Odavad, ent maitsvad road

Spidur
Abikokk
2008-08-30 17:18:37
keel ja süda on minu ühed lemmik lihasaadused. keel enam tõesti eriti odav pole. leivasupp on selline mõnus praktiline magustoit, kus saab kuivanud leivad ära tarvitada. ja minu viimase aja lemmik on veel odrapuder. toit, mis on minu jaoks aastaid unustustehõlmas olnud.

Elina tegemised

Liiseli
Abikokk
2008-08-31 20:20:43
Profa:
Keel on aga minu silmis delikatess. Muuseas, klassikalisele küsimusele viimasest söömaajast vastas üks Michelini tärni kokk - keelevõileib :)
Mmmm... sinepiga keelevõileib... (kas ilastamise ikooni ei ole olemas? :) ). Kuid odavad lemmikud - lihata toitudest sibulaga praetud kartulid (ainuke roog, mille tegemise mehele usaldan) või küüslauguga kartulivorm. Ja lihaga toitudest tatrapuder hakklihaga.
Maris
Abikokk
2008-09-03 22:43:37
Taasavastasin soolaheeringa. See klassika on ju suhteliselt odav. Kartul juurde ja üsnagi tasakaalustatud roog laual. Lisaks on pannkoogid ka sellised asjad, mille jaoks enamasti komponendid kodus olemas ja need maitsevad küll kõigile. Tervislikkusega ei hiilga, aga kui näpud põhjas, siis ju võib. Võõraste poeliste korvidesse pole ma taibanud väga tihti piiluda, aga mõnikord olen erinevate sõpradega koos poodi sattunud, siis küll tutvustame üksteisele neid asju, mida keegi on harjunud ostma. Pean tunnistama, et mul on oma ostutrajektoor nii sisse tallatud, et teatud riiulid-letid jäävad täitsa kõrvale, kui ma midagi konkreetset just nimme ei otsi. Nii näiteks kõnnin ma mööda külmlettidest, valmistoidu letist, maiustuste riiulist, jookide, kompottide, hoidiste vahest. Ma ei tee seda meelega, aga nii on lihtsalt kujunenud. Mis puutub viinerite, pihvide vms sellise kraami ostmisse, siis pean tunnistama, et noore pereemana ostan ka mina mõnikord neid tooteid. Teen seda haruharva, aga just neil hetkedel olen selliste toodete olemasolu eest väga tänulik. Ma küll kokkan kodus palju ja üritan valmistada tervislikke koduseid roogi, aga alati lihtsalt ei ole seda aega. Samal otstarbel hoian ma kodus ka purgisuppe. Ise teha on loomulikult palju-palju odavam, aga poolfabrikaadid on mõnikord näljased ja kurjad pereliikmed taas inimesteks muutnud :)
Linda
Kokaõpilane
2008-09-04 15:25:05
Mina vaatan pea-aegu alati teiste korvid ka üle. No viisakalt piilun, aga teen seda alati kui kassajärjekord pikem on. See, mis sealt vastu vaatab, on tegelt üsna kurb. Teiseks, valmistoiduletis on ka järjekord tavaliselt hiigelpikad. Kunagi, kui kööki renoveerisime, olime sunnitud poest ostma valmissööke. Enam ei taha :) Meie teeme palju toite juurikatest, sh ka kartulist, sest need oma ema-isa kasvatatud ning ülimaitsvad. Viimasel ajal olen hakanud kasutama igasuguste vormiroogade tegemist, sest väikeste laste kõrvalt ei ole aega muid asju teha. Vormitoidud aga vajavad minimaalset jälgimist. Madalal temperatuuril ja iga kord imeline söök garanteeritud. Muidugi elektrit kulub niimoodi, aga ega siis päris ilma rahata saa ju midagi teha.
Lehise
Kokaõpilane
2008-09-23 09:30:00
Täpik:
Profa:
P.S Kas keegi veel kassajärjekorras ebaviisakalt teise korvidesse piilub?:) Mind igatahes huvitab:)
Tuleb pattu tunnistada. Mõnikord olen hea idee saanud, mida võiks süüa - mõni unustatud vana nt hiina kapsas. Vahel leidub jälle huvitavaid tooted, mida riiulite vahel silgates ei märkagi st isegi kui kellegi korvis näed, tuleb hoolega otsida....
Tunnistan samuti pattu. Alles eile avastasin teise korvi vaadates, et mul ka arbuus ju kodus otsas.
JM
Abikokk
2008-10-16 16:25:18
Taas sama lugu, raha on otsas (teate küll, üürigarantiid ja uus voodi ja kirjutuslauad tühja korterisse...), palgapäevani just see kriitiline kaks nädalat. Natuke aega tagasi andsin mehele püha lubaduse, et hakkame vähemalt ajutiselt tervislikult toituma. Ehk siis kartul ja suhkur ja valge jahu said köögist lõplikult kinga. No ja siis tulen loen siit ideid otsides et kõik soovitavad kuidas kõige odavam oleks ikka kartulit süüa... :/ Täna on kapsasupp ühesõnaga.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Profa
Abikokk
2008-10-16 16:46:58
Njaa, kapsas on samuti üks minu odavatest lemmikutest. Värskekapsahautis kas hakklihaga või siis lihtsalt tilga õli ja veiniäädikaga, hautatud kapsas millesse peki asemel kanakoib pandud on samuti hea. Suppidest värskekapsasupp suitsuribiga. Mis aga kartulitoitudesse puutub, on eestlane ikka leedukaga võrreldes käpard - neile meeldib seal kartuliga oluliselt rohkem mängida. Viimati sõin leedus kanakoiba, mis oli pisikeses ahjupotis küpsetatd riivitud toores kartulis.

Profa köögipool

JM
Abikokk
2008-10-16 21:37:27
Kuule see kanaga kapsa idee kõlab ikka väga hea. Peab ära proovima, nägin just poes allahinnatud kanu... Paned toore koivaga ahju?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Profa
Abikokk
2008-10-16 23:50:50
Jap, toored kanakoivad liha asemel koos hapukapsaga hauduma, kui valmis, siis võtan kondi välja, hakin liha peeneks ja segan kapsaga läbi. On tervislikum, samas ka nn. "õige" kapsa soovijale piisavalt rasvane ja väga maitsev. Samuti ei tee kapsale kurja õlle lisamine, siin on retsept kuskil olemas ka.

Profa köögipool

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-17 07:48:55
Profa:
Samuti ei tee kapsale kurja õlle lisamine, siin on retsept kuskil olemas ka.
Minu suur-suur lemmik, õllega hautatud hapukapsas. Kaks retsepti, mida ma proovinud pole - õllega hautatud värske kapsas (allikaks ajakiri Nõukogude Naine) ja koore ja õllega hautatud hapukapsas (allikaks saade Kaunis Kaunimaks).
Profa:
Jap, toored kanakoivad liha asemel koos hapukapsaga hauduma, kui valmis, siis võtan kondi välja, hakin liha peeneks ja segan kapsaga läbi. On tervislikum, samas ka nn. "õige" kapsa soovijale piisavalt rasvane ja väga maitsev.
Mul välja pakkuda supp sellel teemal: hapukapsasupp kanakoibadega.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>