Odavad, ent maitsvad road

JM
Abikokk
2009-01-08 13:35:48
Pille:
Kaks retsepti, mida ma proovinud pole - õllega hautatud värske kapsas (allikaks ajakiri Nõukogude Naine) ja koore ja õllega hautatud hapukapsas (allikaks saade Kaunis Kaunimaks).
Proovisin alles seda värske kapsaga asja. Mees sõi näljaga ära aga endale küll sisse eriti ei läinud. Nagu kahtlane oli. Aga ei teagi öelda, mispärast siis. Lihtsalt.. kahtlane :)

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

JM
Abikokk
2009-01-13 20:40:26
Edasi-tagasi siputamiste ja järjekordsete minnalaskmiste ja käestminemiste kiuste võtan ennast kokku ja hakkan heaks. Tegin endale sellise personaalprojekti, eesmärgiks ODAVALT teha HEAD sööki. Ehk siis hakkan seda va kopikaveeretamise teemat sügavuti uurima.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Seenekas
Abikokk
2009-01-15 11:08:46
Punane peet on ka väga tänuväärne ja suhteliselt odav tooraine. Meie pere praegusteks lemmikuteks on igasugused toorest riivpeedist salatid, küll õuna, mädarõika või küüslauguga. Samuti on peediga kotletid ja rosoljelaadsed salatid terve talvehooaja au sees olnud. Ja loomulikult röstitud peet küüslauguga.
Profa
Abikokk
2009-01-15 22:54:47
JM:
Edasi-tagasi siputamiste ja järjekordsete minnalaskmiste ja käestminemiste kiuste võtan ennast kokku ja hakkan heaks. Tegin endale sellise personaalprojekti, eesmärgiks ODAVALT teha HEAD sööki. Ehk siis hakkan seda va kopikaveeretamise teemat sügavuti uurima.
Säästueelarve säästueelarveks, mina soovitaksin õpetlikuks lugemiseks www.fitness.ee lehekülje toiduteemasid. Saad teada miks on hea süüa näiteks viis korda päevas, miks on kasulik hommikul putru süüa ja miks inimene kes enese arvates dieeti alustas ja kaks korda päevas valedel kellaaegadel sööb hoopis juurde võtab, mida arvab keha erinevatest eksperimentidest ja kuidas regeerib, jne. Mis ma ütelda tahan - lihtsalt odav ja hea on liiga kerge, pealegi hea on suhteline mõiste. Pane latt kõrgemale, too sisse sõna tervislik.

Profa köögipool

Kodukanake
Abikokk
2009-01-16 10:35:21
JM:
Ehk siis hakkan seda va kopikaveeretamise teemat sügavuti uurima.
See on küll innustav eeskuju. Mul on see mõte küll alles küpsemisjärgus, aga igati mõistlik oleks juba pihta kahata ja toidukulusid otsustavalt koomale tõmmata. tänaseks odavtoiduks on mul plaanis tatrapuder, kõrvale kodujuust. teine lähiaegade rahasäästja on sügavkülmast avastatud lõhejäänus - kunagi kala fileerides sinna pandud selgroog koos ohtra lihaga (sest ma fileerisin esimest korda elus ja väga ebaosavalt), pidavat päris kobeda supi saama sellest.
JM
Abikokk
2009-01-16 13:23:06
Profa:
Mis ma ütelda tahan - lihtsalt odav ja hea on liiga kerge, pealegi hea on suhteline mõiste. Pane latt kõrgemale, too sisse sõna tervislik.
Hehee, minu peas tervislikkus sisaldub juba sääl hästisöömise definitsioonis. Aga kaks pointi: esiteks mul on mees kes end tervisliku toitumise eksperdiks peab ja iga õhtusöögi kõrvale raudselt köögivilja nõuab, nädalamenüüs näpuga kaltsiumi taga ajab ja hommikuti putrusid keedab; teiseks, kahe aktiivselt liikuva-töötava-vabakutselise-ebaregulaarse elustiiliga inimese kooselus selle raha eest toda viiskordapäevas fitnessiprogrammi juurutada oleks kõrgem matemaatika. See eeldaks ikkagi kas väljassöömist/linnastostmist või täiskohaga kodu- ja köögihoidjat, kes teisele seljakotitäie asju hommikuti kaasa pakib. Minupoolest kaal kaaluks, sellega probleeme nagu ei paista, peaasi ikkagi et kõht täis ja organismil vajalikud ained olemas.

KK
Kokaõpilane
2010-06-06 10:21:52
Mina tegin just paar päeva tagasi uue laari kausiräime. Meil käis siin kalamees müümas, 15 eeku kg. Retsept on siin http://kuduvkoeraomanik.blogspot.com/2008/01/kausirimed-uus-raamat-ja-vastik-klm.html Nii hea on võileiva peale panna või kuuma värske kartuliga nosida.
Tziiki
Abikokk
2010-06-06 13:30:31
oi mina olen uudishimulik ja ikka viskan pilgu peale enda ees ostva inimese kaupadele :P aga võrreldes Eestiga on siin Rootsis olukord ikka kordi hullem...neil on sügavkülmutatud valmistoidu valik ikka meeletu...ja jabur-alustades valmis praadidest, tortidest-kookidest, lõpetades pastaroogadega. Valmistoiduna on sügavkülmas näiteks kartulikuubikud singitükkidega, jaheletis pitsa-kit, kus taigen on valmis rullitud!!! (keeratud toru peale) ja kõik muud komponendid on nii 100 gr pisipakendites kaasas. sügavkülmas pakk "tee ise kooki" ehk siis puuviljakuubikud ühes kotis ja valmis purusegu teises kotis. Meeletult süüakse margariini...(võid ei määri keegi leivale...). Ja rahvas ostabki kõike seda. Kord nägin poes ühte vanapaari, kel kassalint kuhjas pitsadest ja sügavkülmutatud valmistoidust (ei kujuta ette, et oma vanaema selliseid asju ostaks, veel vähem sööks). Hästi popid on näiteks portsjonpitsad, mida lapsed koolist tulles mikrokasse visata saavad ja kohalikud lihapallid, mida nad ise lausa rahvusroaks peavad (ostsin ka ühe korra neid ja sain seedehäired, ei tea millest need küll tehtud olid :O ). ja see on nii kurb, sest kui poodi minna, siis on siin suurepärane valik köögivilja, lahtiselt müüakse seeni ja salateid, on kõiksugu liha (nt maisikana on kogu aeg olemas) ja kala ja mereande, mahekaupa jnejne. Ühe kohaliku käest kommentaari nõudes vaatas ta mulle suurte silmadega otsa ja ütles imestunult "aga need on ju kõik nii kallid"...nojah-kilone lihapallihunnik on poole odavam kui kõige odavam sealiha kilo...ja peekon on kogu aega müügil 10 seki ports ja osta 3 pakki 2 hinnaga...kommi ja krõpsuvalikust ma üldse ei räägigi-võtab silme eest kirjuks!

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Tiina
Abikokk
2010-06-06 14:52:40
Oi, Tziiki, kui tuttav tuleb ette :) Aga võin lohutuseks (hirmutamiseks) öelda, et ka sellega harjub. Mina suutsin pärast kaht aastat Rootsis süüa nii lihapalle kui falukorvi, külmutatud asjadest ostsin küll vaid ühte asja - aeg-ajalt kala kastme ja kartulipudruga. Mu meelest olid need valmistoidud ikka kallid. Maitsest parem ei räägi. Nii siis vaese tudengina tegin kõik söögid ise, ei mingeid valmistoite. Suutsin paarisaja seki eest katta pidulaua kümnele - sõbrad tegid alati suured silmad selle peale :D

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Tziiki
Abikokk
2010-06-06 15:36:59
Tiina:
Oi, Tziiki, kui tuttav tuleb ette :) Aga võin lohutuseks (hirmutamiseks) öelda, et ka sellega harjub. Mina suutsin pärast kaht aastat Rootsis süüa nii lihapalle kui falukorvi, külmutatud asjadest ostsin küll vaid ühte asja - aeg-ajalt kala kastme ja kartulipudruga. Mu meelest olid need valmistoidud ikka kallid. Maitsest parem ei räägi. Nii siis vaese tudengina tegin kõik söögid ise, ei mingeid valmistoite. Suutsin paarisaja seki eest katta pidulaua kümnele - sõbrad tegid alati suured silmad selle peale :D
oi see falukorv...ma lausa sülitasin välja selle :D aga jah...ma pigem ostan kvaliteetset liha, aga söön lihtsalt koguseliselt vähem ja teen ikka ka kõik toidud ise. Toidu peale läheb muidugi kohutav summa, aga õnneks olen siin lühiajaliselt ja üsna normaalse stipendiumiga. Kõik mu laborikaaslased kommenteerivad, et küll mina söön alles tervislikult :) sügavkülma praadide hindu pole vaadanud, aga neid nad söövad vist pigem mugavusest-mul üks kolleeg rääkis ükspäev lõunalauas, et mis on nende pere lemmiksöök ja et nad teevad seda max üks kord kuus, sest see võtab niiiii palju aega...alustamisest lauda istumiseni terve tunni :O :O :O

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>