Kirjastus VARRAK koka- ja toiduteemalised raamatud

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-06-26 17:14:16
Kirjastuselt VARRAK on ilmunud järjekordne tore raamat: Aive Luigela MAITSETAIMED.Terviseks ja aednikule rõõmuks 208 lk, kõva köide Aive Luigela on Kodutohtri ja Terviselehe kauaaegne kaasautor ning raamatute “Targalt toitudes terveks” ja “Ravimtaimla” autor. Ta on sage külaline raadios ja televisioonis, kui on vaja rääkida toiduainetest ning maitse- ja tervisetaimedest. Luigela uus raamat räägib maitsetaimede olemusest, nende rollist inimese elus ja mõjust meie tervisele. Huviline leiab siit palju nõuandeid ja kogemustele tuginevaid soovitusi maitsetaimede kasvatamiseks, põhjalikumalt on kirjutatud 31 maitsetaimest, mille omadused väärivad kindlasti kasutamist. Autor kirjeldab ka oma kogemusi aiapidajana - kuidas neid taimi meie oludes kasvatada, mismoodi hooldada ja tarvitada. Ja lõpuks paotab autor ukse ka oma kööki, et jagada häid läbiproovitud toiduretsepte, kus maitsetaimed on asendamatud ja aukohal. Nagu ikka, siis on Varrak välja pannud ÜHE raamatu aktiivsetele Nami-Nami kasutajatele. Jälgi infot avalehel, kui oled raamatust huvitatud!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-07-07 18:00:31
Maire Suitsu SÄÄSTLIKULT JA SUUPÄRASELT 400 lk, kõva köide Telekokk ja paljude hinnatud kokaraamatute autor Maire Suitsu on oma uue raamatuga võtnud tõestada, et sissetulekute vähenemine ei pea sugugi tähendama üksluist ja vaest toidulauda. Oma väite tõestamiseks käib autor koos lugejaga läbi ühe tavalise kaubanduskeskuse toiduosakonna. Nii mõnestki riiulist soovitab ta säästuajal päris mööda minna. Teiste puhul annab nõu, mida võtta ja mida jätta, mida osta turult või odavpoest. Ning mida teha ise ja muidugi palju odavamalt. Huviline saab õpetust, kuidas teha leiba, saia ja tortiljasid, värsket pastat, ravioole ja pelmeene, hapukapsast ja purgikurki, sülti ja pasteeti, koduvorsti ja lihakonserve, võilillemett ja vürtsikilu, võid ja majoneesi, jäätist, kohupiima ja jogurtit, mitmeid maiustusi ja palju muudki. Ka on raamatu kaante vahel tegijat ootamas ligi tuhat toiduretsepti, milles säästlikkus ei jäta vähemalgi määral varju roa maitsvust või tervislikkust. Nagu ikka, siis on Varrak välja pannud KOLM raamatut aktiivsetele Nami-Nami kasutajatele. Neist kaks lähevad loosimisele Kokkame koos # 18: Puuvilja- ja marjasalatid osalejate vahel.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-09-07 10:27:33
Suur õunaraamat Maire Suitsu 268 lk, kõva köide Õuna passib patta panna ja lauale kanda tuhandel ja ühel moel. Õunaraamatu retseptivaramu algab külmroogadega ning jätkub lõunaroogade, mitmete lisandite, putrude-pannkookide ja argiste küpsetistega. Asjaliku kõhutäite järel tulevad magusad ahvatlused – kümned külmad ja kuumad järelroad, enam kui sada magusat küpsetist ja paarkümmend toredat torti. Tagatipuks maiustused ning erineva kasutusotstarbe ja kangusega joogid. Eripeatükk raamatu lõpus sisaldab niihästi isuäratavaid magusaid kastmeid õunaroogade juurde kui ka õunast endast tehtud magusaid lisandeid ja kaunistusi. Ubinate hoidistamiseks on pakkuda tervelt üksteist erinevat viisi. Lisaks tavapärastele moosidele-kompottidele saab juhatust ka õunte hapendamiseks, siidri ja õunaäädika pruulimiseks, õunakile ja õunavõide tegemiseks. Nii hoidiste kui ka teiste õunaraamatu roogade asjalikud ja selged juhised koos põhireeglite ülekordamisega tagavad õnnestumise igale tegijale.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-09-07 10:28:52
SEENED. TUNNE, KORJA, HOIDU Tea von Bonsdorff, Lasse Kosonen Soome keelest tõlkinud ja Eesti levikuandmetega täiendanud Katrin Jürgens 208 lk, kõva köide Seente hulgas leidub palju söödavaid ja mitmeid maitsvaid, mõned on silmale ilusad, terake on tervislikke, näputäis haruldasi ja vaid väike hulk on mürgiseid liike. Uusi seeneraamatuid ilmub igal sügisel. See on mõistetav, sest teadmisi meie seeneliikide kohta koguneb üha ja ka seenesõprade hulk on kasvamas. Seeneraamatuid on saadaval mitmeteks eesmärkideks, erineva suuruse ja tasemega, nii algajaile kui juba kogenud huvilistele. Enamikus neist kirjeldatakse 50–150 seeneliiki. Käesolevasse raamatusse on mahutatud peaaegu 200 lühikest, sisukat, heade fotode ja kaasaegse infoga liigikirjeldust. Pealkirjale kohaselt on raamat kavandatud seenemetsa kaasa võtmiseks. Vihmast ja pikka sügist kõigile seenehuvilistele!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-10-23 17:15:34
VEINIKURSUS Andrew Jefford Inglise keelest tõlkinud Tiina Kanarbik 176 lk, kõva köide Avastage veini degusteerimise ja veini üle arutlemise naudingud, õpetajaks tunnustatud veiniasjatundja Andrew Jefford. „Veinikursus“ sisaldab kahtkümmet praktikumi, et saaksite õiges järjekorras ja omas tempos õppida veinide päritolu, maitseomaduste ja hindamise kriteeriumeid. Kogu raamatut läbivad kasulikud faktikogud, lihtsad maitsevõrdlused ja inimeste arvamused, mis neid maailma peamiste veinitüüpide juures enim võlub. Raamat on kirjutatud soojalt, targalt ja sügava armastusega veini vastu. Kui olete kursuse lõpetanud, on teil teadmised veini ostmiseks ja kindlustunne oma maitsemuljete jagamiseks. Osta raamat!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-12-04 15:07:47
KODUNE KOKARAAMAT Silvi Kohu 256 lk, kõva köide Pea kakskümmend aastat kokaraamatuid kirjutanud Silvi Kohu uuest teosest leiab üle viiesaja retsepti lihtsate ja koduste söökide valmistamiseks. Siin on nii hommiku-, kui lõunasöökide retsepte, lisaks rikkalik valik pidulikke praade koos lisanditega. Loomulikult ei puudu ka magustoidud ja hõrgud küpsetised. Omaette peatükk on raamatus ka selleks puhuks, kui on oodata külalisi. Omavalmistatud roogadega võib perenaine külalisi meeldivalt üllatada, aga ka tublisti vähendada koduse peo kulusid. Säästlik ja tervislikust konservandivabast toidust hooliv perenaine leiab siit nõu, kuidas koduaia marjad, puuvili ja köögivili maitsvaks talvevaruks muuta. Hoidistele on pühendatud terve peatükk hulga retseptidega mahlade, kompottide, keediste ja marmelaadide tegemiseks, aedvilja hapendamiseks ja marineerimiseks, seenehoidiste ja põnevamaitseliste kastmete, vürtsiäädikate ja maitseõlide valmistamiseks. Osta raamat! Kirjastus VARRAK on välja pannud kaks eksemplari ka Nami-Nami tublidele kasutajatele. Kui oled raamatust huvitatud, siis jälgi avalehele peatselt ilmuvat infot selle kohta, kuidas raamatut saada on võimalik.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-12-04 15:09:21
SUUR KARTULIRAAMAT Maire Suitsu 272 lk, kõva köide Suur kartuliraamat koondab kaante vahele eestlase teiseks leivaks nimetatud kartuli kasutusvõimalusi kogu maailmast. Maaubin tuleb lauale niihästi kooritult kui ka mundris, nii külmalt kui kuumalt. Kartulit saab keeta, ahjus küpsetada, hautada, õlis keeta ehk frittida, grillida ja pannil praadida. Järele proovimist ootavad kartulisalatid ja suupisted, pudrud, kakukesed, pannkoogid-vahvlid, supid ja vormiroad, koorega küpsekartulid ja kartulikoorikud, friikartulid, kartulisaiad ja -koogid. Lisaks veel arvukalt retsepte värske kartuli hiilgeajaks, mitmeid-setmeid külmi ja kuumi lisandeid keedu- ja küpsekartulitele ning kümneid retsepte kartulist põhiroogade lisandiks või kergeks eineks. Osta raamat Kirjastus VARRAK on välja pannud kaks eksemplari ka Nami-Nami tublidele kasutajatele. Kui oled raamatust huvitatud, siis jälgi avalehele peatselt ilmuvat infot selle kohta, kuidas raamatut saada on võimalik.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-12-16 10:26:27
KODUTOIT Kaisa Isotalo ja Raija Kuittinen Soome keelest tõlkinud Maia Kivik 640 lk, kõva köide Soome kõige populaarsema kokaraamatu järgi on valmistatud head ja tervislikku toitu juba üle saja aasta. Iga paari aasta järel ilmub sellest kordustrükk. Raamatus on meeldivalt ühendatud traditsioonid ja tänapäev, põhjamaade ja rahvusvaheline toidukultuur. Käesolev uuendatud trükk sisaldab Kodutoidu truude kasutajate ammuseid lemmikuid, aastatega tuttavaks saanud usaldusväärseid toiduretsepte ja küpsetamisnõuandeid. Algaja toiduvalmistaja saab peale selgete ja üksikasjaliste retseptide olulisi põhiteadmisi toiduainetest, argi- ja pidupäevaroogade kavandamisest, erimenüüdest, küpsetamisest ja hoidistamisest. Mõnusaid hetki köögis! Osta raamat! Kirjastus VARRAK on välja pannud ühe eksemplari ka Nami-Nami tublidele kasutajatele. Kui oled raamatust huvitatud, siis jälgi avalehele peatselt ilmuvat infot selle kohta, kuidas raamatut saada on võimalik.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-05-25 10:18:53
[b]Aive Luigela HOIDISED[/b] 312 lk, kõva köide Aive Luigela uus raamat on kaua oodatud kingitus kõigile, kes armastavad kevadest sügiseni aias askeldada või metsas jalutada ning on samas ka kirglikud hoidistajad. Nende kaante vahele on autor oma tarkused ritta pannud, peategelasteks eestimaised aia- ja metsasaadused. Autor on põhjalikult lahti kirjutanud ühe või teise säilitusviisi eripära, nii et säiliks ka hoidistatava tooraine kõrge toiteväärtus. Ammu tuntud meetodid – hapendamine, sügavkülmutamine, kuivatamine, marineerimine ja vesihoidised on au sees ka täna. Nagu eelnevateski raamatutes, on Aive Luigela retseptid lihtsad ja kodused. Aive Luigela on Kodutohtri ja Terviselehe kauaaegne kaasautor ning mitmete populaarsete raamatute autor. Ta on sage külaline raadios ja televisioonis, kui on vaja rääkida toiduainetest ning maitse- ja tervisetaimedest. Ilmunud aprillis 2010 Osta raamat! NB! 28.10.2010 kuulutati see raamat Tallinna toidumessil FoodFest 2010 aasta parimaks kokaraamatuks!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-09-02 11:45:08
SÖÖ, PALVETA, ARMASTA Elizabeth Gilbert Inglise keelest tõlkinud Anne Kahk 384 lk, kõva köide, teine trükk See raamat on ühtaegu füüsiline teekond, vaimne otsimisretk ja reisimälestus. Autor, kes tundis, et ta elu on tupikusse jõudnud, otsustas minna seda muutma. Itaaliast otsis ja leidis ta naudinguid ja köögimõnusid, Indias õppis mediteerima ning Indoneesias sensuaalsust ja vaimset tervenemist. Lugejal on võimalik rännata koos autoriga ja jälgida, kuidas segaduses, vaimselt ja hingeliselt kurnatud naisest saab noorenenud, enesekindel ja armunud naine. 1. oktoobril jõuab Eesti kinodesse ka raamatu põhjal valminud film, kus peaosa mängib võluv Julia Roberts. Lavastajaks ja stsenaristiks on Ryan Murphy (“nip/tuck”), teistes osades James Franco (“Ööd Rodanthe’is”), Oscari-võitja Javier Bardem (“Vicky Cristina Barcelona”) jpt. Ilmunud augustis 2010 Osta raamat!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>