Kokandussaated-seriaalid televiisoris

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-03-28 15:59:00
Pille:
JA TA ALGAB TAAS :) Rita Rätsep avab „Õhtusöök viiele“ hooaja tervislikult TV3
See Õhtusöök viiele eesti versioon on ikka täielik jama. Aga idee on vahva ja paar aastat tagasi tegime seda pereringis :D Väga vahva oli, sai talvel (kui niikuinii on selline vaikne aeg) üksteisel rohkem külas käidud ja igaüks sai oma kokakunsti näidata, kaasaarvatud mu poeg :D Kõik viis plaanisid menüü ette ja saatsid üksteisele meilile tutvumiseks, päevad leppisime nii kokku , et oli kohe terve talv 5-l nädalavahetusel lõbus ja vahva :) Lõppes minu juures ja kohale oli kutsutud erapooletu ekspert ;) kes siis avas karbi kuhu olime hindeid kogunud :) tema arvutas siis need kokku ja ... igaüks pani auhinnafondi 200 eeki ja mina siis võitsin :P Ostsin väga hea igapäevaste nugade-kahvlite-lusikate komplekti selle raha eest. Tore oli ja peaks kordama, mul oleks uut köögikombaini vaja :P Aga tegelikult oli väga tore just see, et suhtlesime rohkem ja kõik said meie koosolemistesse võrdselt panustada, muidu saame alati siin minu juures kokku. See ju mulle tegelikult meeldib aga vahelduseks on väga hea teiste tehtud sööke maitsta. Stiilinäide ;) Kõik pingutasid ka lauakatmisel :) Ise valmistatud salfrätihoidjad, WC paberi rulli, ilupaela, natukese traadi ja pärli abil;)

Ilse köögis

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2012-03-28 17:24:43
Ilsu, väga vinge idee ja tublid olete et niimodi korralikult ja väljapeetult asja korraldasite!
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-05-22 20:49:42
Minu jaoks oli eelmise nädala Terevisiooni retseptinurk veider, sest igal pool oli margariin ja vanillikreemi tehti ka pulbrist. Rohkem ma tolle nädala retsepte ei vaatanudki. Hm, sisukas.

Zap*

Karnivoor
Postitusi: 168
Abikokk
2012-06-02 15:30:16
My Kitchen Rules uus hooaeg algas Sony Entertainmenti pealt :)
Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-08-19 12:38:48
Vaatasin eile Heimari kokkasaadet ja no ma ei tea, pullimunad ja pullimunad. Minu teada pullid ei mune, neid kehaosi nimetatakse ikka munanditeks? Või kuidas teile tundus, mind igaljuhul häiris küll, et televiisoris sellised apsakad...

Ilse köögis

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-08-19 14:15:44
ILSU:
Vaatasin eile Heimari kokkasaadet ja no ma ei tea, pullimunad ja pullimunad. Minu teada pullid ei mune, neid kehaosi nimetatakse ikka munanditeks? Või kuidas teile tundus, mind igaljuhul häiris küll, et televiisoris sellised apsakad...
Tegu tavalise kõnekeelega, ei ole just eriti kuulnud, et niisama lobisedes kasutataks väga sõna munandid, ikka "andis talle jalaga munadesse" jms. Iseküsimus, kas ta peaks kokasaates kasutama kõnekeelt või kirjakeelt. Heimar tundub mulle sellise lobeda jooksva jutuga, et ei kujuta teda eriti ette ranget joont hoidmas. Samas, kui ingliskeelses kokasaates Jamie ütleb "balls", siis kas hakkab ka häiretuluke vilkuma? Minul mitte.

Zap*

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2012-08-19 15:08:22
[1quote] Samas, kui ingliskeelses kokasaates Jamie ütleb "balls", siis kas hakkab ka häiretuluke vilkuma? Minul mitte. [/quote] Igaljuhul ei ütle ta "eggs" :) "balls" on kuidagi selge pilt et kus need looma pallid mujal on aga munadega seostub midagi muud, eriti kui muna praadimisest räägitakse (aju genereerib pildi kollase rebuga pullimunast pannil, võehh...) :) Nojah ja ju minu tutvusringkonnas ei ole vajadust sellist kõnekeelt kasutada nagu Sa eelpool kirjeldad ja ehk seega see mu kõrvale võõras:) Aga ju see on sama n.n. kõnekeel, mis "liha suitsetamisega" ;) Ega ma ei taha norida, olen ise paras düsgraafik aga jah :)

Ilse köögis

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-08-20 14:06:48
[1quote]Aga ju see on sama n.n. kõnekeel, mis "liha suitsetamisega" ;) [/quote] Mulle meeldiks mõelda, et neis on siiski erinevus. Munandid - munad juhul on arvatavasti tegemist mugandatud, lühendatud keelepruugiga, kui just äkki pole tegemist järjekordse saksa-eesti kultuuripärandi jäänukiga sest teadupärast kasutatakse sealmail just väljendit eier ehk siis munad. Ei teagi kumb variant on tõesem. Samas kui suitsutama - suitsetama juhtumi puhul ei ole tegemist ei lühema ega suupärasema variandiga, pigem lihtsalt teadmatuse või ignorantsusega. Mugandatud vorm võiks olla näiteks suitsuma vms.

Zap*

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2014-02-01 13:01:13
Kuidas teile see Luisa Värgi juhitud "Lemmikretseptid" tundub? Mulle see igaljuhul päris kokasaateks ei kvalifitseeru millegipärast. No tänagi tehti seal tervislikke toite ja ... maeitea. Kartul praeti süsimustaks, liha läks külmale pannile ja hetke pärast oli kaadris ka jälle süsimust, hapukoort lasti otse pakist võileiva vahele ja no nii edasi ja edasi. Vaatan seda harva ja võibolla lihtsalt juhtun selliste "huvitavate" osade peale :)

Ilse köögis

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2014-02-03 16:05:01
Vaatan seda just nii palju sekundeid kui kulub käe puldi järele sirutamiseks, et vahetada kanalit ja panna Heimari saate peale ;) See saateformaat on algusest peale vilets, sest on olnud küll palju erinevaid saatejuhte, aga ei ühtki sellist, kes mõjuks inspireerivalt või kaasakiskuvalt. Kõik on nii püüdlikud ja üritavad nii korrektsed olla ja viksid, väga igav. Luisa ka väga püüab ja ta on väga tore ja sõbralik, aga ... Mingit uut tegijate tiimi oleks neile sinna vaja.

Zap*

<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 >>