Lilly_Munster Abikokk 2009-04-14 10:05:08 |
Toidutare lehel on tegelikult miski ?petus olemas, aga ma olen selle osas natuke skeptiline. P?him?tteliselt saab masinat kasutada segamiseks ja küpsetamiseks, korraliku leiva jaoks jäävad programmid lühikeseks, hapendamine näiteks v?tab tavaliselt öö jne. Masinasse v?ib panna igasugust jahu, ainult rukkileivatainas on väga sitke ja masinal v?imsust selleks tavaliselt vähe, saab väga väikese leiva teha v?i tuleb lisada nisujahu. Mist?ttu olen ma tänaseni teinud leiba käsitsi (kmmm, köögikombainiga) ahjus. Mis puutub leivateosse kaugjuhtimisel, siis ma ?ppisin asja omal ajal isegi ilma kaugjuhita ära ;) Internetis leidus juba paar aastat tagasi rohkem kui üks ?petus. Aga nagu vanas?na ütleb, kellel janu, sellel jalad :P | |
Alberta Kokaõpilane 2009-06-06 15:45:49 |
Põhimõtteliselt Panasonic SD 255 teeb ka rukkileiba (eraldi laba selle jaoks). Ainuke asi on see, et retseptivihikus antud retsept on muidugi pärmiga ja see pole ikka päris see. Kaldun arvama, et isegi väga suure rukkileiva isu puhul eriti ei aita see igatsust leevendada. Kuid on võimalik ka juuretisega leiba masinas küpsetada. Lihtsalt peab panema päev enne taigna hapnema. Mul endal sama masin ja ostsin selle just selsamal põhjusel, et leivaigatsus kippus liiga suureks. Lõpptulemus on aga see, et rukkileiba teen ikkagi käsitsi (korraga küpsetan 2 leiba ja siis tasub see mitmepäevane leivategu vähe rohkem end ära) ja nii vist on veidi maitsvam ka. Masinat kasutan saia ja taigna jaoks. Ja olen selle pilliga väga rahul: seal on 6-tunnine prantsuse saia programm, mis teeb tõsiselt kvaliteetset saia. Viimati tegin masinas hapendatud saia. Hapendasin kausis ja siis panin masinasse koos teiste ainetega. Julgesin jätta pärmi lisamata ja tuli täitsa sai lõpuks välja. Natuke liiga hapu, aga ma igaks juhuks hapendasin 24h, mis siis liiga palju järelikult (suvi ja soe on ju kah). | |
Lilly_Munster Abikokk 2009-06-08 14:48:30 |
Alberta:
OT: Ma arvan, et leivaigatsuse vastu aitab retk ikeasse. Seal on tetrapakis rukkileivasegu. Lisad vett ja loksutad :D Suhteliselt normaalne leib tuleb. Kuigi ma, ohvkoos, eelistan isetehtut. Mul endal sama masin ja ostsin selle just selsamal põhjusel, et leivaigatsus kippus liiga suureks. |
|
BirgitP Kokaõpilane 2009-07-27 19:25:06 |
Mul oleks selline küsimus, et kas see leivaküpsetaja võtab palju voolu? Ma mõtlen, et kas ta tasub end ära? http://bikiplix.blogspot.com/ |
|
Alberta Kokaõpilane 2009-12-27 13:06:07 |
BirgitP:
mina panen masina ööseks tööle - siis odavam elekter. ja hommikul värske sai koos imelise lõhnaga.
minu masina paberites kirjas, et kasutab 505-550W. no mulle hetkel ei ütle see number midagi, peab vähe uurima... Mul oleks selline küsimus, et kas see leivaküpsetaja võtab palju voolu? Ma mõtlen, et kas ta tasub end ära? |
|
Vtl Kokaõpilane 2009-12-28 00:40:08 |
Alberta:
1000W (tuhat vatti) on 1kW ehk üks kilovatt
1kW tarbimist ühe tunni jooksul on 1kWh ehk üks kilovatt-tund
1kWh maksab olenevalt paketis keskmiselt ca 1.27 krooni. kahetariifse vooluga päeval rohkem, öösel vähem.
Võrdluseks:
Tavaline elektripirn 60W, säästupirn 5...20W
(Sisselülitatud) televiisor või arvuti ca 100...300W. Laptop arvuti ca 50...100W
Triikraud 1500...2500W
Elektriradiaator 700...2000W
Elektripliidi plaat, elektriline veekeetja 2000W
Elektriline praeahi 2000...3000W.
PS. radiaator ja praeahi ei tarbi pidevalt maksimumvõimsust, vaid lülitavad ennast etteantud temperatuuri saavutamisel välja. Veidi aja pärast, kui temp. langeb, jällegi sisse.
PPS. leivaküpsetaja tarbib need 500W ka ainult küpsetamisreziimis. Segamise ja kerkimise ajal suurusjärgu võrra vähem.
Seega tarbib leivaküpsetaja tunniajase küpsetamise käigus ca 60 senti ja vast kümmekond senti segamise ja kerkimisaegse soojendamise ajal ka. Alla krooni peaks igal juhul tulema. BirgitP:
mina panen masina ööseks tööle - siis odavam elekter. ja hommikul värske sai koos imelise lõhnaga.
minu masina paberites kirjas, et kasutab 505-550W. no mulle hetkel ei ütle see number midagi, peab vähe uurima...Mul oleks selline küsimus, et kas see leivaküpsetaja võtab palju voolu? Ma mõtlen, et kas ta tasub end ära? |
|
Vtl Kokaõpilane 2009-12-28 00:43:53 |
Muide, leivaküpsetaja peaks praeahjus küpsetamisest ökonoomsem olema - küpsetuskamber on väiksem, selle ülessesoojendamiseks kulub vähem energiat ja mahajahtumisel läheb vähem energiat n.ö. toakütmiseks raisku. | |
Enely Abikokk 2010-08-07 20:45:46 |
Kas need retseptid mis on mõeldud leivaküpsetajaga küpsetamiseks on universaalsed, et sobivad enam-vähem iga masinaga. Nimelt probleem selles, et Saksast osteti leivaküpsetaja (Silver Crest bread maker, 12 programmi, 3 L, 850W)- pole eestikeelset juhendit, aga masinat tahaks katsetada ikka :) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Minukiisu Abikokk 2010-08-07 21:23:36 |
Minu arvates peaks küll sobima. Katseta esialgu tavalise saia programmi ja siis mine raskemate tainaste peale. Minu läbiproovitud retseptid leiad siit. | |
Enely Abikokk 2010-08-08 01:19:53 |
peab proovima ja katsetama hakkama jah, muidu kahju kui niisama seisma jääb, sest mu ema kellele see masin anti, arvas et tema ei oleks seda mingi hinna eest ostnud, aga kui anti eks siis tuleb katsetada :D Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |