Leivaküpsetaja / Saiaküpsetusmasin

Zoozi
Abikokk
2008-10-14 23:29:28
Tallinnas Keskturul nägin ka, st siis eelmine nädal.

Zoozi tegemised

Leenilii
Abikokk
2008-11-10 21:49:59
küsimus selle piimapulbri kohta leivaküpsetaja retseptides. Minul on selle Novaluxi masina juures olevates retseptides AINULT piimapulbriga retseptid, olgu see siis sai või leib. Kas seda millegagi asendada või välja jätta võiks, kas keegi on katsetanud? Vett pole neid reteptides ette nähtud, nii et tavaline piim vist ei sobi või kui, siis jahu kogust suurendades? Mida arvate või mida olete katsetanud?
Lilly_Munster
Abikokk
2008-12-08 16:28:47
Leenilii:
Vett pole neid retseptides ette nähtud, nii et tavaline piim vist ei sobi või kui, siis jahu kogust suurendades?
Äi taha usku, mingi vedelik peab ikka olema, mis jahu seob. Kui vedelikuks on ainult muna ja rasvaine, siis saad sa keeksi mitte saialise.
Leenilii
Abikokk
2009-02-15 15:42:29
[1quote]Leenilii kirjutas: Vett pole neid retseptides ette nähtud, nii et tavaline piim vist ei sobi või kui, siis jahu kogust suurendades? Äi taha usku, mingi vedelik peab ikka olema, mis jahu seob. Kui vedelikuks on ainult muna ja rasvaine, siis saad sa keeksi mitte saialise.[/quote] Loomulikult on seal ikkagi vesi ka. Mu uuest masinast erutunud pea ei pannud seda lihtsalt tähele! Ma olen nüüdseks ca 3 kuud aktiivselt masinat kasutanud ja olen väga rahul. See on üks kõige enam kasutatavaid kodumasinaid mu köögis. Nt köögikombaini kasutan kordades harvemini - on liiga kobakas ja tülikas puhastada ja komplekteerida jne. Leivamasin on see-eest jumalik. Olen päris palju katsetanud, vahel ka ebaõnnestunud, aga mõned head retseptid üles kirjutanud ka. Väga hea asi on mitmevilja-jahusegu. Vahel teen ainult sellega, aga enamasti panan nt 1/3 mitmevilja-jahusegau ja siis muud, nt 1/3 nisujahu ja 1/3 sepikujahu/täisterajahu/kaerajahu vms. Alati lisan kliisid ja seemneid, kui just valget saia ei taha. Aga valgete saiade retseptid pole õnnestunud. Pehme jääb tavaliselt, ehkki koorik läheb jahtudes ikka tiba kõvaks. Maitse aga on hea.
Muhvik
Kokaõpilane
2009-02-16 23:42:46
Sain sõbranna käest Bomanni leivaküpsetaja. Kahjuks ilma juhendita(internetist pole seda leidnud kah). Olen nüüd katsetanud paar korda, aga tulemusega ei saa rahule jääda. Täna katsetasin Kiilikese põhiretsepti järgi, kuid jahuks kasutasin täisteranisujahu. Pärmiks oli presspärm. Ja tee või tina - alguses tundub kerkivat kenasti, aga valmimise ajaks vajub ca 1/3 jagu kokku ja jääb seest täitsa nätske. Kas oskab keegi nõu anda, mida peaks muutma? Kas katsetada lihtsalt vähema vedelikuga?
Infanta
Kokaõpilane
2009-02-17 12:12:14
Muhvik:
Sain sõbranna käest Bomanni leivaküpsetaja. Kahjuks ilma juhendita(internetist pole seda leidnud kah). Olen nüüd katsetanud paar korda, aga tulemusega ei saa rahule jääda. Täna katsetasin Kiilikese põhiretsepti järgi, kuid jahuks kasutasin täisteranisujahu. Pärmiks oli presspärm. Ja tee või tina - alguses tundub kerkivat kenasti, aga valmimise ajaks vajub ca 1/3 jagu kokku ja jääb seest täitsa nätske. Kas oskab keegi nõu anda, mida peaks muutma? Kas katsetada lihtsalt vähema vedelikuga?
Minu meelest (ja nii on minu leivaküpsetamismasina juhendis ka öeldud) tuleb masinas kasutada kuivpärmi.
Lilly_Munster
Abikokk
2009-02-17 12:27:09
Ei pea kuivpärmi kasutama st ka värske pärmiga saab ilusat saia. Kokku kukkuva e üle kerkinud saia puhul alustaks tõesti vedeliku vähendamisest. Võib ka olla, et pärmi liiga palju. Saiatainas peaks olema ka peale kergitusi suhteliselt sitke.
Leenilii
Abikokk
2009-02-25 00:13:13
OLen lugenud et vanasti lisati leivataignasse, vahel ka saiataignasse kartuliputru (püreed), et leib/sai pehmem jääks. Olen nüüd paaril viimasel korral sama tagamõttega lisanud veidi kartulihelbeid ja tõepoolest, sai püsib hoopis kauem pehmena. On vägagi maitsev ka järgmisel päeval eriti nt röstituna.
Kingadraakon
Abikokk
2009-04-08 11:02:32
aga kuidas selle juuretisega leivaga ikka on, kas seda saab kah masinas teha? on keegi proovinud? eelnevast jutust jäi nagu mulje, et juuretis ja leivaküpsetusmasin kokku ei käi?
Seenekas
Abikokk
2009-04-11 21:11:42
Mul käis täna külaline, kellel tekkis küsimus, kuidas saaks teha nö. musta leiba selle masinaga. Elavad Norras hetkel ja suur musta leiva isu kogu aeg. Kas võib kasutada ka rukkijahu? Olen aru saanud, et siinsed ja masinaga kaasasolevad retseptid nisujahuga. Kui oskaks, siis annaks neile nõu, aga õpetada tavalist leiba tegema ilma masinata, tundub kaugjuhtimisega keeruline. Kui kellelgi nõu, kuidas musta leiba masinaga teha, oleks selle eest tänulik. Norras, vähe sellest, et kohas, kus nad elavad, on kõik kallis, pidi toidupoodide valik ikka väga nutune olema. Näiteks ainult kahte sorti mahla poes ja see vaid 50 km Oslost, linnake sama suur kui Rakvere.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>