Ragne Abikokk 2008-06-26 20:42:01 |
Mina teen tavaliselt teadlikult toitu sügavkülma, sest kui kiire või kui ei viitsi toidu tegemise peale mingil põhjusel aega raisata, siis hea sügavkülmast midagi võtta. Külmas siis alati olemas isetehtud frikadellid, - pelmeenid hakklihatäidisega ja moosiga, forellikotletid ja hakkkotletid. Suppidest kalasupipõhi ning seljankapõhi. Lisaks siis veel erinevaid marju ja toormoose. Samuti olen ostnud sügavkülma suurema koguse kala, liha ja kana ning jaganud need parajateks portsudeks, siis ei pea hiljem väiksemaks sulatama. Siis veel tortillad, sest need lähevad muidu köögikapis ruttu hallitama. Kuna tervet pakki ei ole võimalik ühe korraga ära kasutada, siis külmutan. Ja ega rohkem sügavkülma mahugi, vaevu vaevu läheb uks kinni. | |
Blonduanna Abikokk 2008-06-26 21:35:02 |
kotletid panen jahtununa 4-5 kaupa (niipalju kui mahub) 0,5 liitristesse grip-kottidesse (nagu need, milles narkootikumid on, ainult suuremad. ehk saad kirjeldusest aru ;)) http://blondukokkab.blogspot.com |
|
Marju Abikokk 2008-06-26 21:53:21 |
Tegin ükskord puljongit ja panin sügavkülma, nagu soovitati. Päris jube maitse oli pärast, viskasin kõik minema. Ja ma ei tea...üldse on kõigil asjadel selline hirmus sügavkülma maitse juures, kui nad pole just hoolikalt ära pakitud. Suhteliselt uus külm on, nii et vaevalt, et vana ja haisev kapp. Ei tea, kas teil pole mingit spetsiifilist sügavkülma lõhna seal kapis? | |
Mann Abikokk 2008-06-27 08:04:18 |
ükskord jäi mul jäätisepakk lahti, ja sellel oli selline omapärane lõhn alul, a maitse oli ok. a mudu pole täheldanud miskit halba maitset. | |
Kingadraakon Abikokk 2008-06-29 12:57:59 |
meenus veel, et tihti lõikan varssellerit või porrut seibideks ja panen sügavkülma, ei rikne ja peaaegu sama mugav võtta kui värskena. pikemaks ajaks kodust lahkudes panen sügavkülma ka viilutatud leiva. | |
Anu Abikokk 2008-06-29 15:12:52 |
Pelmeene ja kotlete saab alati rohkem tehtud, et pooleks siis sügavkülma oma aega ootama jätta. | |
Liiz17 Abikokk 2008-07-22 13:30:10 |
Mina hoian sügavkülmas : sealiha, lõhefileed, hakkliha, pelmeene, frikadelle, kanaliha , lehttaigent, marju, toormoose, ise tehtud kotlette, viinereid pirukate jaoks. Kuu alguses varun tavaliselt sügavkülma asju täis, et siis oleks alati midagi võtta, kui poodi ei jõua ;) | |
Kairi Kokaõpilane 2008-07-22 13:48:43 |
Mina külmutan alati Eestist kaasa ostetud leiba. Viilutan köigepealt ja siis panen portsude kaupa sugavkülma oma järge ootama. Loomulikult saab külmutatud köiksuguseid suppi ja kastme-pöhju ja alati ikka portsu kaupa, et pärast mugav kasutada oleks. Marjad ja kodus valmistatud pelmeenid ja ravioolid ka :) | |
Sussukas Abikokk 2008-07-22 19:06:56 |
Evelin:
Meil samamoodi. Põhiline on lõigutud tomatid ja porgand ning maitseained. Marjad muidugi ka. meil on külmas poolvalmis köögivilju, mida väga kiirest kasutada saab. Nt kergelt keedetud porgandikuubikud. Pannile ja valmis! Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Täpik Abikokk 2008-08-19 11:53:41 |
Marju:
Olen ka sellega hädas olnud. poes müüakse söefilterid, aga keegi soovitas ka leiba lahtiselt kappi panna, tõmbab ka pahad lõhnad minema. Eriti oluline oli, kui astelpaju mööda sügavkülma ülemiselt riiulilt alla voolas..... Ei tea, kas teil pole mingit spetsiifilist sügavkülma lõhna seal kapis? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |