Kirjastus VARRAK koka- ja toiduteemalised raamatud

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2014-09-02 12:50:09
TAIMSED MAGUSTOIDUD. Lihtsast luksuslikuni Sandra Vungi Kujundanud Päivi Palts Kõva köide, 208 lk Taimetoidu populariseerijana ja retseptide loojana tuntud Sandra Vungi teine retseptikogu on pühendatud magustoitudele. Raamatus on seitsekümmend vahvat retsepti, mille järgi saab valmistada kergeid ja toitvaid, lihtsaid ja luksuslikke, argiseid ja pidupäevaseid maiusroogi. Valik on mitmekesine, ulatudes smuutidest ja pannkookidest küpsiste ja tortideni. Taimne ei tähenda tingimata kalorivaest: autori eesmärk on pakkuda desserte, mis oleksid oma nime väärt. Ükskõik kas oled vegan, ei talu laktoosi ega mune või soovid lihtsalt midagi uut katsetada, sellest raamatust leiad tavapärastele magustoitudele põnevat täiendust. Raamatu retseptides on kasutatud kergesti kättesaadavaid ja magusasõpradele taskukohaseid toiduaineid. Sandra esimene täismahus retseptiraamat „Kodused ja maitsvad taimetoidud. 100% taimne“ (Varrak) ilmus 2012. aastal. Ilmus augustis 2014 NB! 1. novembril loosin kolm eksemplari antud raamatust välja Nami-Nami kõrvitsatoitude teemas! Loe lähemalt SIIT.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2014-10-01 14:40:30
1000 KASTET, SALSAT, SALATIKASTET JA DIPPI Nadia Arumugam Inglise keelest tõlkinud Lii Tõnismann 288 lk, kõva köide Sobiv kaste, huvitava maitsega dipp või hõrk salatikaste suudab igale roale elu sisse puhuda. Sellest tõeliselt mahukast retseptikogumikust leiab tuntud klassikaliste kastmete sadu variatsioone nii soolaste kui ka magusate toitude tarbeks. Lisaks sellele on autori originaalloomingu hulka kuuluvad katsetused, mis on inspireeritud maailma köögist. Lisatud on ka nõuanded, mille kõrvale üht või teist kastet serveerida. Olgu tegu Peruust pärit salsa, Vietnami tšillidipi, Thousand Islandi salatikastme või klassikalise Béarni kastmega, on siia kogutud kõik mis tarvis, et muuta ka igapäevased road vaheldusrikkaks. Ilmunud septembris 2014

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2014-10-01 14:42:23
PALEO DIEET Loren Cordain Inglise keelest tõlkinud Kersten Lehismets 320 lk, kõva köide Paleo toitumise tuntumaid eestkõnelejaid maailmas, Colorado ülikooli emeriitprofessor Loren Cordain usub, et astudes toiduvalikus ajas tagasi, astume hoopis sammu edasi – suudaksime viia kontrolli alla kehakaalu ning parandada tervist ja enesetunnet. Söö liha ja kala, juur- ja puuvilju, loobu teravilja- ja piimatoodetest, nagu tegid meie kauged eellased vanemal kiviajal – ning oled terve kui purikas! Nii lubab paleo dieet, mis on viimasel viiel aastal olnud kindlasti üks tähelepanuväärsemaid dieete maailmas (2013. aastal oli enim guugeldatud dieete). Selle populaarse raamatu eesmärk on lihtne: näidata, et paleo dieet on toitumisviis, mis sobib loomupäraselt kokku meie organismi geneetilise talitlusega. Raamatu esimeses osas selgitatakse, mida meie muistsed eelkäijad sõid ehk siis paleo toitumise põhitõdesid; teises osas käsitletakse kehakaalu langetamist ja haiguste ennetamist ning ravi õige toidumenüü valikul; kolmandas osas on lisaks paleo kui elustiili kirjeldusele ka üle 100 näidisretsepti. Puhas paleo kirjanduse klassika – sobilik nii uudistajale kui ka tulihingelisele järgijale. Loren Cordain defineerib paleo toitumise mängulise kerguse ja teadlase põhjalikkusega. Nüüdisaegne paleo elustiil sai alguse just selle raamatu kaante vahelt. Ardi Ravalepik, raamatu „Paleo toitumine. Hea tervis ja optimaalne kaal läbi päris toidu” autor. Ilmunud septembris 2014

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2014-10-01 14:43:15
VEINIMAAILM. Veinimaitsmise lühikursus David Williams Inglise keelest tõlkinud Toomas Tiivel 192 lk, kõva köide Algajale veinihuvilisele tundub veinimaailm kirju ja keeruline, milles orienteerumine on paras katsumus. Teades aga mõningaid algtõdesid, ei tundugi veini valimine või hindamine enam nii suur alkeemia, kusjuures see pakub ka hulganisti avastamisrõõmu ja põnevaid elamusi. Raamat on jagatud kolmeks osaks: esimeses on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete kaleidoskoobist ning peamistest veini tüüpidest; teises käsitletakse kuulsaid viinamarjasorte ning klassikalisi veinistiile üle maailma; kolmandas antakse nõu, kuidas sobitada veini ja toitu. Kursuse iga osa tugineb sarjale veinimaitsmise õppetundidele ehk mekkimistele. Kui olete kursuse lõpetanud, on teil nii põhiteadmised veini ostmiseks ja kindlustunne oma maitsemuljete jagamiseks. Avastage veini degusteerimise ja veini üle arutlemise naudingud selle ülevaatliku ja asjatundlike nõuannetega pikitud raamatu abil. David Williams on ajalehe Observer veiniajakirjanik, auhinnatud ajakirja The World of Fine Wine asepeatoimetaja ja üks viiest veinisoovituste veebilehekülje www.thewinegang.com liikmest. Ta on kirjutanud veinist ja veiniga seotud teemadel üle 15 aasta. Ilmunud augustis 2014

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2014-11-25 13:31:51
KIRJASTUS VARRAK PRESSITEADE 25. november 2014 Täna ilmub Evelin Ilvese raamat „LEIB. Ilo ja vägi. BREAD. The Beauty & the Might.“ Täna jõuab müügile kirjastuses Varrak ilmunud Evelin Ilvese eesti- ja ingliskeelne leivaraamat „LEIB. Ilo ja vägi. BREAD. The Beauty & the Might.“, kus sees 18 leivaretsepti. Fotograaf Katrina Tangi pildid talletavad Eesti leiva, looduse ja naise mitmekesisust. Iga raamatuost toetab MTÜ-d Saagu Valgus, kes abistab puudust kannatavaid lapsi. Raamatusse on püütud leiva lugu ja nägu, naise ilu ja vägi, looduse mitmekesisus, võimsus ja olemise ilo. Evelin Ilves valis välja 18 leivaretsepti, mida kaunistavad 18 fotot inspireerivate Eesti naistega eripalgelistes Eestimaa paikades. Raamatu autori Evelin Ilvese sõnul on ta 12 aastat järjepanu leiba küpsetanud, selle aja jooksul paljusid erinevaid sorte katsetanud ja eestimaisest jahust ka mitmeid eksootilisi leivatooteid teha proovinud. „Leib on meie toidulaual ju kesksel kohal, seetõttu on tore, kui leivakorv on rikkalik. Tore on oma kogemusi teistega jagada, sest olen nii palju kordi näinud, kui palju rõõmu üks armastusega tehtud leib või sai võib luua. Kimp parimaid retsepte, mida ka lihtne teha, on nüüd lugejate proovida, katsetada, maitsta, hinnata. Jätkugu leiba ja rõõmu,” lisas Evelin Ilves. Kirjastuse Varrak juhataja Priit Maide sõnul on tal hea meel, et raamatupoode rikastab nüüd leivaraamat, mis ei ole pelgalt retseptikogumik, vaid annab edasi leiva kui ühe Eesti sümboli väge ja hinge. „Kaante vahele on saanud vahetu ning siiras lugu leiva olemusest ja tähendusest," nentis Priit Maide. MTÜ Saagu Valgus eestvedaja Siiri Sisask märkis, et Evelin Ilvese otsus raamatu loomise ja ilmumisega toetada just puuduses kannatavaid lapsi, on väga oluline. „Iga toetus, iga hea tahe ning mõte kaasa aidata, kus abi oodatud on, loob meile kõigile parema ühiskonna. See vägi, millest Evelin on seoses oma raamatuga rääkinud ja väärtustanud, teenib head eesmärki ? et lastel oleks Eesti riigis turvalisem elu,“ ütles Siiri Sisask. Iga raamatuost toetab MTÜ-d Saagu Valgus ühe euroga. Raamatu fotode autor Katrina Tang meenutas, et püüdis Eesti leiva, looduse ja naise ilu kõige ilusamal viisil jäädvustada. „Mul on väga suur au olla seotud ettevõtmisega, mis on niivõrd suure positiivse ja emotsionaalse laenguga ning jäädvustab meie oma naised nende kõige ehedamal kujul,“ lisas Katrina Tang. Leivaraamat on visuaalselt kaunis ja oma retseptide tõttu praktiline jõulukink nii eesti kui ka inglise keelt kõnelevale inimesele. Evelin Ilves külastab jõulukuul mitmeid raamatupoode üle Eesti, et jagada autogramme ja avada huvilistele oma raamatu tagamaid. Autogrammitundide ajakava saab vaadata kirjastuse kodulehelt www.varrak.ee . Raamatuid välismaale müüb ja toimetab kohale nii Rahva Raamat kui Apollo. Kirjastus Varrak (www.varrak.ee) on loodud 1991. aastal. Esimesel tegevusaastal ilmus neli brošüüri ja järgmisel aastal 12 pehmeköitelist väljaannet. Järgnenud aastad on möödunud kasvamise tähe all ning alates 2000. aastate keskpaigast ilmub Varrakult juba üle 200 raamatu aastas. Kirjastus üllitab nii ilukirjandust kui ka ajalooraamatuid, teatmeteoseid, aimekirjandust ja lasteraamatuid. Lisainformatsioon: Priit Maide, Kirjastuse Varrak juhataja Tel: +37256461110 E-post: priit@varrak.ee Evelin Ilves „LEIB. Ilo ja vägi. BREAD. The Beauty & the Might“ Fotod/ Photography Katrina Tang Kujundus/ Design Dan Mikkin Tõlge inglise keelde/ Translation Juta Ristsoo 192 lk, kõva köide, eesti- ja ingliskeelne kirjastus Varrak Leivategu on alati eriline. Ühelt poolt seetõttu, et meie armastus ja austus tema vastu on mõõtmatud. Teiselt poolt sellepärast, et pole kuigipalju neid asju, mida me oma kätega suudame maailma parimana teha... Aga just seda ta on – kodus tehtud leib, mis maitseb tegija perele üle kõige. Paljudesse Eesti koduköökidesse on leivategu pühaliku ja armsa hõngu tagasi toonud. Ent leib võib olla eri näo ja sadade maitsetega. Just seetõttu sai sellesse raamatusse valitud need 18, mis teie leivakorvi rikkalikumaks ja sööjad veelgi õnnelikumaks teeks. Kes pole aga veel kordagi ise leiba teha proovinud – üks hea päev alustamiseks võiks olla just täna. Rõõmu, väge, ilo teile! Iga ostetud leivaraamatuga toetad ühe euroga MTÜ-d Saagu Valgus, kes abistab puudust kannatavaid lapsi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2014-12-18 12:19:48
JOOGA KÖÖGIS 1. Retsepte & soovitusi tervemaks eluks Kadi Toompere 272 lk, poolpehme köide "Tore, et sa selle raamatu kätte võtsid! Olen seda pikalt, hoole ja armastusega just sinu jaoks koostanud. Soovin kogu südamest, et saaksid siit mõningaid huvitavaid mõtteid, millega oma igapäevast elu rikastada; väikseid vihjeid, kuidas end kergemalt tunda, positiivses vibratsioonis püsida või oma tervist parandada. Raamat on mõeldud kõigile, kes püüdlevad oma elus suurema harmoonia poole või otsivad lihtsalt uusi põnevaid retsepte, millega oma söögilauda tervislikult rikastada. Jooga köögis on mõtteviis, sisaldades palju enamat, kui need kaks sõna üksikult. [/i] Peale praktiliste soovituste leiad raamatust ka palju retsepte, millest enamikku ei ole sa ilmselt veel kunagi proovinud. Peale minu enda lemmikute on siin retsepte tuntud Eesti joogaõpetajatelt koos tähelepanekute ja mõtteteradega, miks just siia raamatusse pandud retsept on nende jaoks nii tähenduslik. Olen joogat harrastanud üle 14 aasta, kuid alles neli aastat tagasi jõudsin oma otsingutes kundalini jooga juurde ning sealt edasi erinevate rahvusvaheliste õpetajakoolitustele. Viimasest saadud kogemus osutus nii võimsaks, et pöörasin oma elus uue lehekülje, muutes nii oma tööd, toitumist, harjumusi kui ka maailmavaadet. Lisaks avardus mu maailm ka reiki, ajurveda ja tantsujooga suundadel. Soovin, et su kogemused, avastused, katsetused ja meisterdused oleksid inspiratsioonist kantud ning pakuksid naudingut nii kehale, meelele kui ka hingele. [i]- Kadi Toompere"

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2015-02-17 23:58:59
KODUNE IDANDAMINE. Värsked, tervislikud ja maitsvad idandid aasta ringi Rita Galchus Inglise keelest tõlkinud Helen Laansoo 160 lk, pehme köide Paljud on tuttavad kahe kõige tavalisema idandiga: lutserni ja mungoaga. Nii mõnigi võib olla restoranis söönud lutsernivõrseid, millega kaunistatakse salateid, mungoaidandid on aga väga levinud Hiina köögis. Tegelikult on mahekauplustes ja internetipoodides saadaval märksa laiem valik idandamiseks sobilikke seemneid. Autor kirjutas selle raamatu, et õpetada toiduks seemneid idandama ja tutvustada mitmekülgset valikut idandamise abivahenditest. Kodune idandamine on tore retk maitsete ja tekstuuride maailma, seemned on silmale ilusad vaadata ja pakuvad ka imelisi lõhna- ja maitseelamusi. Lisaks sellele täiendavad idandid igapäevast toitu väärtuslike toitainetega mis vähendavad krooniliste haiguste riski ja parandavad soolestiku tervist. Raamatust saab teada, miks on idandamine tervislik ja miks valida endale just see populaarne roheline hobi, mille head tulemused ei sõltu isegi kliimast. Ilmunud veebruaris 2015

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2015-02-18 13:03:46
10 JAHU SOOLASTES JA MAGUSATES KÜPSETISTES Silja Luide 152 lk, kõva köide Raamat on pühendatud soolastes ja magusates küpsetistes laialt levinud koostisainele jahule. Lähemalt käsitletakse täistera nisu-, rukki-, spelta-, kaera-, odra-, kama-, tatra-, riisi-, maisi- ja mandlijahu, millest viimased neli on gluteenivabad. Antakse ülevaade iga jahu omadustest ja väärtuslikest külgedest, samuti jagab autor nippe, kuidas toimida, et ahjust võetu oleks alati parim. Huviline leiab siit hõrkude pirukate, lihtsate maitsvate leibade ja saiade, mahlaste keekside, kreemiste kookide ning suus sulavate muffi nite retsepte. Need on lihtsad ja jõukohased ka neile, kes väga sageli ei küpseta. Pärast üheksat aastat juristina töötamist võttis raamatu autor aasta vabaks, et minna Pariisi, maailma vanimasse kokakooli Le Cordon Bleu. Et sõbrad ja kodused saaksid tema elul silma peal hoida, hakkas Silja pidama blogi „Jagatud rõõm” (siljafoodparis. blogspot.com), mida täna jälgivad tuhanded toidu- ja kokandushuvilised. Sealt said alguse ka autori toidu teemalised kaastööd ajakirjadele ja -lehtedele. Käesolev raamat „10 jahu soolastes ja magusates küpsetistes” on Silja sulest kolmas kokaraamat. Ilmunud detsembris 2014

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2015-05-14 00:17:26
GORDON RAMSAY TERVISETOIDUD Tavahind: 24.15 EUR Inglise keelest tõlkinud Laura Valli ja Kaja Riikoja 256 lk, kõva köide Gordon Ramsay, kolme Michelini tärniga pärjatud Briti tippkokk, kirglik maratonijooksja ja telesaatejuht, ütleb raamatu tutvustuses nii: „Iga kokk võib kinnitada, et meie elustiil on ebatavaline ja ebatervislik – me pistame pidevalt midagi suhu, aga aega trenni tegemiseks napib. Ma ei taha seda stereotüüpi kinnistada. Usun, et väikese lisateadmise ja -pingutusega on igaüks suuteline muutma oma söömisharjumusi ja eluviisi paremuse suunas. Kes mind tunnevad, teavad, et ma pole dieediusku. Küll aga olen ma veendunud, et suudan valmistada ja pakkuda tervislikku toitu, tegemata seejuures järeleandmisi maitses ega märkimisväärseid muudatusi oma toiduvalmistamismeetodites.” Kogumikust leiab Gordon Ramsay ande austaja 125 isuäratavat retsepti. Siin on nii originaalseid ideid igapäevasteks hommiku- ja lõunasöökideks, lastetoitudeks, grill­toitudeks kui ka õhtusöökideks, magustoitudeks ja peotoitudeks. Autori Londonis ja New Yorgis asuvaid restorane on pärjatud ühtekokku 12 Michelini tärniga. Ta on ka tunnustatud telesaatejuht, kelle auhinnatud saatesarjade hulka kuuluvad meilgi tuntud „Köögikubjas” ja „Põrgulikud köögid”. Ilmunud veebruaris 2015

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16229
Nami-Nami peakokk
2015-05-14 00:18:31
TAREQ. Lihtsad lemmikud Tareq Taylor, Kristina Taylor Tavahind: 21.25 EUR Rootsi keelest tõlkinud Kadri Papp 192 lk, kõva köide Rootsi kuulus telekokk ja mitmete armastatud kokaraamatute autor, humoorikas ja võluv Tareq Taylor on sellesse raamatusse kogunud oma kõige südamelähedasemad retseptid, mille juurde ta ikka ja jälle tagasi pöördub. Jutt on hõlpsalt valmistatavast, isuäratava väljanägemisega toidust, mis on inspiratsiooni saanud nii tema enda aias kasvatatud kui ka loodusest korjatud metsikult kasvavatest taimedest. Viimastega katsetamisest on saanud Tareqi suur kirg ja kaubamärk. Raamatus on esindatud traditsioonilised Skandinaavia maitsed, nagu roheline hernesupp ja võis praetud lest, aga ka rahvusvaheliste mõjudega retseptid, näiteks tagliatelle nõgesepesto, röstitud mandlite ja küüslauguga või värsked kevadrullid magushapu dipikastmega. Autori sõnul on need toidud mõeldud kõige lihtsamates tingimustes valmistamiseks, kõik on tehtud tema vanas õueköögis ühe põletiga gaasipliidil – vaja on vaid nuga, lõikelauda, pliiti, potti ja panni, ei mingit luksvarustust ega erimasinaid. Tareq Taylor on 25-aastase staažiga kokk ja armastatud saatejuht. Tema toidud on saanud muu hulgas mõjutusi Prantsuse, Itaalia ja Jaapani köögist, kuid tema suurim kirg kuulub kohalikule Rootsi toidule ja selle edendamisele. Tal on Malmös oma restoran Slottsträdgårds Kafé, kus pakutakse üksnes hooajalist kohalikku toitu. Paljud koostisained on pärit kohviku taga asuvast hiigelsuurest aiast. Alates sellest hooajast näeb saatesarja „Tareq Taylori Põhjamaade kokakunst” ka Eesti Televisioonist. Ilmunud aprillis 2015

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >