Poest prügikasti (ehk ebaõnnestunud ostud)

Merilin
Abikokk
2010-04-02 20:53:35
Netcat:
Thredahlia:
Aga nii remargi mõttes - peale mõningast teadusartiklite lugemist ei ole mina enam nõus toitu plastikanumas kuumutama, olgu siis Tupperware või mitte, üks plastik kõik. Külmikus on ainult klaas, keraamika ja teras.
Mulle pole kunagi tundunud normaalsena plasti kuumutada, ja ka ei kasuta ma plasti toidunõude ega toiduvalmistusnõude jaoks. Igasuguste press- ja teekannude sisud kontrollin enne ostu üle, et seal kuuma veega kokkupuutuvaid plastosi ei oleks. Mõni aeg tagasi vahetasin välja ka plastist Brita kannu klaasist eksemplari vastu. Niiet selles valguses oleks mul sulle mõned täpsustavad küsimused: Kas sa mõtled külmiku all ka sügavkülma? Suuremas koguses aiasaaduste säilitamiseks klaasnõusid osta on siiski ebapraktiline ju, pealegi on neid ainult ümmargusi... Olen aru saanud, et plast eritab kahjulikke ained just soojas, mitte külmas... Kas poest ostetud ained, mis on plastpakendis, teed siis ka kohe kõik lahti ja pakendad ringi klaas- ja teraskaussidesse, sh õli, kastmed, jogurtid, toorjuustud, koored-piimad jne? Midagi pikemaks säilitamiseks kinnises pakis/karbis ei hoia?
Avamata originaalpakendeid ümber ei vala, sel poleks mingit mõtet. Sügavkülmikus on ikka õnnetuseks kile ja plastik suures osas, aga see on alati korduvkasutatav, mitte uus (noh enese lohutamine, et see kemikaalide lekkimine ajas väheneb ja soojemas lekib lihtsalt rohkem ilmselt). Aga kasutan sügavkülmas lühemaajaliseks säilitamiseks ka plastkaanega klaas- ja emailnõusid. Pole nendega midagi juhtunud, aga need on kahjuks ümmargused ja raiskavad ruumi. Sellest plastikust, ma ennustan saab veel sama popp teema, kui margariinist, mille kahjulikkuses pole õnneks enam kahtlust. Lihtsalt aega läheb. Isegi superpuhas ja "inertne" laboriplastik mõjutab koekultuurikatseid, saati siis meie igapäevakasutuses olev.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Triin
Abikokk
2010-04-05 10:44:03
Thredahlia:
Sellest plastikust, ma ennustan saab veel sama popp teema, kui margariinist, mille kahjulikkuses pole õnneks enam kahtlust. Lihtsalt aega läheb. Isegi superpuhas ja "inertne" laboriplastik mõjutab koekultuurikatseid, saati siis meie igapäevakasutuses olev.
See jutt kõlab küll jubedalt. Mu ema on alati öelnud, et tema plastmassi ei usalda ja on selle meile sisse kasvatanud, et ma olen seda hoiakut isegi kirunud, et ei suuda toredaid TW nõusid osta-kasutada. Aga plastikut on ikka palju majapidamises. Alates võikarpidest jne ja sügavkülmas ka puha plastik ja kile. Oeh. Õnneks mikrolaineahju mul pole, et oleks olnud kiusatus plastikus midagi soojendada. Et see TW jutt, et tore plastik, siis ikka ei päde?
Merilin
Abikokk
2010-04-05 16:34:30
Triin:
Thredahlia:
Sellest plastikust, ma ennustan saab veel sama popp teema, kui margariinist, mille kahjulikkuses pole õnneks enam kahtlust. Lihtsalt aega läheb. Isegi superpuhas ja "inertne" laboriplastik mõjutab koekultuurikatseid, saati siis meie igapäevakasutuses olev.
See jutt kõlab küll jubedalt. Mu ema on alati öelnud, et tema plastmassi ei usalda ja on selle meile sisse kasvatanud, et ma olen seda hoiakut isegi kirunud, et ei suuda toredaid TW nõusid osta-kasutada. Aga plastikut on ikka palju majapidamises. Alates võikarpidest jne ja sügavkülmas ka puha plastik ja kile. Oeh. Õnneks mikrolaineahju mul pole, et oleks olnud kiusatus plastikus midagi soojendada. Et see TW jutt, et tore plastik, siis ikka ei päde?
Tore värviline kindlasti ja suhteliselt vastupidav, aga kordades ülehinnatud ja tervisele mitte ohutum-ohtlikum kui muu toiduplastik.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Netcat
Abikokk
2010-04-05 18:04:38
Thredahlia, kas sul silikoonvormide kohta ka miski arvamus on? Tean, et põhimõtteliselt on/peaks olema/ tegu inertse kraamiga, aga mul isiklikult puudub usaldus tootjate vastu, et nad sinna midagi jama sisse pole seganud.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Leoola
Abikokk
2010-04-05 22:43:11
mina olen külmutanud maasikaid ka fooliumkarbis, kus papist kaas, kas foolium on parem?
Seenekas
Abikokk
2010-04-11 20:07:15
Nii. Lapsed käisid külas. Tulid terve seltskonnaga grillima. Ekspromt. Grillimiseks vajaliku tõid poest kaasa. Grillimine tuli neil hästi välja, liha, seened jms. mis grillile läks oli maitsev, aga hiljem avastasin külmikust kolm plastkarpi Maksi Köögi "Värske salatiga"! keegi oli sealt isegi natukene maitsnud. Koostiseks kapsas, tomat, kurk, taimne õli, sidrunihape, maitseained. Kapsas oli igas karbis. Taimne õli oli ka. Ühes karbis oli kümme viilu kurki ja teises u. sama palju tomatit. Kolmandas peale kapsa ja "taimse õli" mitte midagi. Maitset polnud peale kerge tundmatu õli maitse miskit, ega see kapsas ju niisamagi väga maitse ja õliga immutatult eriti. Mis seal ikka kosta. Ise poleks sellist niikuinii ostnud. Huvi pärast vaatasin, mis sellest valmistada saaks ja pistsin pannile. Lisasin veits soola, sidrunhapet, ingverit ja jahvatatud koriandrit. Natuke magusat õunamahla. Hea tuli, ainult selgus, et siiski pipart oli maitseainena kastutatud. Aga kilohind oli 33.90. Kapsa ja natukese õli eest nii palju maksta ei tahaks. Üldse peale korra kalameeste foorumis kolamist ja seal väga värvika kirjelduse lugemist, mis lõpuks pooltoodete/kulinaaria letti jõuab, ei soovi sealt suurt midagi osta.
Meringue
Abikokk
2010-04-11 23:02:20
Seenekas:
Nii. Lapsed käisid külas. Tulid terve seltskonnaga grillima. Ekspromt. Grillimiseks vajaliku tõid poest kaasa. Grillimine tuli neil hästi välja, liha, seened jms. mis grillile läks oli maitsev, aga hiljem avastasin külmikust kolm plastkarpi Maksi Köögi "Värske salatiga"! keegi oli sealt isegi natukene maitsnud. Koostiseks kapsas, tomat, kurk, taimne õli, sidrunihape, maitseained. Kapsas oli igas karbis. Taimne õli oli ka. Ühes karbis oli kümme viilu kurki ja teises u. sama palju tomatit. Kolmandas peale kapsa ja "taimse õli" mitte midagi. Maitset polnud peale kerge tundmatu õli maitse miskit, ega see kapsas ju niisamagi väga maitse ja õliga immutatult eriti. Mis seal ikka kosta. Ise poleks sellist niikuinii ostnud. Huvi pärast vaatasin, mis sellest valmistada saaks ja pistsin pannile. Lisasin veits soola, sidrunhapet, ingverit ja jahvatatud koriandrit. Natuke magusat õunamahla. Hea tuli, ainult selgus, et siiski pipart oli maitseainena kastutatud. Aga kilohind oli 33.90. Kapsa ja natukese õli eest nii palju maksta ei tahaks. Üldse peale korra kalameeste foorumis kolamist ja seal väga värvika kirjelduse lugemist, mis lõpuks pooltoodete/kulinaaria letti jõuab, ei soovi sealt suurt midagi osta.
Ka minul on üpriski halvad mälestused Maksi Köögi toorsalatitega. Ostan endale ikka aeg-ajalt karbisalateid kiireks eineks. Maksi omadega pole aga siiani kordagi rahule jäänud (ja ega väga palju pole katsetada ka viitsinud). Kui ka salat paistab enam-vähem värviline (st komponentide rohke), on ta täiesti maitsetu. Lisaks on kõik uputatud paksu õli sisse, mis kogu kupatuse kuidagi eriti tuimaks muudab. Hind pole ka silmapaistvalt odav, et õigustada maitse puudumist.

Köögikatsed

Enely100
Abikokk
2010-04-12 09:36:26
Ema tõi 2 topsi Mumuu banaanijogurtit (400g anum). Ma ei ole jogurtite suhtes väga pirtsakas, aga no see ei istunud kohe. Konsistentsilt nagu pehme tarretis (ikka lusikaga saab nö tükke võtta) ja maitselt kuidagi vesine.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-04-18 20:32:11
Mitte küll prügikasti, aga natuke ebaõnnestunuks osutus tänane küülikuost. Kõikjal on kiidetud Liivati suitsuküülikut, võtsingi nädalavahetuse puhul NOPist täna terve suitsuküüliku, küüslauguse. Maksis 303 krooni, nii et vägagi kallis ost. Küüslauku ei suutnud tuvastada, loom ise oli tuima- ja kuivavõitu ja ei pakkunud mingit erilist maitseelamust. Järgmisel korral võtan oluliselt odavama raha eest suitsukana või -kalkuni, kui soov suitsutatud valget liha saada :( Tegelikult on mul üldse Eesti väiketootjatega pahasti läinud. Niiiiiiii tahan, et neil hästi läheks, aga minu maitsemeeltega alati ei sobi need tooted. Nii olen maksnud hingehinda kahe erineva saartelt pärit tootja sinepi eest (ühelt ostsin proovimiseks veel kolm erinevat varianti) ja kõik purgid jäävad peale esimest degusteerimist seisma, sest on kohutavalt äädikased. Mitte krehvtised ja teravad, nagu Dijoni või Põltsamaa sinep, vaid puhtalt äädikased, olgu seal kadakamarju või jõhvikapüreed vm sees :(

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2010-04-19 08:02:19
Pille:
Nii olen maksnud hingehinda kahe erineva saartelt pärit tootja sinepi eest (ühelt ostsin proovimiseks veel kolm erinevat varianti) ja kõik purgid jäävad peale esimest degusteerimist seisma, sest on kohutavalt äädikased. Mitte krehvtised ja teravad, nagu Dijoni või Põltsamaa sinep, vaid puhtalt äädikased, olgu seal kadakamarju või jõhvikapüreed vm sees :(
Ehk on liiga kaua seisnud? Ma olen vahel poest mõnd purgisinepit ostes täheldanud, et kui kiiresti ära ei kasuta, siis lähevad nad kõik äädikaks kätte ära, kuigi alguses olid ok.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>