väga suurt rolli mängib see, kas teha võid rõõsast või hapukoorest, kus bakterite elutegevuse tagajärjel on tekkinud maitseühendeid lisaks :) Ehk kumba eelistada, on ilmselt maitse asi. Eelneval töötlusel on ka kindlasti maitsele-struktuurile mingi roll (pastöriseerimisel-homogeniseerimisel).

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mutski
Postitusi: 23
Kokaõpilane
2010-05-10 23:38:29
Mina maal kasvanud ja olen ka võid ise teinud. Piima pealt riibuti (meil nii Võrumaal öeldi) koorekiht ära.Meie tavalise käsivispliga vispeldasime lihtsalt.Mingi aeg sai piima viimise eest vahetuskaubaks võid ja juustu siis jäi asi soiku. Isegi hapukoort sai tehtud mingi masinaga aga no see meile lastele eriti ei maitsenud. Liig rammus ja iseloomuliku maitsega.
Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2010-05-11 12:06:10
Thredahlia:
Väga suurt rolli mängib see, kas teha võid rõõsast või hapukoorest, kus bakterite elutegevuse tagajärjel on tekkinud maitseühendeid lisaks :)
kas hapukoorevõid saaks ka kodus teha?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-05-11 12:31:12
Tziiki:
Thredahlia:
Väga suurt rolli mängib see, kas teha võid rõõsast või hapukoorest, kus bakterite elutegevuse tagajärjel on tekkinud maitseühendeid lisaks :)
kas hapukoorevõid saaks ka kodus teha?
Melissa on teinud hapukoorevõid - liiter vahukoort, 3-4 sl hapukoort, meresoolahelbeid. Sega vahukoor ja hapukoor ning lase soojas seista 12-18 tundi. Siis jahuta 15 C kraadini ja loksuta/vahusta võiks. Alguses tugevamini, siis tasemini. Tekkiv vedelik kurna ära.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2010-05-11 13:39:18
Pille:
Tziiki:
Thredahlia:
Väga suurt rolli mängib see, kas teha võid rõõsast või hapukoorest, kus bakterite elutegevuse tagajärjel on tekkinud maitseühendeid lisaks :)
kas hapukoorevõid saaks ka kodus teha?
Melissa on teinud hapukoorevõid - liiter vahukoort, 3-4 sl hapukoort, meresoolahelbeid. Sega vahukoor ja hapukoor ning lase soojas seista 12-18 tundi. Siis jahuta 15 C kraadini ja loksuta/vahusta võiks. Alguses tugevamini, siis tasemini. Tekkiv vedelik kurna ära.
aitäh, koju saan, siis proovin kindlasti ära :) oih ja nüüd ma häbenen...see õpetus oli ju siinsamas olemas...tuleb ikka enne teemat lugeda kui plätrama hakata :D

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pozataja
Postitusi: 166
Abikokk
2010-05-11 22:39:54
ma siin proovisin ka 35% rõõsast koorest võid teha ja ytleme nii et kui muidu söön võid vahest harva singi või tomativiilu alla siis täna tegin võida ja sõin selle yksinda kohe kõik ära. väga maitsev tuli. kasutasin kuivtilli, kuivbasiilikut ja peensoola. 8 võisaia sain 200ml koorest.

Pozataja

<< 1 | 2 | 3 >