MEHHIKO KÖÖK

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-20 08:43:35
Ma kasutan sama teemat ja kurdan, et müstilisel kombel õnnestus mul viimane kord Amazonist tellida 2 eksemplari Thomasina Miersi raamatut "Mexican Food made simple". Thomasina on endine brittide MasterChef võitja, kes on elanud aastaid Mehhikos ja kelle Mehhiko söögikoht Wahaca on Londonis väga hinnas. Raamatu kaanehind on 20 naela, Amazonist ostes oli odavam, aga koos saatekulude jms annan ära 250 raha eest. Kui on keegi huviline, siis andke teada! Lihtsalt vihjeks/abiks, et magustoitude peatükis on antud raamatus järgmised retseptid: Vanilla cheesecake with pineapple caramel Mexican flan with tequila syrup Salted caramel and nut pancakes Mango & strawberry salad Old-fashioned vanilla ice Poached plums in rose syrup Chilled Mexican rice pudding Raspberry and tequila nieve (=water ice/sorbet) Layered passion fruit and flower jellies Fried bananas with cinnamon sprinkle Mexican sponge cake with strawberry jam Churros y chocolate Ja kui kaarti vaadata, siis näete ise, et Mehhiko on suuuuuur ja lai (või õigem oleks vist öelda, et suuuuur ja pikk?) :D See, mida pakutakse Yucatanis on üsna erinev Oaxacanis pakutavast. Cashmir, kus Sina täpsemalt paikned?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-05-20 09:24:24
Pille:
Ma kasutan sama teemat ja kurdan, et müstilisel kombel õnnestus mul viimane kord Amazonist tellida 2 eksemplari Thomasina Miersi raamatut "Mexican Food made simple". Thomasina on endine brittide MasterChef võitja, kes on elanud aastaid Mehhikos ja kelle Mehhiko söögikoht Wahaca on Londonis väga hinnas. Raamatu kaanehind on 20 naela, Amazonist ostes oli odavam, aga koos saatekulude jms annan ära 250 raha eest. Kui on keegi huviline, siis andke teada!
Mina sooviks :)

Zoozi tegemised

Eda
Kokaõpilane
2010-05-20 11:11:00
Koopatibi:
...Rahvast tuleb tõenäoliselt päris palju, eriti koos lastega arvestades - arvan, et 30 ja peale. Võiks olla midagi, mida saab lihtsalt valmistada ja korraga palju :) Aga ma ise tahan kindlasti lisaks midagi kaasa küpsetada - nii et seda tordiretsepti võiksid küll jagada. Kui see muidugi sisaldab ained, mida ma siit kätte saan.
Mina soovitaksin: 1. Teemast lihtne ja palju teeksin puuviljasalati hibiski ja laimiga. Tuleb hästi ilusat värvi ja magus-hapu kokteil. Saab suures koguses varem valmis teha ja lihtne serveerida 2. Kaasa teeks kolme piima ehk tres leches koogi. Seda tuntakse paljudes Mehhiko piirkondades, lihtne valmistada ja piisab igale külalisele pisikesest tükist. Põhimõtteliselt on see "piimalistega" immutatud keeks, mille magusust saab ise reguleerida. Üks versioon näiteks siin. Ma paneks värskeid maasikaid ka peale: Kui soovid, saadan täpsemad retseptid.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-20 22:41:31
Zoozi:
Pille:
Ma kasutan sama teemat ja kurdan, et müstilisel kombel õnnestus mul viimane kord Amazonist tellida 2 eksemplari Thomasina Miersi raamatut "Mexican Food made simple". Thomasina on endine brittide MasterChef võitja, kes on elanud aastaid Mehhikos ja kelle Mehhiko söögikoht Wahaca on Londonis väga hinnas. Raamatu kaanehind on 20 naela, Amazonist ostes oli odavam, aga koos saatekulude jms annan ära 250 raha eest. Kui on keegi huviline, siis andke teada!
Mina sooviks :)
Väga tore, Zoozi!
Eda:
2. Kaasa teeks kolme piima ehk tres leches koogi. Seda tuntakse paljudes Mehhiko piirkondades, lihtne valmistada ja piisab igale külalisele pisikesest tükist. Põhimõtteliselt on see "piimalistega" immutatud keeks, mille magusust saab ise reguleerida. Üks versioon näiteks siin. Ma paneks värskeid maasikaid ka peale: http://farm4.static.flickr.com/3442/3907874033_fbb3a46731.jpg Kui soovid, saadan täpsemad retseptid.
Eda, kui Sul on testitud retsept, siis ma tahaks meelsasti isegi :P

Kaare
Abikokk
2010-05-20 23:16:48
Eda:
Kui soovid, saadan täpsemad retseptid.
Mina ka tahan retsepti ;)

Koopatibi küpsetab...

Eda
Kokaõpilane
2010-05-21 16:44:26
See on põhimõtteliselt The Pioneer Woman'i retsept, mille järgi olen sealseid mõõtühikuid kasutades parima kolmepiimakoogi tulemuse saanud. Olen vahel kondenspiima vahekordadega mänginud, magusamat vähem pannud ja 35% koore asemel ka koogi sisse midagi kergemat kallanud. Teisendasin pioneerinaise kogused g, ml ja dl-ühikutesse, loodetavasti klapib. Lisasin ka mõned oma kommentaarid. Pastel de tres leches 1 tass (u. 120 g) jahu 1,5 tl küpsetuspulbrit 0,25 tl soola 5 muna 1 tass (u. 200 g) suhkrut 0,5 tl vanilliekstrakti ⅓ tassi (80 ml) piima 1 purk suhkruta kondenspiima 1 purk magusat kondenspiima ¼ tassi (60 ml) 35% rõõska koort Katteks: 1 pint (u. 5 dl) 35% rõõska koort (vahustamiseks) 3 tl suhkrut Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri vorm (mina kasutan Pyrex'i 9 x 13 tolli, u. 22 x 30 cm vormi). Sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Eralda munakollased valgetest. Munakollased vahusta 3/4 tassi (150 g) suhkruga helekollaseks. Sega piima ja vanilliekstraktiga. Vala jahu hulka ning sega läbi. Vahusta munavalged 1/4 tassi (50 g) suhkruga, kuni moodustub tugev vaht. Lisa ettevaatlikult taignasse ja sega õrnalt läbi. Vala vormi ning küpseta 35-45 minutit või kuni hambaork tuleb puhtana välja. Keera kook tagurpidi ja aseta ilma äärteta vaagnale, lase jahtuda. Sega omavahel kondenspiimad ning rõõsk koor. Kui kook on jahtunud, torgi koogi pind kahvliga auguliseks ning tilguta piimasegu hästi aeglaselt koogi sisse. Jälgi, et koogi servad saaksid rohkem vedelikku. Kui hakkab välja voolama, siis pea natuke vahet ja tilguta aeglaselt juurde. Võimalik, et kogu piimasegu "ära ei mahu". Jäta kook vähemalt pooleks tunniks vedelikku imama. Vahusta katteks mõeldud koor suhkruga pehmeks vahuks, määri paks kiht koogile ning kaunista näiteks maasikatega.
Koogi Kata
Abikokk
2010-05-21 20:41:01
Eda:
Keera kook tagurpidi ja aseta ilma äärteta vaagnale, lase jahtuda. Sega omavahel kondenspiimad ning rõõsk koor. Kui kook on jahtunud, torgi koogi pind kahvliga auguliseks ning tilguta piimasegu hästi aeglaselt koogi sisse. Jälgi, et koogi servad saaksid rohkem vedelikku. Kui hakkab välja voolama, siis pea natuke vahet ja tilguta aeglaselt juurde. Võimalik, et kogu piimasegu "ära ei mahu".
Jõuludeks sain Rose's Heavenly Cakes, mille Kolme piima kook jäi kohe silma. Järgmisel nädalal, kui on külalisi oodata, on plaan seda teha. Eks ma siis annan teada, kuidas välja kukkus. Seal on soovitatud kook kilele asetada, koos kilega tagasi koogivormi panna ja see järel piimasegu koogile valada. Kui kogu piimasegu on koogi sisse imbunud, alles siis soovitab autor koogi vaagnale asetada.
Seenekas
Abikokk
2010-05-22 10:54:19
Käisin ka ühel koolitusel, kus kolme piima kooki valmistati. Kõigile maitses, kuid minu jaoks oli ta ülearu magus ja lääge. Maitseasi. Külalistele teeksin küll arvestades populaarsust ülejäänud koolitusel osalejate seas.
Koogi Kata
Abikokk
2010-05-30 14:08:05
No nii. Tres leches kook on nüüd valmis tehtud ja pool on sellest ka juba ära söödud. Täiesti üllatav, et kooki mahtus ära umbes liiter piimasegu. Koogi pakkimine kilesse tegi selle osa väga lihtsaks, nii et seda sammu soovitan soojalt. Retsept minu blogis.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-23 21:04:50
Maya:
Ühest vanast-vanast Maalehest (oli vist?) sain kunagi kohvijoogi retsepti, mida nimetati Mehhiko Kohviks ses ajalehes. Õnnetuseks on see hävinud :( Jook ise oli taoline: kohv, kaneeli, kakaod, piima, peale vahukoort....midagi oli kindlasti veel, aga mis ja kuidas seda valmistati? Aastaid tagasi tegin seda ikka, alati retsepti järgi ja nüüd tuli isu selle järgi külmadel õhtutel ja mida pole see on retsept!!! Kui kellelgi on taoliste koostisainetega kohvijoogi retsepti, siis oleksin väga tänulik selle eest! Potis seda kokku keetsin igatahes :) Interneti olen läbi tuhninud ja sama asja pole leidnud.
Nami-Namis mingi Mehhiko kohvi retsept on, aga see pole päris see. Vaatan ringi, võimalusel asendan temaatilisemaga. Siin aga seniks mõned variandid: Mehhiko kohv Kahlua kohvilikööriga: 1 oz Kahlua® coffee liqueur 5 oz hot black coffee 1 1/2 oz whipped cream 1 tsp sugar Pour coffee and kahlua into an irish coffee cup, and sweeten to taste. Gently float the cream on top, and sprinkle with grated chocolate. Rachel Ray retsept: 4 scoops of ground coffee beans, Columbian or other variety - a coffee scoop is equivalent to a rounded tablespoon 1 scoop (rounded tablespoon) cocoa powder 1/2 teaspoon ground cinnamon - eyeball it, plus a sprinkle for garnish 4 jiggers (1 ounce shots) coffee liqueur (recommended: Kahlua) 1 canister whipped cream with spray top Directions Place coffee, cocoa and cinnamon in a filter for coffee brewing. Make 4 cups of brewed mocha-cinnamon coffee. Pour a shot of coffee liquor in the bottom of a coffee mug. Pour in a serving of brewed mocha-cinnamon Mexican coffee. Top off the mug with a generous swirl of whipped cream and garnish with another sprinkle of cinnamon. Repeat for desired number of mugfuls! Betty Crockeri retsept: 12 cups water 1/2 cup packed brown sugar 4 tablespoons ground cinnamon 4 whole cloves 1 cup regular-grind coffee (dry) 1/2 cup chocolate-flavor syrup 1 teaspoon vanilla Whipped cream, if desired Print these coupons... About Concordance™ Heat water, brown sugar, cinnamon and cloves to boiling in Dutch oven, stirring to dissolve sugar. Stir in coffee; reduce heat to medium-low. Cover and simmer 5 minutes. Stir in chocolate syrup and vanilla; remove from heat. Let stand 5 minutes for coffee grounds to settle. Strain coffee into coffee server or individual cups; discard grounds mixture. Serve with whipped cream. Lihtsalt veidi juttu mehhiko kohvist.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>