Porgandikoogid

Veronika
Abikokk
2008-09-15 12:49:43
Lisan ka oma porgandikoogi. Tainas on nii porgandit, ananassi, kui ka banaani ja kreeka pähkleid. Tulemus on super maitsev! Selle koogi üks voorusi on kindlasti see, et ta seisab mõnusa niiskena mitu päeva ega kuiva ära.
Berit
Abikokk
2008-09-15 16:35:45
Eile õhtul tuli seletamatu isu teha porgandikooki. Valisin siis oma esimeseks selle porgandikoogi. Poleks arvanud, et üks porgandikook nii hästi võiks maitseda, alati on väike eelarvamus olnud. Nüüdseks on see selle koogi näol küll ümber lükatud ;)
Ragne
Abikokk
2008-10-04 10:19:43
ma sain ka lõpuks porgandikoogi tehtud. Retsepti leidsin kunagi ammu allrecepies lehelt. Väga maitsev tuli, taignasse lisatud ananass tegi koogi mõnusalt mahlaseks. Kui mu mees kuulis et küpsetan porgandikooki, siis nägu läks nii morniks et oi-oi. Pärast kui maitses, siis kiitis küll taevani :D

www.kokkama.ee

Kiilike
Abikokk
2008-10-04 13:16:30
Minul on kasutusel üks porgandikoogi retsept mida siis muudan vastavalt tujule, kapi sisule. Väga sarnane retsept minu porgandikoogile on ka Nami-Namis

kiilikese köögikatsetused

Kika
Abikokk
2008-10-04 14:08:37
ma tegin porgandimuffineid. spetsiaalset retsepti mul ei olnud. Vilma muffinipulbri-tainale riivisin lihtsalt porgandit sisse. tulemuseks väga maitsvad porgandimuffinid :)
Tiina
Abikokk
2008-10-22 17:53:02
Tegin täna apelsini-porgandikooki. Lisasin peotäie hakitud kreeka pähkelid ja apelsinimarmelaadi asemel purgipõhjast viimase sukaadi. Natuke ehk liiga magus sai minu maitsele, samuti tundus šokolaad nagu üleliigne. Muidu pole maitsel viga, maitsev ja mahlane. Natuke jäätist kõrvale ja suurepärane!

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Alberta
Kokaõpilane
2010-01-22 14:35:57
Mina tegin eile porgandikooki. Elus teist korda (esimene mulle ei meeldinud, ei mäleta enam milline retsept ja kust leidsin). Seekord ühtegi retsepti ei vaadanud ja tegin tunde järgi. Tavaliselt tulevad mul sellised katsetused hästi välja (kuigi kooki pole vist kunagi nii teinud). Ja nii ka seekord. Et ma kaalu ka ei kasutanud, et mitte oma inspiratsiooni tuimestada, siis järgmisel korral pean retsepti taastamisega tõsisemalt tegelema :) Aga siia kirjutan seepärast, et kasutasin porgandina mahlamasina jääki. Seda oli üpris palju (porgandeid võis olla ligi 750g) ja minu masinast tuleb välja selline hästi peenike kuivapoolne pudi. Nõnda läks see kõik koogi sisse ja ei muutnud seda ka üleliia ahjupannkoogi laadseks. Tavalise jahu asendasin põhiosas mandlijahu ja vähese speltajahuga - seda soovitan ka soojalt proovida. Kui suudan retsepti taastada, siis lisan siia.
Alberta
Kokaõpilane
2010-02-10 21:47:32
Porgandikook mahlamasinaomanikele: 4 muna 140g suhkrut noaotsaga soola 120g võid 300g porgandipudi (mahlamasina jääk) 70g mandlijahu 30g peekanipähkleid 40g suhkrustatud sitrusekoort (candied peel) 1 sidruni koor+0,5 sidruni mahl 45g speltajahu 45g nisujahu 1tl kergitusainet munad, suhkur, sool kergelt vahtu, hulka segada sulatatud või. Siis lisada kõik ülejäänu. Segu tuleb paksemapoolne, valada vormi ja pealt lusikaga siluda, nii et keskele jääks kerge lohk. Siis võib lusikaga vajutada veidi ebaühtlaseks või laineliseks (küpsevad hiljem mõnusad krõbedad tipud). Küpsetada 175 kraadiga 40min + u 20 min 200 kraadi juures, et veidi pruunistada. Seda sitrusekoort saab kindlasti asendada värske apelsinikoorega (mitte küll samas koguses).
Gea
Kokaõpilane
2010-04-09 09:00:43
See porgandikeeks valmib kiiresti ja on vägagi maitsev. Selline hea kerge, millega suvele vastu minna.

Toimetused köögis

Kokkamas95
Abikokk
2010-04-09 18:46:57
Porgandikook kohupiimaga

http://kokkamas95.blogspot.com/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>