Keeksid

Frieda
Abikokk
2008-12-13 19:50:54
Ingrid:
Milline pettumus!!!! Api-api, nodzu siin tegi Itaalia jõulukeeksi. Ja ahjust tuli välja kalalõhnaline käkk. Nuputan siin, mis on retseptil viga (kokkajas viga ei saa olla, tehtud sai täpselt juhendi kohaselt). Mina pakun, et kas datlid või viigimarjad ei reageeri kuumusele eriti hästi ja hakkavad haisema ning saavad mingi kõrvalmaitse?!?
Spidur:
mina olen seda itaalia keeksi moodi asja ikka mitmeid kordi teinud, (mulle see just meedibki, et pähkleid-puuvilju nii palju on). ilma viigimarjadeta, tõsi küll. mulle see muide väga meeldib. datlitega ei tohiks selles koogis midagi hirmsat juhtuda, neid olen mitmes taolises koogis kasutanud. peaks vist vaatama, et midagi seal pika küpsetamsie käigus liiga ära ei kärssaks, et kook küpseks ahju alumises osas. pane ntx hõbepaper peale, kui näed, et pealt juba liiga pruun.
Mul tuli selle sama retsepti järgi (ainult ilma viigimarjadeta, sest neid polnud ühestki poest leida) tehtud keeks just ahjust. Midagi kahtlast ei märganud. Kuidas maitses, annan hiljem teada, sest kavatsen seda jõuludeni säilitada :P.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-14 05:33:50
Katsingi hõbepaberiga juba poole pealt, sest need välja turritavad puuviljad võivad hirmus kiiresti kärssama minna. Igatahes on mul hea meel, kui kellelgi välja tuli, ma ise ei raatsi enam proovida :)
Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-14 13:15:14
Keeksist pilt ka: Arvake ära, kas hommikuks oli sellest midagi järel.
Vandiste
Abikokk
2009-01-19 11:15:08
Tegin keeksi, hästi lihtsat "Granny's Cake". Retsept Mary Berry raamatust "Desserts and Confections". Vanaema keeks Koostisained: 400 g suhkrut (ilmne liialdus, ma panin 280 g ja oli ka üleliia magus) 225 g toasooja võid 350 g jahu 250 ml piima 1/2 tl küpsetuspulbrit 4 muna kaunistusesks tuhksuhkrut Ahi soojendada 180 kraadini. Rõngasvorm määrida ja jahuga üle riputada. Või vahustada suhkruga, lisada jahu, piim, küpsetuspulber, munad. Vahustada kuni kõik on mõnusalt ühltane. Valada vormi, küpsetada 50-55 minutit. Enne vormist välja kummutamist lasta jahtuda. Kaunistada tuhksuhkruga. Kuna mul kodus küpsetuspulber oli otsas, lisasin leivajuuretist :), kerkis mühinal ja maitsev oli samuti.
Infanta
Kokaõpilane
2009-01-19 13:10:06
Tegin eile raamatust "Muffinid 2" saadud porgandimuffinite retsepti ainetel porgandikeeksi. Kuna mul ananassikonservi ei olnud, panin tainasse mahlasuse suurendamiseks veidi jogurtit ja maitsenaudingu huvides kookoshelbeid. Ühtlasi küpsetasin veidi madalamal temperatuuril (180 kraadi), et ikka läbi küpseks ja pikendasin küpsetamisaega (umbes 40 minutit). Tuli hirmuskolehea :) Ahjaa, endale omaselt vähendasin muidugi suhkrukogust (3 dl asemel umbes 1,5 dl) ja uskuge mind, keeks ei jäänud karvavõrdki vähemagus. Ma ausalt öeldes ei mõista neid üüratuid suhkrukoguseid, mida retseptidest sageli lugeda võib :rolleyes:
Spiidi
Abikokk
2009-01-28 14:00:13
Palun retseptiabi :) Kas kellegil on käepärast Varraku raamat Lihtsad leivad? Ma sooviks sealt sidrunikeeksi retsepti.

le D?ner

Zoozi
Abikokk
2009-01-29 14:52:03
Spiidi:
Palun retseptiabi :) Kas kellegil on käepärast Varraku raamat Lihtsad leivad? Ma sooviks sealt sidrunikeeksi retsepti.
Kas mõtled glasuuritud topeltsidrunikeeksi? 200g võid 300g peensuhkrut 3 muna,lahtiklopitult 320g nisujahu 200ml maitsestamata jogurtit 0,5 sidruni riivitud koor ja mahl glasuur 1sidruni riivitud koor ja mahl 350g tuhksuhkrut Kuumuta ahi 180 kraadini.Klopi või ja suhkur vahule,kuni segu on ühtlane ja hele.Klopi ükshaaval juurde munad,kuni nad on täielikult segunenud(juhul kui segu hakkab kokku minnemalisa natuke jahu).Klopi juurde jogurt ning sidrunikoor ja -mahl. Tõsta tainas lusikaga varem ettevalmistatud vormi ja küpseta umbes 1tund ja 10min või kuni keeks on kuldpruun ja kerkinud ning keeksi sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks. Jäta umbes 10 min vormi jahtuma ning kummuta seejärel jahutusrestile lõplikult jahtuma. Glasuuri tegemiseks sõelu tuhksuhkur kaussi,sega juurde sidrunikoor ning piisavalt mahla,et moodustuks paks,kuid pealemääritav glasuur.Vala glasuur keeksi peale ja määri noaga laiali.Säilita õhukindlas anumas.

Zoozi tegemised

Spiidi
Abikokk
2009-01-29 15:29:59
Zoozi:
Spiidi:
Kas mõtled glasuuritud topeltsidrunikeeksi? 200g võid 300g peensuhkrut 3 muna,lahtiklopitult 320g nisujahu 200ml maitsestamata jogurtit 0,5 sidruni riivitud koor ja mahl glasuur 1sidruni riivitud koor ja mahl 350g tuhksuhkrut Kuumuta ahi 180 kraadini.Klopi või ja suhkur vahule,kuni segu on ühtlane ja hele.Klopi ükshaaval juurde munad,kuni nad on täielikult segunenud(juhul kui segu hakkab kokku minnemalisa natuke jahu).Klopi juurde jogurt ning sidrunikoor ja -mahl. Tõsta tainas lusikaga varem ettevalmistatud vormi ja küpseta umbes 1tund ja 10min või kuni keeks on kuldpruun ja kerkinud ning keeksi sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks. Jäta umbes 10 min vormi jahtuma ning kummuta seejärel jahutusrestile lõplikult jahtuma. Glasuuri tegemiseks sõelu tuhksuhkur kaussi,sega juurde sidrunikoor ning piisavalt mahla,et moodustuks paks,kuid pealemääritav glasuur.Vala glasuur keeksi peale ja määri noaga laiali.Säilita õhukindlas anumas.
Jaa, suurepärane! Aitäh-aitäh! :D

le D?ner

Berit
Abikokk
2009-01-29 20:00:30
Just täna õhtul tuli ema minu juurde ja ütles, et tal on mulle üks suur palve: nii tahaks mingisugust keeksi, näiteks koore või sidruni oma. See retsept tundub nagu rusikas silmaauku ;) Proovin järele.
Berit
Abikokk
2009-02-03 15:09:49
Tegin paar päeva tagasi seda keeksi. Suhkrut tundus liiga palju, panin vähem; jogurtit ka kodus momendil ei olnud ja panin sutsu piima sekka, kuigi poleks isegi tarvis olnud. Sidrunit jäi minu maitse jaoks liiga väheks, kuigi riivisin ühe sidruni koore sisse ja poole mahlast. Järgmine kord paneks lausa 2tk. Rosinad läksid ka sisse, tegid keeksi mõnusaks.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>