Kirjastus VARRAK koka- ja toiduteemalised raamatud

Sussukas
Postitusi: 174
Abikokk
2008-10-31 12:05:38
Pille:
Sussukas:
Hei! Vabandan, et ei jõudnud kohale mainitud kuupäeval. Vaadati mind ja kõhutitat üle ja enam välja ei lastud. Pean nüüd mõtlema, millal uuesti linna tulen, et Carl Gaspari raamatu järgi tulla.
Hetkel on see raamat endiselt Ülikooli valvelauas (aadressi ma Sulle meilisin) ja ootab Sind. Valvelaua tädi küll juba helistas mulle selle nädala alguses ja teatas, et juba kuid vedeleb seal minu jäetud pakk :D See oli nüüd küll väikene liialdus muidugi. Ma võin ta sealt muidugi lihtsalt ära tuua ja Sulle posti panna - saada mulle oma postiaadress meili peale, eksole.
Ole jah, kallis ja saada. Suure kõhuga sinna linna minek minu jaoks päris suur probleem- eriti kõik need tossavad masinad ja tädid-onud. :D

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-11-03 13:48:13
Kolm Varraku kokaraamatut on auhindadeks ka Nami-Nami lugejakampaania november/detsember 2008 raames. Sarah Ainley 450 RETSEPTI KOGU MAAILMAST 512 lk, kõva köide Selles tõeliselt mahukas kokaraamatus on maitsvad ja autentsed road maailma armastatumatest köökidest koos üksikasjalike juhendite ja rohkem kui 1500 suurepärase fotoga. Retseptide hulgas on traditsioonilised lemmikud nagu Hiina Dim Sum, India Tandoori kana ja Prantsuse tuuletaskud; lisaks ahvatlevad avastused, nagu veiseliha baklažaani kastmes Aafrikast, tšillikrabid Indoneesiast, Marrakeši pitsa ja Itaalia šokolaadisai.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Sussukas
Postitusi: 174
Abikokk
2008-11-07 13:19:55
Pille:
SÖÖÄRASÖÖ! http://farm4.static.flickr.com/3164/2816389997_6e074138c7_m.jpg Urmas Lennuk, illustreerinud Anni Mäger
Hei PILLE!!! Saime raamatu kätte! Suur-suur tänu sulle. Lugesin poisile esimese loo ette ka. Leppisime kokku, et üks peatükk päevas- muidu on minul suu vahtus. Poiss nüüd lappab raamatut ja jutustab piltide järgi ise edasi. Hiljem panen ta enda teema alla pildid ka.

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Vandiste
Postitusi: 769
Abikokk
2008-11-07 19:50:03
Mina samuti tänan - pakk (ja see oli tõesti kopsakas pakk ;)) käes. Eks vabal hetkel läheb lugemiseks.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-01-20 14:37:12
Nagu ma avalehel juba teada andsin, siis on kirjastus VARRAK välja andnud kolm uut kokaraamatut, mis peagi tublide nami-namikate* vahel loosimisele lähevad. Siinkohal aga raamatute lühitutvustused koos kaanefotoga. Uudistage siis neid poeriiulitel ka, sest ega kõigil loosiõnne olla ei saa :) * Tublid nami-namikad on need, kes on foorumis aktiivsed, võtavad osa kooskokkamistest ja ühistegevustest (nt see ja see, testivad ja kommenteerivad retsepte ja jagavad fotosid jne) ;) HÕRGUD KODUSED KOOGID Sirpa Talka Soome keelest tõlkinud Maia Kivik 300 lk, kõva köide „Hõrgud kodused koogid" õpetab parimaid kookide ja tortide küpsetamise võtteid alates vormi määrimisest ning lõpetades kaunistamisega. Raamatus on klassikaliste kookide retseptid, nagu Sacheri kook, maasikakook ja pohladega karamellikook, ning ka uusi suurepäraseid maitsekooslusi nagu mustsõstar ja šokolaad või greip ja kardemon. Põhjalike retseptide abil saate küpsetada lõbusaid kooke lastepidudele, unelmate pulmatordi ning ka soolaseid küpsetisi. Raamatu lõpuosas on nõuandeid ja soovitusi kookide juurde sobivatest jookidest.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marit
Postitusi: 310
Abikokk
2009-01-20 15:11:31
Oi ma just eile lehitsesin raamatupoes Hõrgud kodused koogid, nii ahvatlevad olid kõik koogid, mulle meeldis see raamat väga, hea oli seegi et alguses oli informatiivne tekst, kuidas mida teha jne.

Magusad fotod

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-01-24 10:06:25
KESKAJA KÖÖK Hannele Klemettilä Soome keelest tõlkinud Maia Kivik 256 lk, kõva köide Keskajal lõhnasid eksootilised vürtsid, liha särises vardas, usulistel põhjustel söödi palju kala ning head toitu hinnati vääriliselt. Võõruspidu paabulinnu või metsseaga tähendas varakale rahvale oma jõukuse näitamise viisi, vaesed sõid taimetoitu, putru ja leiba. Värske ja sissetehtud kala, tsitrusviljad ja köögivili rändas ühest Euroopa otsast teise. „Keskaja köögis“ on üle 60 algupärastest allikatest kogutud retsepti, mida võib tänapäeval iga kokk oma köögis kasutada. Maitsestatud vein hypocras, vasika-ürdirullid ja roosipuding meelitavad möödunud aegade maailma erutavate maitsete juurde. „Keskaja köök“ pole siiski pelk kokaraamat, see tutvustab mitmekülgselt ajastu toitumiskultuuri, selle tavasid ja toiduga seotud uskumusi. Illustratsioonid kuuesaja aasta tagusest ajast äratavad ellu nii ülem- kui ka alamseisuse köökides valitsenud meeleolu. Raamatu autor Hannele Klemettilä on hiliskeskaja kultuurile spetsialiseerunud ajaloolane ja teatmeteoste koostaja. Kaks kirjastus Varraku raamatut "Keskaja köök" lähevad jagamisele Eva poolt algatatud "Võtame kokaraamatud kasutusse" teemas. Täpsem info siin. Nii et minge ja vaadake oma vanad kokaraamatud üle!!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-02-23 08:08:16
KULDNE ŠOKOLAADIRAAMAT Itaalia keelest tõlkinud Mari Vihuri 704 lk, kõva köide Läbi aegade on maailma eri paigus kutsutud jumalate roaks väga erinevaid toiduaineid – mett, trühvleid, uimastavaid seeni ja veini. Siiski ei vääri ükski neist seda nime sama palju kui šokolaad, vähemalt teadlaste arvates. Šokolaad on otsekui kultusobjekt, mis aastasadade vältel on üha uusi vorme võtnud. Olgu šokolaad kas magus, mõru või teravamaitseline, vedel, pehme või tahke, ikka hellitab ta meie maitsepungi lugematul hulgal viisidel ja alatihti uutes kooslustes. “Kuldne šokolaadiraamat” sisaldab 300 imelist retsepti šokolaadiküpsistest tortideni, trühvlitest plaadikookideni ja jäätistest jookideni. Ebatavalisi kombinatsioone pakub soolaste roogade osa, mis tutvustab, kuidas kasutada šokolaadi pastast, lihast ja mereandidest toitude valmistamisel. Tegin iga raamatu jaoks eraldi postituse, siis kergem foorumi piires konkreetsele raamatule viidata.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-03-16 15:19:34
Aive Luigela: Targalt toitudes terveks 2 240 lk, kõva köide Erinevaid toitumisteooriaid tuleb tänapäeval uksest ja aknast ja pole siis ime, et lõpuks ei tea, keda või mida uskuda. Seepärast ongi nii vajalikud meie oma kodumaised toitumisraamatud, mis toetuvad teadmistele, tervele talupojamõistusele ja pikaajalisele kogemusele. Just selline on ka Aive Luigela poolt kirjutatud raamat. Autor usub, et puhas kodumaine toit on meie tervise ja elujõu allikas. "Targalt toitudes terveks 2" on Aive Luigela väga populaarse raamatu teine osa, kus kirjutatakse nendest igapäevastest toiduainetest, mis esimesse raamatusse ära ei mahtunud. Asjatundjad ütlevad: oska olla terve – söö tervislikult... Aga kuidas siis? Aive Luigela pakub tarkusi ja retsepte oma pikaajalisest kogemuste ja teadmistepagasist. Aive Luigela on Kodutohtri ja Terviselehe kauaaegne kaasautor. Ta on sage külaline raadios ja televisioonis, kui on vaja rääkida toiduainetest, maitse- ja tervisetaimedest. Autor on õppinud toiduvalmistamise tehnoloogiat, bio- ja orgaanilist keemiat ning toitumisfüsioloogiat.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2009-04-11 10:30:41
Kristiine Apollos oli soodsa hinnaga (75EEK) saada Peeter Mayle Provence- väike välimääraja.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>