Sasha Abikokk 2010-01-20 10:22:27 |
Netcat:
Ema ostis mul kaks mangot, aga toorevõitu - need vist järelvalmivad toas edukalt? Päris head Iisraeli päritolu mangod praegu Rimis. Mitte midagi super-erilist, aga üsna söödavad. |
|
Netcat Abikokk 2010-01-20 11:11:47 |
Mitte eriti edukalt minu seniste kogemuste kohaselt. Parem on oodata, kuni nad poes pehmeks lähevad :) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zoozi Abikokk 2010-01-20 14:15:46 |
Mina tean,et mango ei pidavat seistes järelvalmima(lugesin kuskilt). | |
Tziiki Abikokk 2010-01-20 14:35:48 |
Zoozi:
minul on küll "õnnestunud" mangot kodus "küpsetada"...kunagi ostsin, jäi seisma ja kui ära hakkasin viskama, et pehmeks läinud, siis maitses hoopis üllatavalt hästi :)
aga üldse ei mäleta kus ja kui kaua see mul seisis kodus... Mina tean,et mango ei pidavat seistes järelvalmima(lugesin kuskilt). As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Zoozi Abikokk 2010-01-20 14:52:00 |
Tziiki:
Seda, et mango ei järelküpse lugesin ilmselt mingist toiduajakirjast.
Nüüd aga loen Maailma toiduainete entsüklopeediast järgmist:
Mango säilib suhteliselt hästi. Valmimata vilja võib jätta toatemperatuurile küpsema; veel roheline vili küpseb nädalaga või ka kiiremini, kui seda paberkotis hoida. Mangod maitsevad kõige paremini täisküpsena. Küpset mangot võib hoida külmikus 1-2 nädalat. Valmimata viljad ei küpse temperatuuril alla 13 kraadi. Mangot võib külmutada, siirupis keeta või püreestada; soovi korral võib lisada laimi- või sidrunimahla.
Nüüd siis tean ise ka. Olen tihti sp jätnud mangod ostmata, et toored :D
Zoozi:
minul on küll "õnnestunud" mangot kodus "küpsetada"...kunagi ostsin, jäi seisma ja kui ära hakkasin viskama, et pehmeks läinud, siis maitses hoopis üllatavalt hästi :)
aga üldse ei mäleta kus ja kui kaua see mul seisis kodus...Mina tean,et mango ei pidavat seistes järelvalmima(lugesin kuskilt). |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-20 15:02:23 |
Kopeerin selle mangojutu mangoteemasse ka. | |
Liiseli Abikokk 2010-01-24 01:28:42 |
Maximas müüdav Ukraina päritolu kõrvitsa-õuna nektar (mahlasisaldus 50%) - peaaegu sama hea kui nõuka-aegne kõrvitsapüree :) | |
Eva Abikokk 2010-01-24 10:33:28 |
Soovitan Rocca al Mare keskuses avatud uut läti poodi "Parem kui saldejums", kus müüakse läti leiba, juustu, jogurtit, piima, lehmakomme, mahla, küpsiseid jms. Uut kaupa tuleb päris tihti, olen isegi kord nädalas külastades alati meeldivate üllatuste otsa sattunud. Hinnad taskukohased ja kaup selline, millist supermarketites meil ei kohta. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-24 10:34:39 |
Eva:
Aitäh soovitamast! Me läheme täna iluuisutamise galale Saku Suurhalli. Kui vähegi võimalik, siis põikame saldejumsi-poest ka läbi!
Soovitan Rocca al Mare keskuses avatud uut läti poodi "Parem kui saldejums", kus müüakse läti leiba, juustu, jogurtit, piima, lehmakomme, mahla, küpsiseid jms. Uut kaupa tuleb päris tihti, olen isegi kord nädalas külastades alati meeldivate üllatuste otsa sattunud. Hinnad taskukohased ja kaup selline, millist supermarketites meil ei kohta. |
|
Tiina Abikokk 2010-01-24 13:55:08 |
Pille:
See on tore pood! Ostsin ehtsa vaarikamahlaga tehtud marmelaadi ja küpsist ja lapsele jäätist. Viimane kommenteeris, et miks ometi NII HEAD jäätist igal pool ei müüda :)
Veel on seal väga ilusat käsitööd müügil. Eva:
Aitäh soovitamast! Me läheme täna iluuisutamise galale Saku Suurhalli. Kui vähegi võimalik, siis põikame saldejumsi-poest ka läbi!Soovitan Rocca al Mare keskuses avatud uut läti poodi "Parem kui saldejums", kus müüakse läti leiba, juustu, jogurtit, piima, lehmakomme, mahla, küpsiseid jms. Uut kaupa tuleb päris tihti, olen isegi kord nädalas külastades alati meeldivate üllatuste otsa sattunud. Hinnad taskukohased ja kaup selline, millist supermarketites meil ei kohta. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 > >> |