SOSO JUURES, Posti 6a, Viljandi

Pulavik
Abikokk
2008-09-08 17:08:29
Sattusin vanematega Viljandisse laupäeval ja kuna nad olid kuskilt lugenud- kuulnud kiidusõnu antud söögikoha kohta, siis pidime külastama ja ise ära proovima, millest jutt käib. Tegemist on armeenia köögi esindajaga, Soso on ise omanik ja oli tol päeval ka leti taga. Väga sümpaatne mees! Me menüüd uurides keerasime ennast ikka üles, tahtsime kõike tellima hakata :P aga õnneks ta pani piduri peale- sai enne meid aru, et me tegelikult nii palju süüa ei jaksa ikka kui tahaks.. Oskas väga hästi soovitada nii söögi kui joogi osas, tundis muret, et ega meil uksest selja peale puhu- äärmiselt kena temast. Söökidest proovisime dolmasid, hartšod, ühte lihatäidisega saialist, mille nime ma kahjuks ei mäleta, ema võttis sealiha, meie isaga lambaliha omas mahlas. See lambaliha oli tõeliselt hõrk! Lagunes kahvliga võttes, näris ennast ise suus ära ja neelatas ennast ise alla ka, põhimõtteliselt. Ja millised maitsed! Kõik oli väga puhas, naturaalne ja väga hästi tehtud, lihal oli ikka liha maitse. Sõime ja imestasime, kui hästi on võimalik süüa teha. Koht ise on väljast üsna suvaline putka, seest üsna tüüpiline sellist tüüpi kohtadele- aga see polnud üldse oluline kokkuvõttes. Meil on kindel plaan tagasi minna, sest paljud asjad jäid proovimata. Igatahes soovitan väga soojalt sinnakanti sattudes läbi astuda ja üks korralik kõhutäis võtta!
Frieda
Abikokk
2008-09-08 20:22:23
Ka mina olin kõnealuses paigas meeldivalt üllatunud. Näide sellest, kuidas sisu ja vorm ei pruugi üldse vastavuses olla. Olin Viljandist läbisõidul ja oli parajalt kiire, Soso Juures jäi ette teise kohana (esimene oli Viljandi kohvik, kus parajasti veeavarii vms hädaolukord). Koht nägi tõesti välja üsna putka moodi, nii et midagi erilist sealt loota küll ei julgenud. Aga võta näpust - üllatavalt mõnus. Kui jälle Viljandisse asja, siis asun kindlasti läbi, et sealsele köögile pikemat ja põhjalikumat tähelepanu osutada.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Nipitiri
Abikokk
2008-09-08 22:47:42
Vahepeal sattusin sagedamini Viljandisse ja mingil perioodil süin väga tihti just Soso juures. Eriti julgen soovitada tema dolmasid, need on "nagu päris" - minu eelistus kuulub just Armeenia tüüpi dolmadele. (Lisandiks küsin ise küll majoneesikastme asemel lihtsalt hapukoort). Ja muhe loba täitsa tasuta pealekauba.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-09-10 11:13:46
Pulavik:
näris ennast ise suus ära ja neelatas ennast ise alla ka
:D :D :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Üllekas
Abikokk
2008-09-13 23:41:07
Olen ka seal söömas käinud. Meie puhul on alati omanik toiduvaliku meie eest ära teinud. Meie alles arutame, et mida võtta, kui tema juba ohjad enda kätte haarab ja kõik paika paneb. Seni pole tema valikuid kahetsema pidanud :) Täitsa tore söögikoht!
Katja
Abikokk
2008-09-17 12:12:06
soso on muhedik :) suvel meelitab kliente kohale šašlõki lõhn, mis tema taga-aiast linna peatänavale levib :) mõne aja eest pakkus ta üliõpilastele ülisoodsat lõunapaketti praest ja magustoidust, siis käisin seal üle päeva söömas... nüüd astun vahest läbi, kui linna saan :) (üksvahe käisin seal juba seetõttu söömas, et neil kõige maitsvam - meie talu kartul taldrikul oli ;))

http://koogel-moogel.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-07-26 15:27:37
Mina käin iga folgi ajal seal söömas ja kahetsen, et muidu nii harva Viljandi kanti sattumist ette tuleb. Tavaliselt olen lambalihašašlõkki võtnud, aga seekord proovisin hamov hvotovit lambalihast ja see oli ka väga bro. Soovitada võib seda küll vaid teravama maitse eelistajatele, üsna krehvtine. Ja mulle väga meeldib nende mahla- või kohvikokteil - lihtsalt ports jäätist mahla või kohvi peal hulpimas, mitte läbi segatud nagu mujal tavaks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Trlp
Abikokk
2009-09-19 19:08:59
Soso juures - teistmoodi kogemused. Astusime täna Viljandist läbi sõites Soso juurest läbi - mulle olid Nami-Nami foorumist positiivsed kommentaarid meelde jäänud. Nüüd võib kindlalt öelda, et tagasi ei lähe ja sõbrale ei soovita. Kanašašlõkki nime all serveeriti meile supermarketi grillkana maitsega kintsusid, mida oli ilmselt paar tundi pliidiserval soojas hoitud. Õigupoolest oleks pidanud tagasi saatma, aga vahetevahel oled lihtsalt liiga väsinud, et puid ja maid jagama hakata. Lammas omas mahlas jõudis lauda veerandtunni jagu hiljem ja oli selline...suvaline. Mitte ühtegi emotsiooni - aga see võib tulla ka tekkida jõudnud tõredusest kanašašlõki suhtes. Kummaline igatahes kogu see kogemus. Tallinnas on meie šašklõkiurkaks gruusia kööki pakkuv Argo baar, mis on minu totaalne lemmik ja Soso sellele lähedale ei saa. Hea, Argo ongi kodule lähemal.
Ullike
Abikokk
2009-09-20 13:44:15
Trlp:
Soso juures - teistmoodi kogemused. Astusime täna Viljandist läbi sõites Soso juurest läbi - mulle olid Nami-Nami foorumist positiivsed kommentaarid meelde jäänud. Nüüd võib kindlalt öelda, et tagasi ei lähe ja sõbrale ei soovita. Kanašašlõkki nime all serveeriti meile supermarketi grillkana maitsega kintsusid, mida oli ilmselt paar tundi pliidiserval soojas hoitud. Õigupoolest oleks pidanud tagasi saatma, aga vahetevahel oled lihtsalt liiga väsinud, et puid ja maid jagama hakata. Lammas omas mahlas jõudis lauda veerandtunni jagu hiljem ja oli selline...suvaline. Mitte ühtegi emotsiooni - aga see võib tulla ka tekkida jõudnud tõredusest kanašašlõki suhtes. Kummaline igatahes kogu see kogemus. Tallinnas on meie šašklõkiurkaks gruusia kööki pakkuv Argo baar, mis on minu totaalne lemmik ja Soso sellele lähedale ei saa. Hea, Argo ongi kodule lähemal.
Minu isiklik veendumus sai sinu kogemusest uut jõudu juurde :) Nimelt: kaukaaslaste söögikohas ei tohi tellida linnulisi - nad ei saa nendega hakkama. Lammas on nende põhileib ja ka seaga on ok. Aga vot kanad/kalkunid ei lähe neil kuidagi (või nad ei pea neid tähtsaks) =D

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Elve
Kokaõpilane
2011-03-13 13:10:50
Meie oleme seal alati positiivse elamuse osaliseks saanud. Teenindav mees leti taga (omanik?) on alati väga muhe ja sõbralik olnud. Oleme söönud seal täidetud baklažaani, šnitslit, mingit aedviljarooga ja kindlasti veel midagi, aga kõik ei meenu kohe. Söögid on olnud maitsvad ja rasvased :) Seal olen saanud parimaid friikartuleid - kohapeal tehtud, suured ja ausad.