Kiilike Abikokk 2010-02-23 22:14:34 |
Tortide-kookide jaoks on servasid nii ümmargusi kui kandilisi/ristküliku kujulisi, need on metallist. Viimati nägin Farwellis. Kui suured seal just olid ei mäleta aga neid ikka ahjuplaadi suuruseid kohe kindlasti on olemas. Aluseid on arvatavasti seal ka olemas. Kui mitte riiulitel siis tellitavatena kindlasti .. Seda, et biskviidi üks serv on madalam kui teine olen lahendanud pigem lõikamisega. Nii jääb küll tort lõpuks veidi väiksem aga silmale ilusam. Lisaks saavad pisikesed näpud- suud midagi juba enne kui tort valmis. | |
Fre Abikokk 2010-02-25 15:35:14 |
Leidsin lahenduse suure tordi aluse murele, panen siia ka üles juhuks kui kedagi veel huvitab. Ostsin Akrogrenist ASA Selectioni valge keraamilise aluse mõõtudega 48x32 cm. Serv on mugavalt madal ja laius täpselt sobiv minu külmkapi jaoks. Nüüd peaks veel Farwellist serva-abivahendi ka soetama. | |
Seenekas Abikokk 2010-02-25 17:02:54 |
Fre, milline on serva-abivahend? | |
Fre Abikokk 2010-02-25 21:49:59 |
Ma mõtlen sellist asja, millele Kiilike oma postituses viitas, selline metallist äär (noh, umbes nagu ilma põhjata koogivorm) - osa on ka reguleeritava mõõduga minuteada. | |
Liisi Abikokk 2010-02-26 08:45:29 |
Fre:
Mina ostsin sellise aluse Novaluxist. Väga sobivate mõõtmetega - täpselt külmkapi riiuli laiune. Maksis natuke üle saja krooni.
Ostsin Akrogrenist ASA Selectioni valge keraamilise aluse mõõtudega 48x32 cm. Serv on mugavalt madal ja laius täpselt sobiv minu külmkapi jaoks. |
|
Minukiisu Abikokk 2010-02-26 18:28:16 |
Mina kasutasin suure tordi http://minukiisu.blogspot.com/2009/12/juubeli-tort.html tegemiseks sobiva suurusega papist puuvilja kasti,mille vooderdasin fooliumi ja toidukilega.Tort oli täpselt kasti mõõtu ja et pealt sile oleks katsin teise biskviidiga.Täidiseks oli kohupiima tarretis.Välja võtmiseks kummutasin selle pappalusele,mille katsin fooliumiga ja siis sobivate tordi paberitega.Kaunistamise ajaks panin tordi servade alla küpsetuspaberi siilud ja need eemaldasin pärast. Selline suur alus kindlasti külmikusse ei mahu aga mingisuguse jahedama koha ju ikka leiab. Ja kui on vaja veel tarretisega katta ,siis teed tordi karbis valmis ja murrad papist karbi servad pärast ära ja siis libistad alusele .Pealegi ei ole vaja siis hiljem nõusid külapealt tagasi nõuda. | |
Spidur Abikokk 2010-02-26 22:03:18 |
Kairit:
Oleneb vist jah, kui raske on see kaunistus. Mina kleebin martsipanitükke üksteise peale munavalgega. Kasutan vutimunavalget.
Aga küsimus veel selline, et kuidas martsipanist kaunistusi martsipanikattega tordile kinnitatakse? Päris niisama nad ju kukuvad ära? Kas nö liimitakse munavalgega või mis tehnika selleks on? |
|
Pozataja Abikokk 2010-02-26 23:20:16 |
mina kasutan martsipani kleepimiseks kas seda kreemi (madalad kaunistused), mis tavaliselt tordi vahele läheb või siis sokolaadi kasutan nt rooside kinnitamiseks. siin sokolaadiga kinnitatud nt : ja tordi aluseks kasutan ka papitykke mis on vooderdatud fooliumi ja toidukilega | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-17 23:35:23 |
Lugesin siit blogist, et tordile on lilled tehtud Draakoni kommidest (need on need Kalevi pehmed kommid). Ma pole neid iidamast-aadamast ajast söönud, seega ei oska ka öelda, mis kommide sees on. Aga idee iseenesest väärib äramärkimist :) | |
Triin Abikokk 2010-03-18 10:33:28 |
Pille:
Mina ka kasutasin oma Isamaalises tordis Draakoni komme valgeks. Ja rukkililled tegin ühdetest Haribo kommide juppidest nokitud sinisest :). Draakonikommid läksid radika peal mõnusalt soojaks ja väga hästi rullitavaks.
Lugesin siit blogist, et tordile on lilled tehtud Draakoni kommidest (need on need Kalevi pehmed kommid). Ma pole neid iidamast-aadamast ajast söönud, seega ei oska ka öelda, mis kommide sees on. Aga idee iseenesest väärib äramärkimist :) |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |