Tiina Abikokk 2010-06-06 17:54:55 |
Selle falukorviga meenub veel selline seik, kui olin Eestisse tagasi tulnud ja sõbrannal külas, kes pakkus keeduvorsti. Mina sõin ja kiitsin, et nii head vorsti pole ammu-ammu söönud. Tema vaatas ja muigas, et oli poest kõige odavama vorsti ostnud ja et tegelikult ei maitse see eriti hästi. Aga no falukorviga võrreldes maitseb iga asi hästi :D Samuti tundus Säästumarket väga suure valikuga poena :D Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Seenekas Abikokk 2010-06-06 20:37:09 |
Tiina ja Tziiki postitusi lugedes saan lõpuks aru ühest paar aastat tagasi kursustel räägitud loost. Rootsi lapsevanemad nimelt olla teinud skandaali, kui lasteaia menüüs olevat pitsa olnud. Et miks lastele korralikku toitu ei anta jne. Mina muidugi uurisin juhendajalt, et miks ja kuidas pitsa rämpstoit on ja jäi temagi nõutuks. Aga kui nad seda iga päev kodus söövad ja veel kusagilt külmletist ostetut ja mikros soojendatut, siis on arusaadav, et tahaks lasteaial oma tegemata töö lasta ära teha. Mind küll ei segaks, kui lasteaias/koolis vahel harva pakutaks, kuna meie koduses menüüs pitsa peaaegu puudub. | |
Tziiki Abikokk 2010-06-06 20:57:05 |
Seenekas:
oo...pitsat süüakse siin ikka meeletult...sellest räägib kas või see fakt, et igas linnajaos ei ole suurt ja korralikku toidupoodi, küll aga on oma pitsakoht (mis on ka avatud kauem kui kohalik toidupood). Ju mammad-papad siis leiavad et võiks vähemalt üks koht olla, kus lapsed köögivilja saavad :D Tiina ja Tziiki postitusi lugedes saan lõpuks aru ühest paar aastat tagasi kursustel räägitud loost. Rootsi lapsevanemad nimelt olla teinud skandaali, kui lasteaia menüüs olevat pitsa olnud. Et miks lastele korralikku toitu ei anta jne. Mina muidugi uurisin juhendajalt, et miks ja kuidas pitsa rämpstoit on ja jäi temagi nõutuks. Aga kui nad seda iga päev kodus söövad ja veel kusagilt külmletist ostetut ja mikros soojendatut, siis on arusaadav, et tahaks lasteaial oma tegemata töö lasta ära teha. Mind küll ei segaks, kui lasteaias/koolis vahel harva pakutaks, kuna meie koduses menüüs pitsa peaaegu puudub. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Tiina Abikokk 2010-11-22 20:02:49 |
Tegin üle pika aja avgolemono suppi ja leidsin, et on ikka üks odav ja maitsev toit küll.
Peamine on isekeedetud puljong. Pakk sügavkülmutatud kanakaelu maksab miski 7-10 krooni, sellest saab kaks liitrit puljongit, mis ennast põhimõtteliselt ise valmis keedab. Liitri puljongi kohta üks muna ja pool väikest sidrunit, natuke peterselli ja nuudleid. Sobivad hästi ka kõige odavamad kiirnuudlid. Supi kõrvale saab kanakaelu nakitseda ja kondid saavad koerale :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Redfox Abikokk 2011-08-08 22:57:23 |
igat asja saab odavalt teha kui komponendid kampaaniaga osta ja on mingi varu Lapimaal koonerdasin ikka kõvasti oli kapsaperiood, rasvata piima müüdi mingi suure kanistriga, piimas hautatud kapsas. siis avastasin et kalasupp tuleb odav sest saab korraga palju keeta, nädal aega süüa. supikogust jätkus kaheks potitäieks, sisse kartul, porgand, kapsas ja makaronid (neid ise ei ostnud, aga korterikaaslased olid hädas makaronilaariga, mille sugulased saatsid ja sokutasid neid mulle ka) kartul ei olnud sääl kõige odavam mitte. aga küpsetamisoskus tasus end kuhjaga ära. leiba ei jaksand küll poest osta, sepikust-saiast kuklitest keeksist rääkimata. muna on odav toit ja hoiab hinge sees kuhjaga. aga Viljandis olles oma peenramaa, suvel, pakub odavalt igasugu heina ju. salat, leib, keefir, marjad. ega palju muud seal suvises menüüs mul polnud. muidugi pereinimestel on teine teema hoopis. minul on ainult hull tädi. | |
Silja Abikokk 2012-02-05 15:28:42 |
Odav ja uskumatult maitsev kartuli-hakklihavorm - arvestades komponetide vähesust. Mäletan seda vormi juba lapsest peale- ema ikka aeg-ajalt tegi üleliigsetest keedukartulitest. Vajalik on, et eelmisel päeval oleks olnud toidulaual keedukartul ja nende ülejääk piisav vormi tegemiseks- ehk siis vormi põhja ja peale panekuks. Lisaks veel: 400g seahakkliha 1 suur sibul 2 muna 400ml vett riivitud juustu niipalju kui meeldib soola, piprasegu * laota jämedalt viilutatud (keskmine kartul nt 3-4 viiluna) keedukartulid tihedalt ahjuvormi põhja * kartulite peale laota omakorda hakkliha ühtlaselt kuid väga kinni pole vaja pressida * hakklihale raputa soola ja pipart * lisa hakitud sibulatest kiht ning seejärel uuesti viilutatud keedukartulid * vahusta munad veega, lisa veidi soola (mina loksutan vastavas šeikeris) * vala vee-munasegu vormile ja pista ahju * u. 200 kraadi 1,5h kaane all * tõsta vorm välja ja laota peale riivjuust. Uuesti kaaneta ahju kuni juust on kenasti sulanud ja otsast ka natuke krõbedamaks küpsenud- kuni 30 minutit. Mul tavaliselt ajaliselt kokku 2h ahjus. Maitseb hea värske peedi- või porgandisalatiga ja ketšup või muud tomatikastmelised on täiesti omal kohal. 4 inimimest saavad kenasti kõhu täis. Ja see on nii piisavalt hea vorm, et ei pea ootama kuu lõppu kui raha on vähe- võib juba kuu alguses säästa :) | |
Sakunne Kokaõpilane 2012-08-07 18:58:33 |
Pannkoogid/Kotletid: - 100 ml tatratangu hautada nõrga kuumuses 100 ml veega - maitseks lisa 1 seenepuljongi kuubik - 500+ ml blenderdatud v hakitud köögivilju - kapsas, porgand, kaalikas kartul, sibul, küüslauk - tunde järgi - 100 ml kaerahelbeid - 3 muna - soovi korral kõpsetuspulber v hapupiim+sooda Lase sau(nui)mikseriga hästi peeneks Tekib pannkoogi/kotleti-tainas Prae, soovitavalt oliivõlis ja hauta natuke aega kaane all, et küpseks hästi läbi ---------- Magustoiduks kulinaar-filosoofiline küsimus: - Taust: pannkoogi/kotleti recept. - Protsess: taina teen järjest paksema. - Tulemus: pankkoogid/kotletid muutuvad järjest jämedamaks. - Küsimus: "Millal, millise paksuse juures muutub pankook kotletiks?" Head isu :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > |