tortide kaunistamine

Tziiki
Abikokk
2010-03-18 11:13:01
draakoni kommid on täitsa head vahest närida (selles mõttes, et igati ok maitsega) :P

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-03-22 18:05:04
Kui kellelgi on vaja teha dramaatilist musta kooki, siis soomlanna Kinuskikissa blogis on uhke lagritsatort (ma ise lagritsast ei hooli, aga lagritsasõbrale võib selline tort vist täitsa rõõmu teha? :))

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Krozzu
Kokaõpilane
2010-03-29 19:46:09
Küsimus martsipani kasutamise kohta. Kui ma näiteks täna teen kujukesed ja tordikatte valmis ja homme läheks tordi peale, siis kas neid võib külmkapis niisama hoida või peaks säilituskilesse pakkima? Plaanin martsipani ka värvida. Kas seda peaks tegema vahetult enne tordi lõpetamist või võin eelmisel päeval ka värvida?
Minukiisu
Abikokk
2010-03-29 21:10:00
Kujukesed soovitaks teha kuni 1nädal enne tordi peale panemist ,sest need peaksid kuivama,et niiskusega vormi ei kaotaks.hoia kujukesi toatemperatuuril.Ka soovitaks värvida martsipani mõned päevad varem.Ise ei ole kasutanud tervet tordi katmist vaid ainult väikesed kujundid.Minul läksid need tordi peal mõnusalt pehmeks et sai lõigata.kujundi ääred joonistasin üle šokolaadiga ,et martsipan ei jookseks tordi peale laiali.Kui soovid torti tervelt martsipaniga katta,siis tee seda vahetult enne tordi peale panemist ,sest martsipan läheb kuivades kõvemaks. Loodan et oli abi.
Spidur
Abikokk
2010-04-08 07:36:24
küsimus martsipani vallast. Kuidas katete suuri plaadisuuruseid kooke martsiniga, et see ei murduks vms?

Elina tegemised

Kadrin
Kokaõpilane
2010-04-08 13:26:22
Mina kasutan kattemartsipani, mida hulgilaost ostan. Rullin sellel u 3mm paksuseks sobiva suurusega tükiks ning siis kerin õrnalt taignarulli peale ja sealt tordile. Olen ka nii teinud, et rullin martsipani küpsetuspaberile, tõstan koos paberiga tordile, eemaldan paberi ja valmis :)

Üks koogitükk ei tee heale figuurile midagi, halvale ammugi mitte!

Pozataja
Abikokk
2010-04-18 14:35:06
ma siin vahepeal ajasin taga maisisiirupit ja ajan siiani tegelikult. aga praegu on stockmanni müügile tulnud vahtramaitseline pannkoogisiirup mis tegelikult on maitsestatud maisisiirup. suhkrusiirup ei kõlvanud selleks. ja see siirup ei jätnud erilist maitset tumedale sokolaadile aga ma ei tea kuidas on valge sokolaadiga. vb annab värvi ka. niiet puhas maisisiirup oleks ikka parem. ja siin on põhjus miks ma seda otsisin: ja tegemisõpetus on siin: http://chocolateaddictsblog.blogspot.com/2009/09/halloween-chocolate-video.html sokolaadi ja kohvitortidele sobiksid sokolaadiroosid palju rohkem kui nt martsipani või draakonikommi roosid :) muidu sokolaadist olen kasutanud ka selliseid kaunistusi:

Pozataja

Dee
Abikokk
2010-04-18 15:47:38
Pozataja, Sul need kaunistused nii hästi välja tulnud. :) Ja video oli kah lahe. :D
Pozataja
Abikokk
2010-04-18 15:58:42
tänan! kuna olen rooside tegemist natuke martsipani peal varem harjutada saanud siis roosi tegemine polnudki uus mu jaoks vaid see kuidas saab sokolaadi voolitavaks massiks. olen palju kasutanud interneti abi. ja tegin roosi õielehti yhe teise õpetuse järgi kui antud videos. ma veeretasin väiksed pallid käte vahel ja silusin lusikaga kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. mul pole rõngasvorme ja nii rullitud massist ringe välja lõigates peab ääred niikuinii õhemaks siluma et roos ilus jääks. :) olen varem kuulnud et sokolaadi roose tehakse aga mul polnud õrna aimugi kuidasmoodi. mind aitas vedi guugeldamist :)

Pozataja

Pisi-Pisi
Abikokk
2010-04-18 19:02:03
Oh kui lahe! Kuidas sa neid lehti teed? Ja mismoodi tehakse draakonikommiroose? :) /läheb ka maisisiirupit jahtima...

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>