Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-03 14:13:16 |
Global:
Farwell.
Aga kus lennujaama lähedal on kaabli tänaval mingi pood on kus müüakse erineva firmade nuge ? mis see täpne aadress on või kodulehekülg , oskab keegi aidata ? |
|
Ullike Abikokk 2009-10-03 17:05:39 |
Global:
Sõidad lennujaamast mööda (linnast väljuval suunal) ja selle aia tagant keerab tänav vasakule (seal on ka vasakpöördeks lisarida). See ongi kaabi tn. - no meetrit 50-60 ja paremat kätt näed suuremat heledat hoonet, mille eest on väike autoparkla - seesama ongi Farwell. Aga kus lennujaama lähedal on kaabli tänaval mingi pood on kus müüakse erineva firmade nuge ? mis see täpne aadress on või kodulehekülg , oskab keegi aidata ? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Profa Abikokk 2009-10-03 19:01:10 |
Minul on küsimus, kas kellelgi on jagada kogemust keraamiliste nugade kohta? | |
Fre Abikokk 2009-10-03 22:42:29 |
Profa:
Meil on Kyocera keraamiline nuga kasutuses ca aastapäevad. Tegemist on sellise väiksema igapäevanoaga, mis suuruse ja ka omaduste poolest sobib eriti hästi igasuguste aedviljade lõikumiseks. Samuti lõikan sellega näiteks väiksemaid lihatükke. Kuna keraamiline nuga on väga tundlik väänamise suhtes (tera võib murduda) siis pole sellega rünnanud suuremaid lihakäntsakaid, kõvasid juurvilju, juustu jne. Üldiselt olen selle noaga rahul, tõesti hea terav on. Kuigi mul mees peab teised noad ka suht teravatena pidevalt. Ma olen vist temaga nii ära harjunud et ei oska mingeid vaimustunud kilkeid välja manada, aga kasutuses on ta igapäevaselt. Minul on küsimus, kas kellelgi on jagada kogemust keraamiliste nugade kohta? |
|
Zapxpxau Abikokk 2009-10-04 13:57:03 |
Fre:
Mul ka Kyocera aedviljanuga, kollane. Hakkasid mulle just oma kelmika välimuse tõttu meeldima.
Terav on küll, olen umbes pool aastat kasutanud, põhiliselt puu- ja köögiviljade tarbeks, aga olen ka ilma kondita liha lõikanud ja kelmetest puhastanud.
Maksin ca 500kr ja olen temaga rahul.
Päris kokanuga ta ei asenda, aga oma ülesannetega saab hästi hakkama.
Profa:
Meil on Kyocera keraamiline nuga kasutuses ca aastapäevad. Tegemist on sellise väiksema igapäevanoaga, mis suuruse ja ka omaduste poolest sobib eriti hästi igasuguste aedviljade lõikumiseks. Samuti lõikan sellega näiteks väiksemaid lihatükke. Kuna keraamiline nuga on väga tundlik väänamise suhtes (tera võib murduda) siis pole sellega rünnanud suuremaid lihakäntsakaid, kõvasid juurvilju, juustu jne. Üldiselt olen selle noaga rahul, tõesti hea terav on. Kuigi mul mees peab teised noad ka suht teravatena pidevalt. Ma olen vist temaga nii ära harjunud et ei oska mingeid vaimustunud kilkeid välja manada, aga kasutuses on ta igapäevaselt.Minul on küsimus, kas kellelgi on jagada kogemust keraamiliste nugade kohta? |
|
Kairit Abikokk 2009-10-04 14:32:06 |
Soetasime ka eile omale uued kööginoad.Valik langes Viktorinoxi kasuks. Ei pea kahetsema, toidutegemine sai kohe teise hingamise. Imestasime kaasaga, et kuidas me enne üldse hakkama saime ilma korralike nugadeta. Neil lausa eluaegne garantii ka ja puha. Olen kohe väga rahul. | |
Global Kokaõpilane 2009-10-09 21:12:38 |
Minule sai ostetud Sanelli Jaapani stiilis 18 cm ja olen väga rahul , nuga välgub käes ja asjad sulavad noa all. Ei väga spets nuga , soovitan :) | |
Lilly_Munster Abikokk 2009-10-20 15:28:36 |
Globali nuga skoorib sakslaste testis siiski igati hästi: http://www.test.de/themen/haus-garten/test/-Kochmesser/1609119/1609119/1612049/ (testitulemuste tabel on tasuta nähtav). Aga l?igatavaid nugasid leidub teisigi :) | |
Fre Abikokk 2009-12-27 08:26:15 |
Ostsin omale lõpuks Kiika Kööki kinkekaaritide eest mh kaks Sanelli nuga ja selle tulemusena suutsin suhteliselt täpselt aru saada, et millised noad mulle isiklikult sobivad ja millised mitte. Ostsin keskmise suurusega kokanoa ja ühe pisema noa, mitte päris koorimisnoa aga ilmselt siis niisama juurviljanoa. Suurem nuga istub ideaalselt kätte, olen väga rahul. Pisema noa käepidet on suuremaga võrreldes proportsionaalselt nii palju vähendatud, et istub kätte ... noh... umbes nagu pliiats. Ühesõnaga mõistsin, et eriti väiksemate nugade puhul pean jätma kõrvale saledama käepidemega noad ja katsuma vaadata selliseid toekamaid. Toekamatega on sageli millegipärast see häda, et kui noa käepide on piisavalt massiivne on tegemist ka väga paksu teraga. Sestap on minu väikelemmikuks üks Ikea nuga, umbes selline (kardetavasti täpselt sama enam ei müüda, kui näeksin ostaksin mõned varuks) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-27 12:37:24 |
Päris hea "noasõnastik" on 2009. novembri Good Foodis. Ma tõlkima ei hakka, saan kiiremini kirjutatud: Bolster - the thick divider of metal between the handle and the knife blade. It strengthens the knife, adds durability and provides counter-balance. Since the handle is lighter than the blade, the bolster contributes to better balance and improves control. Carbon steel/High carbon - many blades are made from steel. By adding carbon to the composite metal, the strength of the blade is greatly improved. "East-West"/Santoku - these are simply names given to Japanese "inspired" knives. Fine edge - the razor-sharp edge produced on the blade after sharpening. Forged - knives constructed from one solid piece of steel. Full tang - the tang refers to the blade; full tang means the extension of the blade as one continuous piece of metal, through to the end of the handle Granton edge - hollow spots on the blade, designed to minimize friction between food and the knife surface for speedier slicing. Heel - the back edge of the blade. Steel - can refer to either the blade or the knife sharpener Taper - angle at which the blade thins out from the bolster to the blade tip. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |