Kirjastus VARRAK koka- ja toiduteemalised raamatud

Kirsike
Postitusi: 1359
Abikokk
2010-10-29 22:11:57
Ma ka täna just sirvisin seda poes :) Inglisekeelset olen ikka aeg-ajalt sõbranna juures lapata saanud ja ikka endale muretseda igatsenud :) Aga et Marju tõlkija, siis peaks ikka panustama nami-namikate töösse ja eestikeelse ostma :) Või äkki oskan suurema tiritamme teha :D :D :D

Lindude toitmine

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-11-12 12:15:10
Antony Bourdain: AVAMEELSELT KÖÖGIST ehk seiklused kulinaarses allmaailmas Inglise keelest tõlkinud Juhan Habicht 318 lk, kõva köide, teine trükk Anthony Bourdain on mitmes mõttes haruldane kokk. Ta töötas ennast nõudepesijast New Yorgi trendika restorani peakokaks ja kirjutas sellest siis raamatu “Avameelselt köögist”. Raamat sai suurepärase vastuvõtu osaliseks, sellest vaimustusid nii lugejad kui ka kriitikud. Pärast seda on ta kirjutanud veel mitu raamatut ning juhtinud kokasaateid Travel Channelis ja Food Networkis. "Avameelselt köögist“ räägib sellest, kuidas algas ja kulges Bourdaini kokakarjäär. Kuulsusest ja glamuurist oli asi kaugel, kui ta nõudepesijana viletsavõitu kalarestoranis tööd sai. Et ta oli aga lapsest saadik kokaks saada tahtnud, siis õppis ta ahnelt ja väsimatult ning kohanes selle kummalisevõitu maailmaga, mis tema ees avanes. Tema köögilugudes leidub provintsirestoranide värvikaid tegelasi, New Yorgi peenemate söögikohtade töötajaid ja kliente, narkoärimehi ja reisidel kogutud muljeid Jaapanist ja Pariisist. "Avameelselt köögist" eestikeelne esmatrükk ilmus Varrakus 2005. aastal, Bourdaini teine raamat "Koka rännakud" aga 2003. aastal. Loe lähemalt & osta soodsamalt. NB! Nami-Namikate jaoks on 2 koopiat ootel :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-12-07 11:02:52
PITSA Inglise keelest tõlkinud Piret Raudsepp 128 lk, raamat karbis Üle viiekümne lihtsa, maitsva ja taskukohase retsepti nii õhukese kui ka paksu, samuti täistera- ja gluteenivabast jahust pitsapõhja jaoks. Pitsa valmistamine on üllatavalt lihtne ja ka loominguline. Taina segamine ja sõtkumine võtab mõne minuti, seejärel saad selle tunniks või kaheks kerkima panna ja tegeleda teiste toimingutega. Ka enamik pitsakatetest valmib kiiresti ja lihtsalt ning peamised koostisosad – jahu, sool, pärm, tomatid ja värskelt riivitud juust – on kõikjal toidupoodides saadaval. Lisaks ahvatlevatele retseptidele ja iga retsepti kaunistavale suurele fotole on see raamat eriline ka vormilt – sama ümmargune nagu pitsa ise, on see suurepärane kingitus külla kaasa võtta. Ilmunud novembris 2010 Loe lähemalt ja osta soodsamalt NB! Nami-Namikate jaoks on 2 koopiat ootel :) Jälgige reklaami :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-04-05 09:36:08
Aive Luigela uus raamat "Tervise kokaraamat" Armastatud autori ja tervisliku toitumise eeskõneleja Aive Luigela kuues raamat sündis ideest pakkuda enam levinud tervisehädade ja haiguste leevendamiseks sobivaid retsepte ning toitumissoovitusi. Raamatus käsitletakse nii immuunsüsteemi tugevdamist, toiduallergia ohjamist, südamele, neerudele ja teistele organitele meelepäraseid toite, ning ka lihtsalt nõuandeid ja nippe, kuidas organismi puhtana hoida ja turgutada. Autor tõdeb, et me oleme saanud küll teadlikumaks värvilistes pakendites sisalduvate lisaainete osas, küll aga on meie igapäevased toitumisharjumused endiselt kaubanduse poolt liialt mõjutatavad. Mürkide ja jääkainete kogunemine kehas tekitab viletsa enesetunde ja väsimuse. Paljudel on probleeme seedimisega, oleme allergilised ja immuunsüsteem ei suuda meid kaitsta ei lihtsamate ega tõsisemate tervisehäirete eest. Selle raamatu retseptides on lähtutud tasakaalustatud toitumise põhimõtetest, tervendavaid toiduaineid on siin kombineeritud värsketes ja nauditavates kombinatsioonides. Ja need sobivad igas eas inimestele, ka lastele. Mõistlikku isu ja tugevat tervist! Loe lähemalt Varraku veebilehelt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-04-05 22:26:23
[b]RETK TAIMEDE MAAILMA Urmas Laansoo[/b] Kujundanud Päivi Palts ja Janika Vesberg 176 lk, kõva köide Tuntud botaaniku, Tallinna Botaanikaaia teaduri Urmas Laansoo rikkalikult fotodega illustreeritud raamat on loogiline jätk 2009. aasta kevadel ilmunud „Taimeraamatule“. Taas võib lugeja osaleda rohkelt üllatusi pakkuval jalutuskäigul taimede mitmekesises imepärases maailmas, teejuhiks ja jutuvestjaks oma ala tõeline entusiast ja suurepärane asjatundja. Ka see raamat pakub kasulikke nõuandeid ja näpunäiteid erinevate taimede kasvatamiseks nii koduaias kui ka tubastes tingimustes. Eriti põnev on raamatu kolmas osa, kus autor tutvustab lähemalt paarikümmet meile eksootilist taime, kelle seas on näiteks söödav lõhnasaba, merikobarik, lõhnav utekakar, sile malpiigia, transvaali õhupallipuu, lambiharjapuud. Kõik liigid on varustatud ladinakeelsete nimetustega, antakse lühiülevaade taime päritolust, väljanägemisest ja liigi iseärasustest, samuti taime kasutamisest minevikus ja tänapäeval. Ilmunud veebruaris 2011. Loe lähemalt Varraku veebilehelt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-04-06 18:52:42
[b]KEVADPÜHADE PIDUROAD Maire Suitsu[/b] Kujundanud Janika Vesberg 240 lk, kõva köide Paljude hinnatud kokaraamatute autori Maire Suitsu uus raamat püüab taaselustada meie (vana)vanaemade tava tähistada kevadpühade ajal pidulauda istudes niihästi kevade saabumist kui ka ülestõusmispühi. Et rahvusliku algupäraga päevakohaseid piduroogi meil peaaegu pole, pakub raamat eestlase maitsele sobivaid retsepte traditsioonilisest lihavõttemenüüst, aga ka nende tänapäevaseid variatsioone. Lisaks munadele ja kohupiimale on kasutatud ka liha, kana, kala ja köögivilja. Suur valik suupisteid ja salateid, kergeid suppe, hõrgutavaid praade koos lisanditega, atraktiivseid järelroogi, torte ja küpsetisi lubavad korraldada suurepärase kevadise pidusöögi. Raamat on rikkalikult fotodega illustreeritud. Ilmunud märtsis 2011. Loe lähemalt Varraku veebilehelt. (PS Kirjastaja eraldas 3 koopiat ka nami-namikatele :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-04-07 15:42:27
[b]KOKA RÄNNAKUD. TÄIUSLIKU EINE OTSINGUL Anthony Bourdain[/b] Inglise keelest tõlkinud Juhan Habicht, kujundanud Mari Kaljuste 304 lk, kõva köide Anthony Bourdain on mitmes mõttes haruldane kokk. Ta töötas ennast nõudepesijast New Yorgi moeka restorani peakokaks ja kirjutas siis sellest raamatu “Avameelselt köögist”. Raamatut kiideti taevani ja see meeldis nii lugejatele kui ka kriitikutele. Pärast seda on ta kirjutanud kaks satiirilist põnevusromaani ja ühe ajaloolise romaani. Tema suur armastus on siiski kulinaaria ning seda tõestab ta ka käesoleva raamatuga, kus ta kirjeldab ideaalse roa otsinguid terves maailmas. Ta alustab Saigonist, kus ta sööb kobra südant, õhtustab Venemaal koos gängsteritega, osaleb pidusöögil Portugalis ja kirjutab sellest kõigest huumori ja suure asjatundlikkusega. „Koka rännakud“ ilmus esimest korda 2003. aastal. “Mõni inimene oskab süüa teha, mõni inimene oskab kirjutada, See õnnelik kaabakas Anthony Bourdain oskab mõlemat hiilgavalt ... ... see raamat hoiab sind kohutavamas lummuses kui Stephen Kingi õudukad.” Sunday Times Ilmunud jaanuaris 2011. Loe lähemalt Varraku veebilehelt. (PS Kirjastaja eraldas 2 koopiat ka nami-namikatele :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-08-01 11:54:19
[b]PRANTSLANNAD EI LÄHE PAKSUKS. KOKARAAMAT Mireille Guiliano[/b] Inglise keelest tõlkinud Lii Tõnismann 330 lk, kõva köide Mireille Guiliano ülemaailmselt tähelepanu äratanud tujutõstev mittedieediraamat „Prantslannad ei lähe paksuks“ andis nõu, kuidas toidust rõõmu tunda ja samas saledaks jääda. Käesolevas kokaraamatus pakub autor miljonitele austajatele retsepte, mis moodustavad tema elufilosoofia alusmüüri – lihtsalt valmivaid toite, mis panustavad värsketele hooajakaupadele, panevad suu vett jooksma ja pakuvad tõelist rahuldust. Mireille’ kolme lemmikajaviite – hommiku-, lõuna- ja õhtusöögi – ümber kogutud retseptides tulevad esile puhtad maitsed, tasakaalustatud koostisained ja lihtne valmistusviis. Mõnuga söömine on samavõrd tähtis nagu tervislik toitumine – sestap ei jäta Mireille unarusse ka desserti ega šokolaadi (iga prantslanna toidusedeli esmatähtsaid komponente) ning annab nõu, kuidas külalisi vastu võtta, menüüd koostada ja veini valida. Ja taas kord on tal varuks talje kahandamise nippe (sealhulgas salajane perekondlik retsept, armastatud tante Berthe’i hõrgutav hommikusöök, mis paneb kilod pingutuseta sulama). „Prantslannad ei lähe paksuks. Kokaraamat“ on täis lugusid Mireille’ lapsepõlvest Prantsusmaal ning elust Pariisis, Provence’is ja New Yorgis, mitmetest reisidest ning nii töistest kui ka kodustest õhtusöökidest, see on kaunis ja praktiline raamat, mis annab nõu, kuidas mõnusalt elada ja fantastiliselt hästi süüa ning kogeda võimalikult palju rõõmu ja võimalikult vähe stressi. Ilmunud juulis 2011. Loe lähemalt Varraku veebilehelt. VAATA KA ARVUSTUSI: Esme Kaasik Postimehes

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-08-24 16:19:18
[b]TOIDUREEGLID Michael Pollan[/b] Inglise keelest tõlkinud Andrus Maran, kujundanud Britt Urbla Keller 168 lk, kõva köide Ameerika kirjaniku ja ajakirjaniku Michael Pollani humoorikas ja eluterve lähenemisviis lääne toiduainetetööstuse vastu on võlunud lugejaid üle kogu maailma. „Toidureeglid“ on jagatud kolme peatükki, mis käsitlevad küsimusi, mida me sööma peaksime ja kuidas me sööma peaksime, ning Pollani terve talupojamõistusega kokku pandud reegleid, kuidas süüa targalt ja ennast kahjustamata. Sest nagu autor tõdeb, sai toitumisteadus alguse siiski vähem kui kakssada aastat tagasi ja on tänapäeval umbes sealmaal, kus kirurgia oli 1650. aastal – väga paljulubav ja huvitav jälgida, kuid kas oleksite valmis tolle aja kirurgiat enda peal proovima? Michael Pollan: „Enamik meist on hakanud lootma üht või teist tüüpi asjatundjatele, kes ja mis kirjutavad ette, kuidas tuleb süüa – arstid ja dieediraamatud, meediaülevaated toitumisteaduse viimastest avastustest, valitsuse nõunikud ja toidupüramiidid, toidupakenditel vohavad väited sisu tervislikkusest. Me võime ekspertide arvamusi mitte arvestada, kuid nende hääled kõlavad meie peas alati, kui valime midagi toidukaardilt või kärutame ringi supermarketi riiulite vahel. Meie pähe on topitud ka hämmastav hulk biokeemiat. Kas pole kummaline, et tänapäeval on igaüks kas või põgusalt tuttav selliste sõnadega nagu antioksüdant, küllastunud rasv, oomega-3-rasvhapped, süsivesikud, polüfenoolid, foolhape, gluteen ja probiootikumid? See on arenenud nii kaugele, et me ei näe enam toiduaineid, vaid eelkõige toitaineid (häid ja halbu), mida need sisaldavad, ja muidugi kaloreid – toidu nähtamatuid omadusi, mis õigesti mõistetuna on eeldatavasti hea toitumise aluseks. Ent vaatamata kogu teaduslikule ja pseudoteaduslikule pagasile, mis me oleme viimastel aastatel oma õlgadele võtnud, ei tea me endiselt, mida peaksime sööma. Kas peaksime rohkem muretsema rasvade või süsivesikute pärast? Ja kuidas jääb siis „heade“ rasvadega? Või „halbade“ süsivesikutega, nagu näiteks kõrge fruktoosisisaldusega maisisiirup? Kui palju peaksime muretsema gluteeni pärast? Mis värk nende kunstlike magustajatega ikka on? Vastab see tõesti tõele, et ühed hommikuhelbed parandavad mu poja tähelepanuvõimet koolis ja teised kaitsevad mind südamerabanduse eest? Mis hetkel muutus kausitäie hommikuhelveste söömine raviprotseduuriks?“ Ilmunud augustis 2011. Loe lähemalt Varraku veebilehelt

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-08-24 16:21:33
[b]KESKMISELT KÜPS. Verine tervitus toidumaailmale ja kõigile, kes toitu valmistavad Anthony Bourdain[/b] Inglise keelest tõlkinud Juhan Habicht, kujundanud Mari Kaljuste 296 lk, kõva köide Veidi rohkem kui kümne aasta eest kirjutas New Yorgi kokk Anthony Bourdain raamatu sellest, kuidas temast sai kokk – ja mis toimub tipprestoranide köögipoolel. Algselt peamiselt kolleegideringile mõeldud, vihane ja sarkastiline „Avameelselt köögist” (eesti keeles Varrakult 2005 ja 2010) sai aga kogu maailmas bestselleriks ning võimaldas teoks teha autori ammuse unistuse: rännata ümber maailma ja maitsta kõike, mida kusagil söödi. Sellest sai juba uus raamat „Koka rännakud”(eesti keeles Varrakult 2003 ja 2011), aga ka telesaadete sari. Nüüd vaatab Anthony Bourdain tagasi neile kümnele aastale. „Keskmiselt küps” räägib sellest, mis on muutunud tema elus, New Yorgi kulinaarias ja koguni inimeste toitumisharjumustes. Avanevad mõned vanad saladused ja saavad tuttavaks uusi maitseelamusi pakkuvad kangelased – aga nagu igas muus valdkonnas, tiirlevad ka kokanduses oma lurjused, keda autor ei häbene paljastada. Ilmunud augustis 2011, loe lähemalt Varraku veebilehelt

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>