Keeksid

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-17 22:26:12
Zoozi:
Täna tehtud apelsini-rosmariini keeks. Mõnus oli.... http://lh6.ggpht.com/_ImeZajbchFY/SSEjdM10--I/AAAAAAAAAy4/dXoGDZ-CT-U/rosm..JPG
See tuletab mulle meelde, et Nigella Lawsoni rosmariinikeeks (apelsinita) oli ka väga hea:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2008-11-18 22:34:06
Pühadekeeks (pilt väga vilets, vabandust) - häälestan ennast vaikselt jõululainele, kuigi seda õiget tunnet veel pole.

Zoozi tegemised

Spidur
Abikokk
2008-11-23 08:37:23
Tegin eile vahelduseks ühe täitsa tavalise keeksi

Elina tegemised

Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-12 13:39:24
Milline pettumus!!!! Api-api, nodzu siin tegi Itaalia jõulukeeksi. Ja ahjust tuli välja kalalõhnaline käkk. Nuputan siin, mis on retseptil viga (kokkajas viga ei saa olla, tehtud sai täpselt juhendi kohaselt). Mina pakun, et kas datlid või viigimarjad ei reageeri kuumusele eriti hästi ja hakkavad haisema ning saavad mingi kõrvalmaitse?!? (Kogu kupatus tundus kahtlane juba siis, kui ma nägin pähklite-puuviljade hulka ja tainamahtu selle kõrval - tegu oli pigem taignasse kastetud tükkidega, kui taignaga, mil tükid sees). Kas on siin asjatundlikuimaid, kes oskavad selgust tuua.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-12 13:50:50
Ingrid:
Milline pettumus!!!! Api-api, nodzu siin tegi Itaalia jõulukeeksi. Ja ahjust tuli välja kalalõhnaline käkk. Nuputan siin, mis on retseptil viga (kokkajas viga ei saa olla, tehtud sai täpselt juhendi kohaselt). Mina pakun, et kas datlid või viigimarjad ei reageeri kuumusele eriti hästi ja hakkavad haisema ning saavad mingi kõrvalmaitse?!? (Kogu kupatus tundus kahtlane juba siis, kui ma nägin pähklite-puuviljade hulka ja tainamahtu selle kõrval - tegu oli pigem taignasse kastetud tükkidega, kui taignaga, mil tükid sees). Kas on siin asjatundlikuimaid, kes oskavad selgust tuua.
Oi, see kõlab küll kahtlaselt, eriti arvestades seda, kui palju head kraami sinna sisse läks. Mmm. Soomekeelne algretsept on siin. Foto selline: (Kui klõpsad algretseptile, siis seal fotol klikates näed lähivaadet ka). Vaevalt, et asi datlites-viigimarjades on - olen neid kasutanud küpsetistes varemgi ja kalalõhna pole varem märganud :O Ainuke põhjus, mille ma suudan välja pakkuda on see, et tihti töödeldakse kuivatatud puuvilju-marju erinevate kemikaalidega, et need kuivanult kauni jume säilitaks - äkki need andsid kõrvalmaitse?

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-12 13:54:37
Ise olen vahepeal paar keeksi teinud: apelsinikeeks kuivatatud jõhvikatega (eriti mõnus teisel ja kolmandal päeval) ja siiru-viiruline matcha-keeks:

Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-12 14:46:36
Jah, võimalik, Pille, et tegu hoopis mingite kemikaalidega. Ühesõnaga, ma arvan siiski, et see retsept oleks etem vähendades puuviljate-pähklite hulka poolevõrra ja suurendades taigna osa kahekordseks (võibolla 5 munaga ja mingi muu vedelama asjaga segatuna). Lohutuseks viskasin ahju kodusest kokanduspiiblist (A. Vallardi "Millericette") raamatust Panettone di chiare d'uovo ehk eesti keeli ma tõlgiks Itaalia keeks "Panettone" munavalgetest, see tuli nii hea, et siia panen retsepti. Vaja läheb: 150 gr nisujahu 4 munavalget 75 gr suhkrut 75 gr võid 50 gr rosinaid 2 tl sukaadi 2 tl küpsetuspulbrit soola Valmistamine: Aja munavalged kõvaks vahuks näputäie soolaga, lisa suhkur, sulatatud või, jahu, küpsetuspulber, pestud, kuivatatud ja õrna jahukorraga kaetud rosinad ning sukaad. Sega korralikult ning kalla "pudingu"vormi, mille oled eelnevalt määrinud võiga ning katnud jahuga. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Serveeri vahukoore, värske toormoosi või šokolaadikastmega. Mul ei olnud kahjuks sellist neljakandilist või ümmargust väikest vormi ja tegin keeksivormis - jäi pisut madal, aga maitsele see liiga ei teinud mitte üks raas.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-12 14:51:34
Ingrid:
Lohutuseks viskasin ahju kodusest kokanduspiiblist (A. Vallardi "Millericette") raamatust Panettone di chiare d'uovo ehk eesti keeli ma tõlgiks Itaalia keeks "Panettone" munavalgetest, see tuli nii hea, et siia panen retsepti.
Tore, et Sulle panettone meeldis. Mulle tundub, et see soomlaste retsept püüdles pigem sinna panforte kanti (vrdl selle ja sellega, kuigi panforted ei sisalda muna), kui panettone kanti (vrdl sellega, kuigi panettone sisaldab pärmi :)). Või äkki oli lihtsalt see klassikaline briti jõulupuding, aga itaaliapäraste sugemetega? Kes seda teab :D PS Ära unusta, Ingrid, et hetkel on käimas ka aktiivne jõulutortide-kookide-keekside kooskokkamine, nii et piilu sinna ka...

Ingrid
Kokaõpilane
2008-12-12 15:41:22
Aitäh, Pille vihje eest! Ja kuigi retsepti nimi on Panettone, siis tegu pole mitte selle Milaano jõuluvariandiga! (Mida ma ehk peale nädalavahetust kodus üritan teha, sest siin, Singapuris poes müüdavate hind on üüratu ja abikaasale tuleb mingi jõulurõõm ju jätta enne kui ma ise Eestisse kodusele nuumale tulen).
Spidur
Abikokk
2008-12-13 09:20:11
mina olen seda itaalia keeksi moodi asja ikka mitmeid kordi teinud, (mulle see just meedibki, et pähkleid-puuvilju nii palju on). ilma viigimarjadeta, tõsi küll. datlitega ei tohiks selles koogis midagi hirmsat juhtuda, neid olen mitmes taolises koogis kasutanud. peaks vist vaatama, et midagi seal pika küpsetamsie käigus liiga ära ei kärssaks, et kook küpseks ahju alumises osas. pane ntx hõbepaper peale, kui näed, et pealt juba liiga pruun.

Elina tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>