Spidur Abikokk 2008-08-25 18:58:43 |
Nõustun täielikult Profa jutuga. Mina uurin ka kassas teiste toidukorve...Mind häirib ntx kui ostetakse kümme väikest totsikut mingit kohupiimadesserti või jogurtit, selle asemel, et osta üks suur pakk. Odavatest toitudest hetkel on mu lemmikud lihata "boršš" ja lihata hapukapsasupp. | |
Juc Abikokk 2008-08-25 20:58:52 |
Kui tütrega kahekesi oleme, siis tatrapuder ja piimasupid (riisi või makaroniga). Kui abikaasa ka on (kes neid eelmisi ei söö), siis on odav söök spagetid oliiviõli, küüslaugu ja tšilliga. See on tõesti kõige lihtsam ja maitsvam odav söök minu meelest! http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Katja Abikokk 2008-08-25 22:53:08 |
mulle hirrrmsasti maitsevad üle keedetud makaronid, mis siis või see krõbedaks praetud ja soolaga maitsestatud... ise-enesest üldse mitte selline roog, mille järele isutada võiks aga lapsepõlvest mälumaitse (mitte mälupilt :D) nendest makaronidest ja köömneteest. üsna sageli tekitan endale neid nostalgiaõhtuid peale sauna :) | |
Dee Abikokk 2008-08-25 23:56:04 |
Üks maitsev, ja suht odav toit on Kapsa-hakklihahautis kartuliga :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-26 14:31:30 |
Tervislik, maitsev ja odav (11.03.2004) Sirje Rekkor kirjutab Maalehes, et "Kes soovib maitsvat ja ka suhteliselt odavat lihatoitu valmistada, võiks meelde tuletada vanu häid rupskiretsepte" ja pakub välja järgmised retseptid: Neerud kastmes Maks kastmes Praetud maks Hautatud süda Suitsutatud seapea hernestega Keedetud keel Suitsutatud seapea kaalikalohkude ja porganditega Keedetud seakõrvad põldubadega Rupskid ei ole kindlasti kõigi jaoks, aga mõnedele ehk pakub see artikkel inspiratsiooni. | |
Amööb Abikokk 2008-08-26 14:35:22 |
Keel on mu lemmik! Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Nämmu Abikokk 2008-08-26 14:51:45 |
Praetud maks ja suitsukeel on mõnusad! Aga odavatest toitudest ka tatrapuder, ka kruubid ja odratangud. Omatehtud hoidistest ja kartulist saab alati midagi mõnusat teha. Sageli keeran mingi ahjuvormi neist kokku. Muidugi võib valmistada köögiviljasuppe ning ühepajatoite. Kaie |
|
Profa Abikokk 2008-08-26 15:40:38 |
Jah, odavatest ja headest asjadest on maks erinevates vormides suurepärane, kotletid, maksakaste, mis on eriti päevakorras koos seentega jne. Keel on aga minu silmis delikatess. Muuseas, klassikalisele küsimusele viimasest söömaajast vastas üks Michelini tärni kokk - keelevõileib :) | |
Zapxpxau Abikokk 2008-08-26 21:11:39 |
Veise keel on tõesti väga hea ja selle tarvis on uuemates raamatutes isegi häid retsepte. Näiteks Maze's on üks retsept härja keele ja põselihaga (kindlasti passib asendada veise omaga), aga kust seda põseliha saada on küll suur küsimus, ainult Keskturult vist? Sinnagi satun imeharva :( Aga veise keel eriti odav küll enam pole, sea oma on odavam, aga maitse pole ka päris see. | |
Ussicke Abikokk 2008-08-29 22:43:06 |
Mul on üks india pajaroog, mida ma "näljaajal" teen: 1 keskmine sibul 4 suuremat toorest kartulit 1 tuub tomatipastat 1 purk valgeid ube tomatikastmes 1 küüslauguküüs vajadusel tomatimahla garam masalat vm india maitseainet Maitseained ja hakitud sibul-küüslauk kuumutada õlis, lisada juurde tomatipasta ja kuumutada koos paar minutit. Siis lisada u. 1.5x1.5 cm kuubikuteks lõigatud toores kartul ja jätta kogu kupatus kaane alla podisema, kuni kartul pehme. Kui segu paistab olevat kuivapoolne ja hakkab põhja kinni, lisada tomatimahla. Valgetelt ubadelt pesta sõelal keemiline tomatikaste maha ja kui kartulitükid on pehmed, lisada ka oad patta ja kuumutada 2-3 minutit. Valmis. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |